witman Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Akurat kierowca jak i właściciel spalanej M3 to kobitka, która mało się zna na motoryzacji twierdzi, że w pewnym momencie poczuła w środku zapach Pb, więc gdyby odpuściła dalsze próby uruchamiania silnika nie doszło by do samozapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 @witman no i jak tu nie wierzyć w stereotypy o kierowcach płci żeńskiej Czuła w środku zapach Pb, ale próbowała uruchomić silnik... gdzie tu logika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) @witman skoro to się stało po robocie u "fahoℲcuf" i oni tykali ten wężyk to jak wygląda ich odpowiedzialność za tą sytuację? Pytam bo sam działasz ale u "Fachowców" więc jak Wy do tego byście podeszli gdyby to się zdarzyło u Was? Warsztat ma przecież (powinien mieć) OC. Edytowane 27 Lutego 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Myślę, że facetowi też mogłoby się to zdarzyć, `` a co ja nie dam rady uruchomić `` ;-) Wracając do płci żeńskiej, to moja żonka i córka są mocno uświadomione i bardzo techniczne, jednak stres spowodowany unieruchomionym autem niemal na środku skrzyżowania robi swoje i człowiek nie myśli racjonalnie. Edytowane 27 Lutego 2019 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Dokładnie.. w takich sytuacjach dochodzi dodatkowo stres i świadomość zablokowania drogi. Aczkolwiek nikt o zdrowych zmysłach nie próbowałby odpalić auta czując benzynę... Kobiety niestety są mniej uświadomione technicznie i wydaje mi się, że gdyby za kierownicą siedział mężczyzna to by do tej tragedii nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Nie chodzi mi tu o to czy to była kobieta czy mężczyzna, każdy może wpaść w panikę. Racja, w sytuacjach podbramkowych czyli na skrzyżowaniu ruchliwej ulicy wyłączają się wszystkie zmysły a włącza jeden, UCIEKAĆ. Co nie zmienia faktu, że jak nie odpala za drugim razem to próby powinny być zaniechane. Nie ma co już więcej na ten temat gdybać. Stało się. Teraz laweta do warsztatu I niestety ale bez sądu się nie obejdzie. Mam nadzieję że paragony albo faktura za robotę jest od warsztatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 4 minuty temu, pbet napisał: @witman skoro to się stało po robocie u "fahoℲcuf" i oni tykali ten wężyk to jak wygląda ich odpowiedzialność za tą sytuację? Pytam bo sam działasz ale u "Fachowców" więc jak Wy do tego byście podeszli gdyby to się zdarzyło u Was? Warsztat ma przecież (powinien mieć) OC. Masz rację, kobitka 4 m-ce walczyła o swoje, nawet rzeczoznawca powiedział, że sprawa bardzo trudna do udowodnienia, bo wszystko było stopione i tak naprawdę brak namacalnych dowodów. My z doświadczenia zwracamy szczególną uwagę na wężyki paliwowe oraz tego typu problemy, często też zwracamy uwagę klientom na uszkodzone wygłuszenia poszarpane przez gryzonie oraz wiszące maty podszybia. Mam nadzieję, że moje posty i fotki pomogą ocalić klika Sceników i Meganek, a nawet ocalić komuś zdrowie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 5 minut temu, witman napisał: Masz rację, kobitka 4 m-ce walczyła o swoje, nawet rzeczoznawca powiedział, że sprawa bardzo trudna do udowodnienia, bo wszystko było stopione i tak naprawdę brak namacalnych dowodów. I jak ta sprawa się skończyła? Bo rozumiem, że już nie walczy. Wygrała / przegrała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Skoro auto jeździło X lat bez problemów i nagle po wyjeździe od "znafców" się spaliło to trzeba mieć niezłe kuku w głowie żeby nie połączyć faktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) To już niestety sprawa dla rzeczoznawców i sądu. Na dodatek, ponoć to byli znajomi, a wiecie jak to jest ze znajomymi i pewnie jeszcze wszystko było robione po taniości. @pbet kobitka odpuściła, a "skwarka" sprzedała na części i kupiła ponownie M3 ;-) Edytowane 27 Lutego 2019 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Ja już od dłuższego czasu, po wnikliwej lekturze tego wątku, jeżdżę dumnie z trytką na tym przewodzie paliwowym. Na wygłuszenie faktycznie też trzeba zwracać uwagę. W połowie lutego wymieniałem olej i po ściągnięciu dolnej osłony silnika zauważyłem, że kawałek wygłuszenia niebezpiecznie zbliża się do wydechu...zostało poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) @droopy, @witman Dzięki za dobre rady, przeprowadźcie mnie jak niewidomego przez jezdnię do końca tematu; ) Otwieram maskę i gdzie szukam tego przewodu paliwowego żeby go tą trytką uszczęśliwić? Edytowane 27 Lutego 2019 przez MariuszNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 @MariuszNS szybkozłączka na wejściu do listwy wtryskowej. Jak patrzysz na alternator, idź wzrokiem do góry w stronę grodzi silnika. Tak jakby między alternatorem a korkiem wlewu oleju będziesz miał wejście przewodu paliwowego do listwy. W MII szybkozłączka jest pod kątem prostym w stosunku do samego przewodu paliwowego. W 1.6 w MIII chyba jest w jednej linii z przewodem, może być trudniej to zabezpieczyć, ale ogólnie mogę się mylić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Fajnie byłoby pokazać to jeszcze bardziej ogólnie czyli foto ogólne komory ze strzałką (gdzie szukać) + foto szczegółowe ze strzałką (czego szukać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Takie tam newsy z regionu z ostatnich dni... Stary Sącz - Megane - https://www.dts24.pl/stary-sacz-osobowka-plonela-na-parkingu/ Limanowa - Scenic - https://sadeczanin.info/pod-paragrafem/samochod-zapalil-sie-w-trakcie-jazdy-kierowca-musial-uciekac-z-plonacego-auta Edytowane 6 Marca 2019 przez MariuszNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi