Robgold Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 proficar jeśli podmieniłeś tylko kartę na taką z TOMTOM playerem to najprawdopodobniej zmieniłeś ustawienia navi (player powstał na jakimś podstawowym rdzeniu navi pewnie bez wsparcia dla kamery lub nawet nieświadomi software'owcy wyzerowali jakis bit/bajt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proficar Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Robgold co proponujesz teraz zrobić.Masz jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Jak masz możliwość to wydłubać joya i odczytać qna sorry ale nie chcę tam dłubać bo jestem w tym zielony i boje się spieprzyć coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Sprawidzć wyświetlacz u moduł kamery w drugim aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Proficar...stety/niestety jestem bardziej hardware'owiec niż software'owiec. Trzeba by było przyjrzeć się źródłom tego playera (z tego co pamiętam są dostępne na necie) i poszukać czy nie ma jakiegoś bit'u/bajt'u odpowiedzialnego za cam_enable itp. Edytowane 22 Października 2013 przez Robgold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proficar Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Dziś założyłem wyświetlacz navi nr. 259154206R w serwisie spr, i zamienia się z moim nr.. po włączeniu wstecznego nic sie nie dzieje , i dodatkowo nie działa joy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) proficar nie wiem jak to jest ale mam 2 wyświetlacze od nawi o identycznych numerach i du... na jednym gada kamera a na dugim nie , na jednym działa joy a na drugim nie Czyli podsumowjąc numery nie mają się ni jak do sprzętu fizycznego A czy zmienił sie nr VIN w nawigacji ? Bo jeśli tak to mam taka terię spiskowa iż aktywna nie aktywna kamera zależy od VIN czyli któraś cyfra daje enable Nie ma teraz zbytnio czasu ale chyba rozdłubie na nowo wyświetlacz od navi Edytowane 23 Października 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proficar Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 cinas_ rozmawiałem z gościem z serwisu , to nie jest problem nr.vin problem jest w konfiguracji navi czyli w module komunikacji, nowy moduł jest konfigurowany przy montażu ,wpisany nr.vin itd... wszystkie te operacje można zrobić tylko raz. Teraz należałoby wyczyścić moduł , pracownia elektroniki gdynia Tadeusz Sipurzyński tam wysyłają z serwisu Renault. Będę do nich dzwonił jak coś sie dowiem to dam znać. Może tak być że twoje navi na którym działa kamera będzie działało z moim joyem. Tak gość w serwisie powiedział żę może się panu uda trafić navi tak skonfigórowane że zadziała u pana. a w serwisie navi kosztuje 1800zł.więc jeszcze będę próbował coś wymyśleć pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Rozdłubałem dziś nawi i sidzi tam TMS 470 i na 99% w nim siedzi konfiguracja nawi, nie znalazłem innych elementów typu eeprom gdzie można by zapisać dane, chyba ze w procku jest zapisane jest jeszcze Samsunga kmceg0000a -s998 moviNAND Daj info po telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proficar Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Witam , kamera cofania działa , elektryk z renault nagrał na karte plik przywracający system navi , zrobił konfiguracje i wszystko działa jedynie vin pozostał błędny. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 cinas_ kamera w końcu u Ciebie działa czy nie? Ja cały czas poszukuje klamotów z modułem kamery i kamerą od Megane III i nic nie mogę namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Działa Ale muszę podjechać do Poznania po inny joy bo mój nie gada z tym wyświetlaczem Za wyświetlanie obrazu z kamery jest odpowiedzialna konfiguracja wyświetlacza Jak pisałem wcześniej mam te same numery na navi i jedna wyświetla a druga nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Skręcają Tobie linie odległości na wyświetlanym obrazie podczas kręcenia kierownicą?? Od kogo bierzesz klamoty z Poznania? Kiedy będziesz w Poznaniu to może się spotkamy?? Edytowane 30 Października 2013 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Narazie odłączyłem wyświetlacz z obsługą kamery bo nawi nie można sterować, nie wiem czy skręcają linie Zaopatruje się u Rafała Balcerka na Przeźmierowie ul Czereśniowa W przyszłym tygodniu będę się wybierał do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Panowie. Mam do was parę pytań. Chodzi mi o to czy jest możliwość podłączenia pod to urządzenie z Chin dowolnej kamery? Czy musi być oryginał? Mowa tu o tym interfejsie: http://www.eglober.com/ProductShow.asp?ID=2081 Czy może ktoś z was to już zakupił i zamontował u siebie? Czy zadziała ze zwykłym carminatem TomTom bez wersji Live? I w końcu, czy znaleźli by się chętni do masowego zakupu "wynalazku" z Chin? Wiadomo cena była by niższa. Może ktoś z szanownych forumowiczów wie coś więcej na ten temat, wiem, że kolega podawał wcześniej cenę i nie głupio to wychodzi, zachęcam do dyskusji na większą skalę, może ktoś jest jeszcze zainteresowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi