kataryniarz Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 To ja z ciekawości poproszę o opis procedury aktualizacji przez USB w ph2/ph3 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) Proszę uprzejmie Pendrive obowiązkowo sformatowany na system zapisu plików FAT (nie FAT32)- i tu był właśnie gł. problem pojawiającego się błędu.Rozmiar jednostki alokacji domyślny - czyli 16Kb.Na tak przygotowany nośnik kopiujemy do katalogu gł pliki aktualizacji(łącznie 14,6MB). Po włożeniu do gniazda USB system automatycznie rozpozna i wyświetli aktualną wersję firmware oraz "nową" i zapyta czy chcesz zaktualizować. Po potwierdzeniu widoczny jest procentowy pasek postępu aktualizacji(cała procedura trwa ok 1 min). Proces kończy się automatycznym uruchomieniem radyjka (wszystkie ustawienia przyjmują wartość default). I to wszystko. Można jeszcze sprawdzić w ustawieniach audio czy jest "nowa" wersja oprogramowania. Będzie na pewno I to wszystko Pozdrawiam Dodano: 15 maj 2016 - 11:57 Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz: W trakcie procesu aktualizacji pod żadnym pozorem nie można otworzyć drzwi po stronie kierowcy (otwarcie powoduje wyłączenie radia).Przerwanie tego procesu po prostu zakończy się "uziemieniem" radyjka. A potem już tylko servis :angry: Dodano: 15 maj 2016 - 12:04 Jeszcze nasunęła mi się jedna kwestia odnośnie numeracji wersji. Całe zamieszanie w mojej głowie spowodował konsultant z RENAULT POLSKA. On zapewniał mnie, że aktualizacją wersji 3.0.0.24 jest właśnie wersja 3.1.0.27 , a nie wspominana tu 3.1.0.7. Powiedział, że takiej wersji w ogóle nie ma w bazie danych - i stąd ten niepotrzebny mętlik. Edytowane 16 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Dlaczego nie zaktualizowali softu w serwisie? Przy okazji przeglądu w ASO, mam zawsze zaktualizowany soft, oczywiście jeżeli jest dostępny. Nie wiem, czy czasami nie obejmuje tego nawet procedura przeglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) Ja zrezygnowałem z przeglądów pogwarancyjnych w ASO. Auto ma 3lata. Natomiast aktualizacja softu jest tylko "na życzenie" klienta.Choć z postów wynika, że serwisy traktują tą kwestę dowolnie. Po gwarancji jest to usługa płatna - różnie: od 60zł do nawet 150zł) Edytowane 15 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Soft wgrany w zeszłym tyg. (Megane 3 ph 2) - 3..1.0.23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Wnosi coś nowego? Przegląd mam we wrześniu dopiero, prędzej raczej nie pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Wznawia mp3 od starego momentu, wydaje mi się że szybciej łączy się z telefonem, jakaś nowa pozycja na liście mp3 (root, list). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Panowie, odświeżę trochę- czy ma ktoś dostępne oprogramowanie do radia aby przejść z Wersja First_2.1.0.23 Classic (są zablokowane basy i soprany na max +5).Podczas przeglądu okresowego ASO stwierdziło że nie ma nowszej wersji do mojego radia ;( Na stronie Renault gdzie należy szukać wg.instrukcji nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Powiedz im, że z nich barany. Sam to przerabiałem jeszcze na gwarancji i ostatecznie napisałem do Renault Polska otrzymując 3 sierpnia 2015 następującą odpowiedź: "Szanowny Panie, dziękuję za kontakt z Działem Obsługi Klienta Renault. Odpowiadając na Pańskie pytanie o wersję aktualizacji oprogramowania, uprzejmie informuję, że najnowsza wersja ma oznaczenie 3.1.0.7. Proszę o kontakt z Autoryzowanym Partnerem w celu instalacji aktualizacji." Edytowane 20 Czerwca 2017 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Napisałem do Renault Zięba czy by nie pomogli ale również zapraszają (700 km ode mnie-w jedną stronę ;)) na ewentualne wgranie softu jeżeli oczywiście będzie dostępny nowy w cenie 150 zł ;). Nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego tak jest- skoro ktoś kupuje auto i ma instrukcje co i jak ma samemu zrobić a po kilku latach temat wycofany i zapraszają tylko do ASO żeby tylko kase zedrzeć za może 5 minut roboty, która wcale szału nie wnosi do oryginalnego super car audio które oferuje Renault (oczywiście oprócz systemu Bose) Dodano: 19 cze 2017 - 08:13 pomoże ktoś w temacie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qfiatek Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Witam, czy któryś z kolegów zauważył trzaski w głośnikach podczas zmiany stacji radiowych? Posiadam MII ph2 w wersji z nawigacją TomTom i skali basów do +5. Mam też wrażenie, że trzaski ujawniają się, gdy basy podkręcone są powyżej +3, zaś poniżej trzaski są niesłyszalne. Czy to może być wina soft'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Może być wina softu. U mnie czasem strzela w głośnikach jak opona wybuchła, radio się zawiesza, wyłączą i włącza samo itd- soft aby zaktualizować radio jest nie do zdobycia - wgrania własnymi siłami. Po wizycie w ASO stwierdzono że nie ma nowszego oprogramowania i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qfiatek Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam, chciałem jeszcze dopytać - czy wersja oprogramowania Classic dotyczy jedynie wyświetlaczy bez nawigacji czy obejmuje również te zestawy z navi TomTom? czy może jest tak, że Classic dotyczy małych ekranów, a Premium wersji TomTom i Bose? ktoś może ma wiedzę? btw. na stronach rosyjskich można znaleźć soft 3.1.0.27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 qfiatek a czy ten soft ma język polski?Podaj linka skąd to ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Znalazłem coś takiego: https://www.drive2.com/l/470988726093218034/?m=471022810953678906&page=0#a471022810953678906 Ale czy ma język polski to nie wiem. Trochę mnie to korci. Sprawdzę w swoim samochodzie, czy mam w radiu język rosyjski - jeśli tak, to pewnie ten rosyjski soft ma też język polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi