kubaso Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) mam radio od bose - jest chyba jedynie jedna różnica od zwykłego: oprócz logo wyświetlającego się po włączeniu radia, sygnał wyjściowy na głośniki jest nieco słabszy. Zobacz proszę post o kostkach audio (Fluence), tam jest rozpiska kostki 12/32 piny od bose. Fakt - ten wzmacniacz to jest jakiś słabawy... widać po średnicach kabli wyjściowych na głośniki. To ja może dołoże jeszcze jedno pytanie do kolegów - czy w fluence sub również jest pod nogami pasażera? Mam w bagażniku dziwnie okrągłe miejsce - od spodu półki (góra bagażnika). Z racji tego że jest to blacha - czy może być to miejsce na Suba? Edytowane 11 Września 2014 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 kubaso ta rozpiska jest od radia z dwoma pokrętłami z phI? http://megane.com.pl/topic/56528-zlacza-radia-wtyczki/page__view__findpost__p__405803 Ja sobie załatwię wiązkę od Megany Bose i wtedy polecę po kablach. Jedną znalazłem od scenica III Bose, tylko sprzedawca jak usłyszał, że to wiązka od Bose to chyba pomyślał, że ma nie wiadomo jaki skarb i zażyczył sobie 400zł bez możliwości negocjacji. Normalnie za całe wiązki pod deskę sobie życzą od 80 do 200zł. Przejrzałem zdjęcia Fluence Bose na grafice google i wygląda na to, że jeden głośnik jest w tylnej półce, a wzmacniacz wygląda jak ten z laguny i koleosa. Czyli jest szansa, że skoro radia w meganach i fluencach są takie same, a wzmacniacze są inne, to ten większy wzmacniacz teoretycznie też może pasować do megany. Tylko czy jest sens pakować większy wzmacniacz, skoro ten mały napędza głośniki 16cm w scenicu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Ja też nosze się z zamiarem wywalenia fabrycznych 13cm, i wstawienia czegoś normalnego, może hertz, najchętniej wsadziłbym 16cm, ale chyba nie da rady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Na allegro znalazłem zestaw focal 13 cm za 349zl - wg opinii powinno dobrze zagrać, mimo że z 13stek wiele się nie da wycisnąć. Ja na początek założę wzmacniacz i suba. Głośniki to nie problem, można w każdej chwili zmienić. Edytowane 14 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Kurcze ten zestaw wygląda nieciekawie, naprawdę byłem przekonany, że włożyli coś lepszego. Aż dziw bierze, że Bose podpisało się pod tym. Ja ten temat odpuszczam, będę jednak szukał coś z 160 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Fakt cały zestaw nie ma jednego mocnego punktu: - radio to jakaś porażka - nawet nie ma oddzielnego sterowania sub-em, a regulacja tylko sopran i bas to... - głośniki bose przypominają mi te z ...lanosa (13-ki tej samej klasy) - wzmacniacz chyba zrobili jak dla skutera - tylko duży radiator - sub ... w plastykowej obudowie No ale i tak chce to mieć - przynajmniej częściowo. Nie chce mi się bawić już w pełne car audio, chce zrobić dobry zestaw pod głośniki - coś na wzór standardowego w innych autach, także pewnie dołoże wzmacniacz do zwykłych głośników nie bose. Dodano: 13 wrz 2014 - 16:54 kubaso ta rozpiska jest od radia z dwoma pokrętłami z phI? http://megane.com.pl...post__p__405803 od takiego: http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=16372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 kubaso ruszyłeś coś w temacie? Ja wiązki Bose nadal nie mam, ale udało mi się dorwać stelaż pod nogi pasażera za 25zł :) Czyli subwoofer mógłbym już montować. Zastanawiam się, co zrobić z tą instalacją. Podłączyłem radio od Bose i nie działa ze standardowym zestawem arkamys 3d (radio gra bardzo głośno, ale nie działa zmiana głośności ani na radiu, ani na pilocie, nie mogę sparować telefonu z BT - zmiana konfiguracji clipem w żaden sposób nie pomaga). Pomysł jest taki, żeby nie bawić się we wiązkę Bose, a z zestawu skorzystać tylko z suba pod nogi pasażera. Tylko pytanie jak wyłapać sygnał na wzmacniacz ze zwykłych głośników, czy wystarczy takie coś: ? I zaraz za tym podłączyć wzmacniacz, który poradzi sobie z samym wzmacniaczem, ew ze wzmacniaczem i 2 głośnikami z przodu. Jak dorwę wiązkę bose to wstawiam bose (wszystko mam oprócz wiązki), jak nie to rozważę poważnie powyższy pomysł i też będzie łądnie grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Jak masz wszystko od Bose to zakładam że również wzmacniacz. Nie wiem jaki on sygnał przyjmuje. Sam zrób wiązkę - ja tak się bawie, wtyczki z alledrogo, kable audio i trochę cierpliwości. Edytowane 23 Października 2014 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Wiązkę pewnie zdobędę, ale myślę bardziej przyszłościowo, czy w ogóle ten wzmacniacz Bose wytrzyma jakieś lepsze głośniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Raczej nie. Ja chce aby u mnie grał na standardowych, dla mnie jest to tylko wyeliminowanie trzeszczenia jak jest głośniej + dodanie głośnika basowego (ale słabiutkiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Za pomocą CLIP-a idzie uaktywnić w radiu wyjście audio na wzmacniacz. Nie wiem, które piny w kostce za to odpowiadają, ale bawiąc się Clipem natrafiłem na taką zmianę w konfiguracji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 A zatwierdzileś ja ? bo nie zawsze da się zatwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 U siebie w radiu jak się bawiłem to chyba tak. Dawno te zabawy były i nie pamiętam. Sprawdzę wkrótce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Żadne piny nie odpowiadają. Wyjście na głośniki zmienia moc na słabszą i tyle. No chyba że się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigmaxx Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Witam, przepraszam że odkopałem, ale czytam ostatnio dużo w tym temacie. Posiadam R-Link'a Nawigację. Mam kilka pytań: 1) Czy można zwyczajnie podmienić głośniki zwykłe na te z wersji Bose? same głośniki bez sub'a? Pozostawiając radio jakie mam teraz? 2) Czy nie wymieniając radia można dołożyć wzmacniacz, sub i głośniki od Bose? Tak jak pisaliście powyżej uruchomić clip'em wyjście liniowe? Zależy mi aby nie kombinować za dużo z CarAudio, ma to wyglądać jak najbardziej fabrycznie się da... Na zestaw dedykowany z firmy Focal mnie nie stać, a troszkę basu bym dodał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi