adsi11 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Witam mam takie pytanko mimo różnych opisów nie znalazłem sposobu na wyłączenie poduszki w kierownicy renault megane II 2006 bez demontażu. O ile pasażera można wyłączyć przełącznikiem to w kierownicy pewnie jakąś kostką.???? Na zdjęciach widziałem że po zdjęciu poduszki są dwie kostki jedna pewnie od poduszki a druga od klaksonu może ktoś wie która jest od poduszki prawa czy lewa???? Edytowane 2 Marca 2014 przez adsi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Nie ma wyłącznika , albo wykodować ze sterownika poduszek albo zdemontować z kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale zapytam o coś, ze zwykłej ciekawości. Dlaczego, w jakim celu, chcesz wyłączyć poduszkę kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adsi11 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 żonka jest w ciąży wysoko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 poduszka na kierownicy nie jest taka duża, jak pasażera - raczej nie powinna jej zaszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 żonka jest w ciąży wysoko To tym bardziej poduszka jest potrzebna.. W takim stanie jest odstępstwo od używania pasa bezpieczeństwa i poduszka jest jak najbardziej potrzebna. To jedyne zabezpieczenie, by się na kierownicy albo konsoli nie rozwalić. Poduszkę prawą wyłącza się TYLKO wtedy jak jest tam fotelik dla dziecka, zwrócony tyłem w kierunku jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 W takim stanie jest odstępstwo od używania pasa bezpieczeństwa i poduszka jest jak najbardziej potrzebna. Tu się nie zgodzę. Bezwzględnie należy zapinać pasy przy czynnej poduszce powietrznej. Niezapięcie pasów przy czynnej poduszce w razie jej wystrzelenia podczas kolizji grozi bardzo poważnymi obrażeniami. Dużo groźniejszymi niż gdyby tej poduszki nie było. Jeżeli pasów nie zapinamy to należy bezwzględnie poduszkę wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 żonka jest w ciąży wysoko:) To trzeba zatrudnić osobistego kierowcę dla niej i nie pozwolić jej jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Auta po 96r obowiązkowo muszą mieć poduchę w kierownicy. Nie wolno ot tak sobie jej wyłączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ja mam chyba wyłączona poduszkę, bo facet w clipie wyłączył żeby nie komunikowała o usterce poduszki na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 adsi11. Poduszka powietrzna ma dwa stopnie zasilania w zależności od położenia fotela. Należałoby wypiąć z poduszki dwie wtyki: niebieską i zieloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi