Gość gophfer Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Mój podgrzewacz wygląda tak I problem z jego montażem w filtronie według mnie polega na tym, że ta węższa cześć nic może się zmieścić w takim jakby cylindrze na dole wewnątrz filtra. Oryginalny filtr Renault wewnątrz wygląda inaczej na dole jest jakby płaski i szerszy. Nie wiem czy będziecie wiedzieć o co mi chodzi. Jak to wyglądało w przypadku Boscha jak go zakładaliście, czy na dole są identyczne bez tego cylinderka? Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja mam taki, w komplecie były trzy oringi które widać na zdjęciu podgrzewacza Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez Rafal1504 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Papuga Rafał ten Bosch jest zamiennikiem tego oryginału z Renault z mojej fv podobnie jak mój filtron. Oglądałem dzisiaj 2 filtry do mojego auta, Muller i denckerman obydwa wyglądały w środku tak samo ale inaczej niż mój oryginał Renault. Szkoda że nie wpadłem na pomysł aby zobaczyć filtr do 1.6dci bo może jest tak jak Paweł mówi że od któregoś tam roku podchodzi filtr z 1.6dci 110km Rafał z którego roku dokładnie masz auto? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 To nie jest podgrzewacz, tylko czujnik wody w paliwie :) Jeżeli masz filtr, w którym jest otwór do spuszczania wody, to sprawdź, czy po poluzowaniu nakrętki czujnik nie wejście w filtr. Jak wejdzie, to dokręć nakrętkę i wszystko powinno być szczelne. Ewentualnie jest zaślepka, którą trzeba wyciągnąć, a w jej miejsce wkręca się korek. Zerknij w poniższy link, ładnie to widać na zdjęciach. https://www.drive2.ru/l/6587205/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Mniejsza z tym czy to czujnik czy podgrzewacz jak zwal tak zwał. W starym filtrze mam korek dokrecany od spodu w filtronie nie ma, ale stary pasuje. Próbowałem włożyć i z korkiem i bez. Te filtry są różne na dole wewnątrz. I według mnie nie wlazi ten koniec czujnika w te średnicę co jest na dole wewnątrz filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Na spodzie filtra czasem nie ma zaślepki, którą trzeba wypchnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Nie, jest dziura na wylot. Od dołu była czerwona zaślepka/zatyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 To jest spierdzielony filtr, zrób zdjęcia i wyślij do Filtrona, albo umieść na ich profilu FB, od razu się odezwą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) papuga Tak to wygląda według mnie blokuje ten cylinderek wewnątrz od dołu - - - > https://drive.google.com/file/d/0B3nN9JfCi6MjT2pzWTZEYml2djA/view?usp=drivesdk Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dorzuć do tego filmiku próbę włożenia czujnika i ślij do Filtrona, niech oddają kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Może coś pomoże: Mój odnośnik Mój odnośnik Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Planuję zrobić jeszcze tak. Wymontuję filtr z czujnikiem i pojadę reklamować filtr filtrona i pokażę sprzedawcy że nie włazi i może na miejscu spasuje jakiegoś Boscha lub coś innego. Pytanie czy układ paliwowy może być tak długo rozszczelniony czy to raczej nie ma znaczenia, bo przecież nie może się bardziej lub mniej zapowietrzyć Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Nie ma znaczenia, zakryj tylko przewody jakąś folią, żeby syf się do nich nie dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 ... zakryj tylko przewody jakąś folią, żeby syf się do nich nie dostał. Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A może podgrzewacz jest inny niż seryjnie? Jakie oznaczenia ma stary filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi