pbet Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Witam serdecznie. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny i wyeliminowaniu usterki. Wczoraj pakując zakupy do bagażnika mojego Grantoura zauważyłem wilgoć na plastiku trzymającym roletę bagażnika. Rozejrzałem się dookoła i zauważyłem, że nad okienkiem bagażnika jest ślad wildoci na podsufitce. Dodam, że po obu stronach. Skąd może podciekać? Na zdjęciu zaznaczyłem miejsca, gdzie są ślady wilgoci. W bagażniku jest sucho. Dziękuję i pozdrawiam pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Zaczął bym od zbadania uszczelki anteny. Np w SCII i antenie do navi te uszczelki gniją na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dzięki za sugestię. Czy gdyby ciekło przy antenie ślad nie powinien być na środku podsufitki, a nie po bokach? Oczywiście sprawdzę. Będę wdzięczny za następne sugestie. Po zastanowieniu wygląda to tak jakby były jakieś uszczelki przy relingach. Jest szansa, żeby gdzieś tamtędy woda podchodziła? Na szczęście tydzień zapowiadają bez deszczu, może podeschnie i uda się zlokalizować to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo79 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam czy nadal cieknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Na szczęście nie. Po uszczelnieniu okolic anteny jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariooshz Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam, Mam problem z cieknącą wodą po lewym słupku.. przyjrzałem się probemowi zdejmując z szyby "uszczelkę" oraz od środka poszycie słupka, od góry na dach posłałem wodę i widzę jak cieknie w środku pomiędzy szybą a nadwoziem... Czy jest możliwość uszczelnić taki przeciek w jakiś prosty sposób, czy trzeba na nowo szybę wkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Prawidłowo to ponowne wklejenie szyby, po słupkach to uszczelnisz bez problemu od środka, góre też dasz radę ,najgorsze dojście od dołu ,sprawdź czy nie masz wody pod wykładziną bo elektryka Ci zgnije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariooshz Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Woda prawdopodobnie tam jest, bo słabo świeci kierunkowskaz z tyłu od strony kierowcy.. pewnie kostka łącząca elektrykę, która jest pod fotelem kierowcy zaśniedziała i słabo przewodzi prąd. Idzie wiosna, więc trochę deszczu będzie, muszę uszczelnić tą szybę, tylko czym najlepiej? Chciałbym to zrobić we własnym zakresie Edytowane 1 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Jeśli szyba nie była dobrze odtłuszczona lub nie naniesiony aktywator to będzie dalej odchodzić, lepiąc wkoło stracisz sporo czasu, klej i efektu nie będziesz pewny, a jeszcze możesz usmarować podsufitkę. Edytowane 1 Marca 2017 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo79 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 witam cieknie z korków z dachu w które jest wciśnięta listwa pod relingami, mam to samo, trzeba zdjąć relingi i listwy i uszczelnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariooshz Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Witam, U mnie niestety to nie korki od listwy do relingów.. Źle została wklejona szyba i po prostu się odkleja od nadwozia, tak jak pisał krzychu73. Uszczelniłem na miarę swoich umiejętności te miejsca i na razie jest spokój. Niestety pojawił się problem z brakiem komunikacji pomiędzy komputerem a czujnikami: zmierzchu i deszczu. nie rozłączałem taśmy, która idzie po lewym słupku. Styki sprawdzałem i są ok, ale niestety nadal nie działa, dodatkowo błędu nie da się usunąć.. Co mogło się zepsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombola Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) Mam podobny problem, ślady wilgoci na podsufitce z prawej strony tylny słupek. Ktoś wie jak zdjąć listwy żeby nie wyłamać zatrzasków? Relingi udało mi się zdemontować ale nie wiem jak poradzić sobie z listwami. Edytowane 9 Lutego 2019 przez bombola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo79 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 listwy są tylko wciskane w dach...zacznij delikatnie ciągnąć do góry od strony klapy bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombola Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ma ktoś może jakieś zdjęcia jak wyglądają te listwy od spodu, albo zdjęcie dachu z zdjętymi listwami. Z góry dziękuje bo boje się trochę ze coś się połamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 30 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Witam proszę o pomoc w ustaleniu przecieki w megane 2 kombi mam wilgotny prawy przedni słupek , proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi