mrarek Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 No wlasnie tak jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert.ch Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czy paliwo spalone przez ten 5-ty wtryskiwacz jest liczone przez komputer? Bo staram się rozwikłać zagadkę z zeszłego piątku- zawsze tankuję do pełna i dokładnie wiem jak i kiedy przekłamuje komputer pokładowy - a zdziwiłem się bardzo, bo zatankowałem 48 litrów, podczas gdy komputer pokazywał 44 litry. Przejechałem akurat wtedy ~450km po mieście + 300km trasa. Więc albo to ten 5-ty wtryskiwacz spalił dodatkowe paliwo, albo stacja miała jakiś podkręcony dystrybutor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Tak, podczas wypalania widać jak szybciej spada zasięg do przejechania, a po wypaleniu z powrotem rośnie. Nie jest to jednak wytłumaczenie Twojego przypadku, na wypalenie nie zużywa tyle paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getek33 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Ja kompletnie nie wiem kiedy FAP się wypala. Różnic w spalaniu też nie widzę. Przejechane jak do tej pory 30kkm większość miasto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Różnic w spalaniu też nie widzę - napisał Getek33 ( poprawiłem - jest dobrze ??? ) W rzeczywistości jest to nie możliwe .Nie zwróciłeś uwagi ,albo nie masz Fapa !!!. Auto masz od nowości ?? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Kataryniarz Edytowane 25 Lipca 2016 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) 12 tyś przebiegu i też nigdy nie zwróciłem uwagi na wypalanie, także proces przebiega kompletnie niezauważalnie Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Kataryniarz Edytowane 25 Lipca 2016 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 W rzeczywistości jest to nie możliwe .Nie zwróciłeś uwagi ,albo nie masz Fapa !!!. Auto masz od nowości ?? ja też nic nie widzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Ja przejechałem jakieś 25 tysięcy km od kupienia meganki i ani razu nie widziałem kontrolki czy zwiększonego spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 bo to nie jest kontrolka jeno spalanie chwilowe się mocno podnosi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert.ch Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 No właśnie o to mi chodzi - ja również nie zauważam momentu wypalania FAPa. Przejechałem ponad 27k km, głównie poza miastem. Stąd moje pytanie o to jak w rzeczywistości działa i zuzywa ten 5-ty wtryskiwacz. Ale już widzę, że po prostu na stacji na której zatankowałem, dystrybutor przekłamywał o 10% (!). Wczoraj zatankowałem na "moim" Orlenie, i było ok, rozbieżność 0.5 litra na 40l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) U mnie też nie wiem kiedy wypala się fap. Edytowane 26 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu1983 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Panowie, ja do tej pory żyłem w przekonaniu że: 1) w DPFie dochodzi do wypalania sadzy. 2) w FAPie takiego zjawiska nie ma ponieważ do paliwa jest dawkowany preparat obniżający temperaturę spalania sadzy i co za tym idzie wypalanie sadzy jest na bieżąco... czy ja coś pomyliłem czy coś się zmieniło? do tej pory jeździłem Peugeotem 308 1.6 HDI 90km KM FAP i tam przez 30k km nie zaobserwowałem zjawiska wypalania sadzy. Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Citroen i peugot maja mokry filtr cząstek stałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu1983 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Papuga Czyli FAP... A renault? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi