MarcinDe Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Myślałem że może z czarnego połysku - bo w sumie wszystkie elementy dodatkowe w mojej budzie są na czarny połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Wydaje mi się że tego elementu nie da się wyregulować, jak się schylicie i zobaczycie szparę pomiędzy klapą a zderzakiem to jest tam przestrzeń i nic tam się nie styka.Więc nie wiadomo co powoduje te rysy.Domyślam się że kalpa pracuje podczas jazdy i powstaje taki efekt.Ja po regulacji klapy w aso(był lekki luz) zastosowałem rozwiązanie ze zdjęć. Spodziewałem się rys z racji szerokiego zderzaka i wysokiego progu bagażnika więc wyszedłem temu na przeciw :) link do aukcji http://allegro.pl/carbon-naklejki-na-progi-renault-megane-iv-2016-i6720228949.html Prosto też się mocno zastanawiam na takim zabezpieczeniem ...stąd dwa pytanka sam kleiłeś ową folie i czy twoje autko to niebieski cosmo ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ja postaram się powalczyć z ASO, może jakoś to wyregulują jeśli nie to pozostaje taka nakładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ja jadę w Poniedziałek. Dam znać co narobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosto21 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Sam naklejałem folię jest wycięta idealnie jednak trochę trzeba się pomęczyć żeby było równo no i praca na 2 osoby ;)Tak kolor to piękny Blue Cosmos :) Klapę wam wyregulować mogą idealnie a ja się założę że i tak będą 2 takie delikatne obtarcia.Najlepsze jest to że kalpa nie styka się ze zderzakiem i jest tam z prawie 1 cm przestrzeni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja jadę w Poniedziałek. Dam znać co narobili. Jak po naprawie? Ja atakuje ASO za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinWl Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 W moim przypadku klapa też była źle spasowana. Umówiłem się do serwisu, pojechałem, poczekałem 2 godziny i wszystko wróciło do stanu w jakim Megane powinna wyjechać z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 @Szmetterling, byq84: Jak wizyta w ASO, poprawili coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Niestety zabiegany jestem i nie mam kiedy podjechać, dam znać jak umowie wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) 15.05 odstawiłem MIV do ASO z tematem krzywo spasowanej klapy bagażnika do naprawy. Jest to drugie podejście. Dam znać po odebraniu samochodu. Dodano: 23 maj 2017 - 23:11 Po wyczyszczeniu tylnego zderzaka oraz klapy bagażnika okazało się, że na obydwu częściach były miejsca ze zdartym lakierem. Prawdopodobnie klapa musiała ocierać o zderzak. Do tego klapa zaczepiała delikatnie o karoserie co powodowało taki sam efekt. W ASO poprawili spasowanie oraz zrobili potrzebne prace lakiernicze. Edytowane 23 Maja 2017 przez flowgrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Niestety moja radość po regulacji klapy nietrwała zbyt długo - ok 2 miesięcy. Ehhh... znowu do ASO na korektę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Ja nie zdążyłem dojechać do ASO, żona walnęła w drzewo przy wycofywaniu. Efekt to uszkodzony zderzak i pękniecie na klapie. Czekam na kontakt człowieka z AC i oddaję auto do ASO. Swoją drogą w miejscu styku klapy ze zderzakiem jest obcierka na lakierze. Poproszę od razu o prawidłowe spasowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Twoja Meganka nie ma czujników cofania? Czy to był taki kangur i jeb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Niestety meganka nie ma czujników parkowania, chciałem dołożyć przy zakupie ale niestety byłyby czarne a nie w kolorze białej perły. Generalnie mogłem dopłacić 7 tyś do wersji intense i byłby w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Witam u mnie też pojawił się problem spasowania klapy a ta na dodatek zaczęła rysować mi próg bagażnika ...reklamacja uwzględniona teraz czekam na telefon na regulację i malowanie progu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi