bubu333 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wyskakuje mi blad pobierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Czy ktoś ustawił może te wiadomości TMC?? U mnie ustawiłem częstotliwość RMF czy Radio Zet kropka zielona się pokazała i po wyłączeniu navi do tej pory się nie pokazała. W południowej części Polski to działa a w centrum jakoś nie che. Czy ktoś może rozwiązał ten problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Identyczne objawy u mnie. Zielona kropka była po zmianach ustawień na RMF. Po wyłączeniu radia i jego włączeniu kropki zielonej nie ma. Nie wiem co dalej robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Może trzeba zmienić na inną częstotliwość tylko na jaką. Z tego co pamiętam to zielona kropka pojawia się na obwodnicy GOP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Próbowałem, to nic nie daje. Chyba na tą chwilę nikt nie ma pomysłu co z takim fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorex Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Dzisiaj przetestowane, zielona kropa! Trasy ze wzmożonym ruchem (Wawa) w innym deseniu. Mam navi+tomplayer, wersja map 1000.8644. Będę testował dalej. Edytowane 15 Lutego 2018 przez gregorex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p33t-r Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Witajcie, x Przetestowałem u siebie na Lagunie Coupe ten plik (mam Carminat TomTom bez live), ale nic to nie dało - nadal mam ikonkę autka ze strzałką. Ręczna częstotliwośc na RMF nic nie dała - jest informacja, że nie znaleziono stacji radiowej (choć RMF odbiera na tej częstotliwości bez problemu). x Myślicie, że jest to spowodowane faktem, że auto było ściągnięte z Holandii i na karcie TT mam w pliku traffic.dat opis: NAVTRAFFIC NTweu A01551409D01C..... (itd) Gdzieś doczytałem, że "NTweu" to mapy na europę zachodnią. Mapy na Polskę są, w całkiem niedawnej aktualizacji. Czy aby zadziałał TMC muszę zakupić mapy na Polskę (EU środkowa)? Na stronie TomToma informacja nt. TMC wygląda tak: x Cytat RDS-TMC Usługa RDS-TMC jest dostępna w następujących regionach: Uwaga: z usługi RDS-TMC można korzystać jedynie w regionie, w którym zakupiono urządzenie. x Dziwne jest też to, że poniżej tego nie ma Polski jako kraju z usługą TMC. x Ktoś pomoże i wyjaśni mi to? REGULAMIN pkt. 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER...-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Z tego co ostatnio zauważyłem toTMC nie wszędzie działa. Działa na obwodnicy GOP i jak się jedzie nad morze. Kiedyś dzwoniłem do TT to pani odpowiedziała, że usługa TMC w Polsce nie działa. Natomiast jak byłem ostatnio w Zakopanem to TMC działało bo ściągał sygnał z nadajnika z kraju w którym to działa. Czechy, Słowacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlaz Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Witam. Wrzuciłem tomplayer v0240b5 Carminat TT na sd i poszło. Po włączeniu radia kilka sekund klepsydra i działa, choć bez dźwięku. Po wyłączeniu radia i zamianie karty na tą z mapami, przestał działać joystick. W tym momencie przy karcie z tomplayerem joystyck działa, a z kartą z mapami nie. Formatowałem kartę z mapami, ściągałem z tom tom za pomocą tom tom home nowe pliki z mapami i bez poprawy.Może ktoś miał taki kłopot a może ktoś z was wie jak sobie poradzić z problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 22 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 Hej, Czy TMC dalej działa w Polsce w 2024? Mam zieloną kropkę, ale w menu opcje sprawdzenia zdarzeń na drodze są niekatywne. Nie wiem czy niepoprawnie aktywowałem TMC, czy ta usługa nie jest już dostępna / albo może nie jest dostępna w moim regionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 22 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 U mnie na Dolnym Śląsku TMC działał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp1983 Opublikowano 17 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 Hej, czy ktoś z wbudowaną nawigacją Carminat TomTom bez usług Live ma działającą usługę RDS? Tzn. jest wyświetlana zielona kropka, a nie samochodzik ze strzałką? Dane dotyczące subskrypcji informacji drogowych znajdują się w pliku mctx.dat, w sieci znalazłem kilka, które miały działać, ale niestety u mnie nie działają 😞 informacje uzyskane od firmy TomTom są niejednoznaczne, nie byli mi w stanie powiedzieć czy w wersjach bez Live usługa jeszcze działa. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronnie1404 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 @Temp1983, chyba niestety nie działa. Próbowałem dwóch plików które znalazłem w sieci i nic, TTActivator również jest bezradny w tym temacie 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 (edytowane) W końcu podrzucę tu swój plik. U mnie pojawia się zielona kropka. prawie codziennie jak jadę do roboty przed zjazdem Jasionka od strony lublina. Tylko nie mam czasu taczek załadować ostatnio . Z tym że ja mam L3 z 2009. nie wiem czy ten plik się nadaje do nowszych navi Edytowane 8 Sierpnia 2024 przez halas2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zapodaj ten plik, potestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi