meganecoupe02 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam, czy ktoś byłby w stanie cyknąć zdjęcie jak powinno wyglądać fabryczne wyposażenie wnęki bagażnika w megance 3 kombi? Ja u siebie mam niestety tylko podłogę i wykładzina się zapada. Sam nie wiem, czy powinienem mieć koło zapasowe pełnowymiarowe, dojazdówkę, czy zestaw naprawczy, czy jeszcze inny wynalazek. Na allegro są czarne styropiany, ale najpierw musze wiedzieć co zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankuba Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Nie wiem czy w ogóle jest coś takiego jak "seryjne" wyposażenie. Jak mi powiedziano w Renault - teraz wszystko zależy od konkretnej wersji, a nawet wersji wersji :) :) Ja mam pod podłogą bagażnika taką filcową wyściółkę z dwoma wytłoczonymi kieszeniami (zaraz przy brzegu) a pod spodem pełnowymiarowe koło '16tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Dzieki za odpowiedź. Przy wyborze nówki sztuki można wybrać czy ma być zestaw, czy pełnowymiarowy zapas. Ja nie mam ani jednego, ani drugiego. Dlatego też fajnie by było, jakby się udało zebrać informacje co powinno być razem z pełnym kołem, a co w przypadku zestawu. Te kieszenie z filcami mam. Ja mam wersję wyposażenia GT, Ty masz GT220, więc to "prawie" to samo. Przymierzałeś 16" na przód? wchodzi na zacisk? Co masz oprócz koła i zestawu lewarek + klucz? Na allegro trafiłem na takie przedmioty: coupe kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 U mnie też dwie kieszenie pod podłogą przy krawędzi + koło stalowe ze śrubami + styropian z kluczem i lewarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektryko Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Też mam wersję GT, ale niestety bez koła zapasowego. Jutro cyknę fotkę i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Też mam wersję GT/ GT-line ze stalową 16-ką na zapas+komplet 5szt szpilek do tej 16-ki (fabryka dała 17-ki Al ze szpilkami z pływającym kołnierzem)+styropian z lewarkiem/ kluczem/śmieszny haczyk o niewiadomym przeznaczeniu/ plastykowy kapurek do wyjmowania szpilek koła by nie brudzić kończyn. Wytłaczanka pod podłogą bagażnika jak u kol "kataryniarza" podklejona filcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ten' śmieszny haczyk'.służy do zdejmowania dekielków,zasłaniających śróby koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagemini Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Cześć, Odgrzeję ten nieco leciwy już temat ale mam pytanie do użytkowników Megane 3. Gdzie w fabrycznych w wersjach z kołem zapasowym były dodawane śruby do tegoż koła?. Poza tym jakie elementy powinny znajdować się w wyposażeniu standardowym bagażnika - zakładam, że podnośnik + klucz do kół, apteczka, gaśnica i trójkąt ostrzegawczy. Jak natomiast wygląda sprawa z hakiem do holowania?. Moja Megi to hatchback, ale pewnie wyposażenie będzie podobne jeśli nie identyczne z tym dla wersji kombi czy coupe. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Cześć, Ja mam hathbacka od nowości i dodatkowych śrub na wyposażeniu nie miałem, ale to pewnie dlatego, że kupiłem na stalówkach i zapas też był na stalówce więc śruby są te same. Z dodatkowego wyposażenia to: trójkąt, apteczka, lewarek, hak do holowania, klucz do kołpaków, klucz do kół, gaśnica. Więcej nic nie miałem o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagemini Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Hak do holowania i klucz do kół jest ukryty w wytłoczce pod podnośnikiem?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakle Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Papuga Dokładnie Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 26 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firan Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Tak. Są w tej wytłoczce. W każdym razie w GrandTourze tam są. Śrub do zapasówki nie dają. Będąc przekonanym że zapomnieli mi dać je do stalowej zapasówki, a podstawowe felgi fabrycznie odbierałem alu, podjechałem do ASO, gdzie powiedzieli mi, że mogę bez problemu zapasówkę zamontować za pomocą tych standardowych śrub, które obecnie są na moich alufelgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Tak, dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagemini Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dziękuje wszystkim za cenne odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Nie wiem jak u was jest, moja zapasowa stalówka ma naklejkę jakie śruby stosować, zabronione jest używnie śrub do alu (tzw.pływających) Polecam Febi nr 07065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi