HELLDAN24 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam serdecznie, zastanawia mnie pewien element, czy ktoś wie może do czego służy niebieskie pokrętło w schowku po stronie pasażera ? Dzięki za sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Jest to zamknięcie układu schłodzenia schowka. Po prostu leci tym otworem zimne powietrze jak pracuje klima latem, oraz ciepłe powietrze zimą. Warunek otwarta zaślepka. Otwiera się ja przez przekręcenie tego niebieskiego dinksa na dół. Edytowane 17 Marca 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLDAN24 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Dziękuje, pogodnej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamotor Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 A u mnie w MIIphII nie ma tego dynksa i ... zawsze leci zimne/chłodne powietrze, nawet jak dam grzanie na full to leci chłodne. Więc o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Właśnie u mnie też tego brak W dialogyst jest więc pewnie poprzedniemu właścicielowi się znudziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 zawsze leci zimne/chłodne powietrze, nawet jak dam grzanie na full to leci chłodne. Więc o co chodzi? I masz racje. Po prostu myślałem, że w zimę leci ciepłe bo nigdy wcześniej tego nie sprawdzałem. I okazuje, że leci lodowate czyli odejście rurki do schowka jest za chłodnicą powietrza klimy, a przed nagrzewnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLDAN24 Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Chłopaki, to oznacza że mam ... klimatyzowany schowek ;) Moja wersja samochodu to Luxe Privilage z najbogatszym wyposażeniem, więc faktycznie chyba nie każdy model musi mieć takie udogodnienie. Edytowane 31 Marca 2013 przez HELLDAN24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 A u mnie w MIIphII nie ma tego dynksa i ... zawsze leci zimne/chłodne powietrze, nawet jak dam grzanie na full to leci chłodne. Więc o co chodzi? ;) Jak rozwiązać ten problem jakaś rurka dziurawa czy wina mechanizmu, może to ma coś wspólnego z nadmuchem na nogi posażera że jak ustawię temp. np. +22 to wieje zimnym powietrzem na nogi i do schowka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamotor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jest to zamknięcie układu schłodzenia schowka. Po prostu leci tym otworem zimne powietrze jak pracuje klima latem, oraz ciepłe powietrze zimą. Warunek otwarta zaślepka. Otwiera się ja przez przekręcenie tego niebieskiego dinksa na dół. A jak się to poprawnie nazywa. U mnie brak i chciałbym to dokupić z używki, ale jak fachowo zapytać??? Szukałem na allegro ale nie znalazłem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Tutaj: http://allegro.pl/scenic-megane-ii-nakladka-zaslepka-nawiewu-schowka-i3073540747.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Krzemyk jak się nazywa ta zaślepka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Pozwolę sobie odświeżyć. Ktoś wie jak fachowo ta zaślepka się nazywa, jaki ma numer albo po prostu gdzie to znaleźć do kupienia? Nie mogę odszukać za nic, a ja kupiłem auto bez tego, jest dziura i tyle. Wczoraj mnie już wnerwiło to strasznie bo w schowku miałem trochę serwetek wziętych na stacji we Wszystkich Świętych z hot dogiem. Nawiew miałem na 3 bieg i jak otworzyłem schowek to wywiało z niego wszystko po całym aucie <_< tak dmuchało. Od biedy zakleiłem to póki co taśmą izolacyjną, ale nie chciałbym żeby to było rozwiązanie ostateczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Koszt w ASO - 23zł, w wersji PH II jest w kolorze schowka, przynajmniej taką dostałem :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jak zwykle, nie ma to jak włączyć myślenie w odpowiednim momencie...do głowy mi nie przyszło żeby w ASO sprawdzić :D Dzięki za info, dowiem się w takim razie czy mają ten bajer do mojego auta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Przepraszam a czy w megane 3 macie klimatyzowane schowki, bo ja nie mam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi