mrarek Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Jakość polskiego ON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fillon Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 To co jest z tą jakością? Czy ta niższa jakość jest na wszystkich stacjach jak leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Możesz eksperymentować Dla mnie taniej jest zmienić filtr za 100 PLN niż być zaskoczonym, bo silnik nie odpala lub nieprawidłowo pracuje. Niestety w PL możesz być pewien podatków i śmierci. Reszta to ruletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fillon Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Filtr paliwa kosztuje 130 + koszt wymiany. Jak rozumiem robisz to na wszelki wypadek bo nie jest to dla Ciebie duży koszt i wydaje Ci się, że to może być najbardziej prawdopodobna przyczyna, że kiedyś nie odpali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) W 1,9 dCi wymienia się chyba sam wkład (ok. 20 PLN?). Ja robię to co ok. 30 kkm i tak robiłem w poprzednim aucie 1,5 dCi 101 KM po to by układ paliwa był czysty i niezawodny. W końcu za filtrem jest pompa i wtryskiwacze, więc wiadomo co droższe w naprawie. A osady na filtrze dobrze widać już po 30 kkm. Jak poleciały panewki, to całość układu paliwowego została przerzucona na inny słupek, zrobiona regeneracja 2 wtryskiwaczy i silnik do dziś pracuje na tym osprzęcie. U mnie przejechał lekko ponad 100 kkm, a swoje już miał nakręcone. Mogę oszczędzać na żarówkach (tańsze, droższe), wycieraczkach, myciu auta itd. ale na ważnych podzespołach nie oszczędzam. Być może dzięki temu 6 stycznia 2017 roku, przy mrozie -26* odpaliłem od strzała, a większość aut została na parkingu. Rozrząd też jest do wymiany co 120 kkm, ale czy ktoś tak jeździ? Edytowane 27 Marca 2017 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fillon Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dzięki. To jest już jakaś konkretna argumentacja - po 30 tyś filtr jest już zabrudzony... Niestety w Megane III wymienia się całą puszkę : http://megane.com.pl/topic/63006-filtr-paliwa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Dokładnie to wygląda tak Ja chyba będę jednak wymieniał jak poprzednio we Fiacie co rok i u mnie to będzie co jakieś 15-17tys Edytowane 27 Marca 2017 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Aha - metalowa puszka, to tak, jak u mnie Co rok to IMHO niepotrzebnie, ale zrobisz jak uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) mrarek jak dobrze kojarzę to masz chyba Scenic III tj tak samo zamontowane i nawet ten sam filtr jak w Megane III w przypadku 1.5dci 110KM Edytowane 27 Marca 2017 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 W 1,9 dCi wymienia się chyba sam wkład (ok. 20 PLN?). W 1.9 dCi także wymienia się cały filterek. Są identyczne jak w 1.5dci. Megane III oczywiście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) W Megane II phI 1.9dCi 120KM był sam wkład za około 20zł. Ja filtry wymieniam zawsze wszystkie podczas corocznej wymiany oleju. Edytowane 27 Marca 2017 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) mrarek jak dobrze kojarzę to masz chyba Scenic III tj tak samo zamontowane i nawet ten sam filtr jak w Megane III w przypadku 1.5dci 110KM Tak mam. Poprzednio miałem 1,5 dCi 101 KM :D Dodano: 27 mar 2017 - 20:57 Po co mnie przedrzeźniasz Tak samo jest w SCII 1,9 dCi 120 KM. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 28 Marca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fillon Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Ja mam oryginał i jest on nierozbieralny. Widzę że w ofertach sklepów internetowych są wkłady ale nie do Megane III 1.9 dci , wyłącznie do Megane II. Nie wiem może zamiennik daje możliwość wymiany wyłącznie wkładu? Czy w Megane II filtr jest podgrzewany? Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Filtry oleju do mojego auta są dwa z systemem start-stop i bez. Co prawda mam przycisk start do uruchamiania silnika ale w tym przypadku chyba nie chodzi o przycisk tylko o ten start-stop co włącza i wyłącza silnik podczas postoju a tego nie nam więc pewnie f. Oleju dla mnie to powinien być bez start-stopu. Dobrze myślę? Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Co do filtra paliwa: kupiłem Boscha made in Bulgaria. Silnik 1.6 dCi. Nie wszystko co od Boscha to made in China lub PRC jak kto woli (People Republic of China). A cena to 78 złociszy z przesyłką kurierską ze Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi