Adek1 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ostatnio wymieniałem świece w 1.4 Tce. Zakupiłem NGK ILKAR7A7 (zgodnie z sugestią strony www NGK), po wymianie okazało się, że od nowości w aucie założone były świece NGK ILKAR7F7G (niby do 1.2 Tce). Nie wiem jaka jest różnica pomiędzy tymi świecami, te z końcówką F7G są trochę droższe. Po wymianie poprawiła się nieco reakcja na gaz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furkey Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Przede wszystkim chciałbym się ze wszystkimi przywitać. Jako, że nie chce zakładać nowego tematu piszę tutaj. Kupiłem swiece, wg specyfikacji na stronie miały pasować do megi( 1.4 Tce 2011r.) Jednakże z powodu braku cienkiej końcówki zacząłem studiować internet i wychodzi mi, że rozmiar klucza to 14, a ja kupiłem na 16. Czy jest możliwe, że te świece pasują do tego silnika ? świeca zapłonowa VALEO 246851 to ten konkretny model. Jeśli nie to jutro zwracam i będę żądał zwrotu kosztów przesyłki z powodu wprowadzenia w błąd. Edytowane 19 Listopada 2018 przez Furkey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 na klucz 14 muszą być ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Katalog Inter Cars pokazuje tę swiecę i ona jest zła. Nawet byś jej nie wkręcił bo ma gwint M14 zamiast M12 Jakby ktoś wniknął to 5 pozostałych jest prawidłowa, ale widać sprzedawcy się spieszyło. Możesz wziąć NGK 91432 (tylko to są drogie świece) lub tańsze BERU 0002240910 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furkey Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Rozumiem, czyli będę się upierał o całkowity zwrot kosztów jakie musiałem ponieść. Dzięki serdeczne za pomoc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Świece na pewno pasujące do tego silnika: - NGK ILKAR7A7 - Beru Z274 - Eyquem A520 - Champion OE225 Chyba nawet w takiej kolejności brałbym je pod uwagę (Eyquem to część koncernu Beru ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Zostawiać fabryczny odstęp elektrody 0,7 czy zmieniać? Beru z340. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 pozostaw przerwę 0,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupier Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Pozwól że się podepne . Zamierzam wymienić świece w mojej m3 1.6 110km 16v, zastanawiam się nad świecami Champion model COPPER PLUS (OE033/T10) i EON TITAN (CET2). Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tymi świecami i mógłby powiedzieć, który model lepiej wybrać, no i przede wszystkim jak z ich trwałością ? Także mogę wziąć pod uwagę innego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Dlaczego akurat takie? Nie lepiej kupić oryginalne na Allegro lub u polecanych na forum sprzedawców części OEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupier Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 W sumie to nie wiem czemu akurat te, gdzieś na necie spotkałem się z pozytywną opinia firmy champion. Na ebay znalazłem te świece, piszę że oryginalne, mógłby ktoś rzucić okiem? https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.de%2Fulk%2Fitm%2F322652464019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Ja mam właśnie o tym numerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupier Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 2 godziny temu, pbet napisał: Nie papuguj. Dzięki, w takim razie kupię oryginały. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkracy Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Mam nadzieję, że nie dostanę bana za odgrzanie starego kotleta Przymierzam się do wymiany świec w mojej Megance 3 1.6 16V 110KM bez gazu. Zastanawiam się, czy jest jakaś wyraźna różnica między świecami OEM Renault oznaczonymi 7700500155 a NGK BKR6EZ? Na znanym portalu aukcyjnym obie są dostępne w kompletach po 4 szt. w bardzo podobnej cenie i zastanawiam się, które kupić. Poza tym chciałem dopytać, czy po wymianie świec konieczna jest jakaś regulacja albo dodatkowa kontrola? Dziękuję, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Panowie odgrzeję kotleta. Znalazłem świece firmy Eyquem platynowe do M III 1.4 TCE. Dokładnie to RWC62HSDPS. Czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi