robciu21 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Mam pytanie czym czyścić i konserwować tapicerkę z ekoskóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Środkami do tworzyw sztucznych, ale takim który nie pozostawia tłustej ani ekstremalnie śliskiej powierzchni.Nie polecam standardowych środków do tapicerki skórzanej. Eko skóra jest to zupełnie inna powłoka i lepiej sprawdza się kosmetyki do powierzchni poliuretanowych. Często powierzchnia zakonserwowana środkami do skóry klei się, albo zmienia optycznie, środki się nie wchłaniają. Środki do skór często zawierają rozpuszczalniki. Może coś z tego: Mój odnośnik Ja w mojej żony Megane Copue bardzo delikatnie przecieram: Mój odnośnik Edytowane 24 Lutego 2016 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jedne z najlepszych preparatów ma forma colourlock np taki profesjonalny zestaw https://bossdetailing.pl/pl/p/COLOURLOCK-STRONG-ZESTAW-DO-CZYSZCZENIA-SKORZANEJ-TAPICERKI/130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Podobnie jak Lelupi polecam Poorboy's Natural Look, potraktowałem tym ekoskórę w mojej byłej GT i wyglądała rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) mnie jakoś nie odpowiada skóra po NL, uwielbiam ten dressing ale do kokpitu. zwłaszcza na kierownicy po uprzednim umyciu APC mam wrażenie że się "lepi" Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 24 Lutego 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jak tego używałem to tylko delikatnie na szmatkę/gąbkę i małe ilości rozprowadzałem na "skórze". Kierownicy i kokpitu nie ruszałem, ale na fotelach sprawdziło się wg mnie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Poszukaj preparatów do skaju, są zdecydowanie tańsze, a ta szumnie zwana ekoskóra to nic innego jak dzianina pokryta warstewką PCV. Przerabiałem temat dość głęboko, bo aż do jej częściowego demontażu i ekspertyzy u tapicera jak chciałem zakupione boczki przebarwić na czarny kolor. Na szczęście moje boczki i podłokietniki z dzianiny udało się ładnie u tegoż tapicera obszyć czarną "ekoskórą" za niewielkie pieniądze. Teraz przy myciu auta przecieram je wilgotną ściereczką, którą osuszam karoserię po umyciu szamponem NIGRIN i spłukaniu czysta wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielewiczE Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Ja swoją ekoskórę konserwuję takim środkiem: środek do czyszczenia i renowacji tapicerki skórzanej Jak dla Mnie jest skuteczne i przede wszystkim bardzo wydajny. Co do ceny, to już kwestia względna. Jedni na pewno powiedzą, że są tańsze. JA tylko raz jeszcze dodam, że ten środek jest przede wszystkim bardzo wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Jest bardzo wydajny, bo smarujesz nim plastik, który nie wchłania preparatu jak skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) macie jakiś specyfik, żeby ogarnąć takie wytarcie? zabezpieczyć ? nie wiem co z tym w ogole zrobić Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez Quentin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi