maciekht Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Cześć Jeśli skrzynia jest naprawdę taka sama, tzn ma takie same przełożenia biegów i przekładni głównej, to jedyny wpływ na prędkość ma średnica kół. W Clio koła są mniejsze, więc przy tej samej prędkości obrotowej silnika prędkość samochodu będzie niższa :) Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Średnia z ostatnich 6000km to 7,5litra, z komputera. Średnia prędkość 37km/h. Jazda dynamiczna, bez ekodrajwingu i patrzenia na asystenta Pana strzałkę. Trasa to jakieś 30% - autostrada A4, reszta miasto i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Tce 130 4 osoby z bagażem. Słupsk Rimini i z powrotem. Wynik na zdjęciu. Świetna zabawa to auto. Średnia prędkość nie imponuje bo w drogę powrotną padało od Trento do domu :( Z Maranello wyjechałem o 17 a o 12 byłem w domu. Od zeszłego lata się rozkręcilo i z 214 rozpędza się do 218 ale to już definitywnie kres mocy nie ma szans żeby więcej pojechało to auto;) Przebieg 31 tys. Oleju nie ubywa Edytowane 13 Lipca 2017 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolaLBN Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 (edytowane) Witam.Czy wie ktoś ile obrotów ma megane IV 1,2 tce 130KM połączony z 7biegową skrzynią edc?Chodzi mi o obroty na 7biegu przy 130km/H. Nie przestrzegasz regulaminu forum pkt. 5.7 - Kropka (lub ?) i po niej spacja. - mireczek01 Edytowane 12 Lipca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Czy to jest temat o skrzyniach?. Mod :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Co prawda jeżdżę dwoma 1.4TCe z LPG ze zmodyfikowanymi mapami wtrysku, ale znam kilku użytkowników silników 1.2TCe w Scenikach i Megankach są klientami naszego rodzinnego warsztatu, jestem trochę gaduła oraz ciekawski i chętnie porozmawiam sobie jak się dane autko sprawuje, większość jest zadowolona z tego silnika z jego dynamiki, kultury pracy oraz spalania. W takim Wrocławiu, gdzie średnia przejazdu wg. kompa to 19-21km/h 1.2TCe130 w Sceniku Grand potrafi wciągnąć nawet 10 litrów, ale w takim samym Grandzie 1.5dci110 z DPF silnik pochłonie 8,5/100, a mój Sc3 1.4TCe~162KM w takich samych warunkach miejskich spali 6,53 kg płynnego LPG Przy normalnej jeździe na trasie 1.2TCe130 w Grandzie spala 6,3-6,5/100, a już na autostradzie przy 130-140km/h zasysa 7,5-8 litrów Pb. Era wolnossaków 1.6 i 2.0 praktycznie się zakończyła i nie mamy zbyt wielkiego wyboru, też długo się zastanowiłem nad zakupem 1.4TCe czy warto i ile to pojeździ okazuje się, że jeździ i to całkiem nieźle, a co ciekawe z moich notatek wynika, że TCe jest ekonomiczniejszy od wcześniejszego Sc2 2.0 16V F4R, nie wspominając o dużo lepszej dynamice, mocy i kulturze pracy silnika. Reasumując - moje doświadczenia pozwalają mi dobrze oceniać downsizing w silnikach Renault, a pytania ile taka kosiarka 1.2TCe pojeździ są śmieszne, bo jeszcze niedawno większość pytała o 1.5dci110 ile to pojeździ, bo wyżyłowane, kolega ma nawet ~134KM i widać, że jeżdżą, a przebiegi 300kkm są osiągalne jak się oczywiście dba, serwisuje na czas i zmienia olej co 10-15kkm, a nie co 30kkm jak zaleca ASO ! Ps. 6,53kg LPG = 12 litrów A jeśli chodzi o Vmax. to w Megi Coupe GTline 1.4TCe~158KM na Pb dokręciłem do 218 na zimówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzisiaj trasa S3 w obie strony 650km łącznie wg.komputera 6,1 śr.predkość 95km/h a wg.tego samego dystrybutora do pierwszego odbicia 6,5 z przejechanych km.i prędkość utrzymywana 110~120km/h na pokładzie 2 osoby i jedna walizka w bagażniku! pogoda bezwietrzna,bez opadów,cykl mieszany czyli 40%butem 60% tempomat.Dużo czy mało? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Uważam to za bardzo przyzwoity wynik i kolejne potwierdzenie, że wskazania komputera oszukują o +/- 0,4/100, niezależnie czy to ON czy Pb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin279 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 U mnie przy każdym tankowaniu do odbicia wskazania komputera oszukują zawsze dokładnie o 0,2 l /100 km. Bez różnicy trasa czy miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 U mnie średnie spalanie wg. komputera to 5.6 litra na 100km. Jazda na wakacje po Polsce w sumie 800km. Jazda spokojna w większości drogami krajowymi (2 dorosłych i 3 dzieci, pełny bagażnik i klima non stop). Spalanie wg. dystrybutora to ok. 6 litrów na 100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) W dniu 26.08.2018 o 13:27, tomrud napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 zasady cytowania - aniewa .. i jazda cały czas z górki i to porządnej ? Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi