konwil Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Jeśli wszystko było robione w ASO, to powinno być w systemie Renault, niestety pewnie nie dostaniesz żadnych papierów (faktury itp.) i pewnie nie ma wpisów w książce, więc może warto byłoby poprosić sprzedawcę o potwierdzenie powyższego (dowód fizyczny). No chyba, że papiery ma. Jeśli wszystko z powyższym jest OK i samochód Ci pasuje, to bierz, przy okazji lekko negocjując cenę. Może w tym ostatnim pomoże Ci ubezpieczyciel, który określi Ci na teraz wartość samochodu - warto spróbować z tym argumentem, jeśli cena jest wyższa. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Powiedz mi proszę jak sprawdzić czy to auto ma ESP? W ogłoszeniu piszę, że jest sprzedawca twierdzi, że jest wolałbym się jednak upewnić. Kiedy oglądałem auto doszukałem się tylko guziczka z napisem ASR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Wg mnie ten samochód ma ESP (czy jak tam się ten system w Renault nazywa), co jest połączone z antypoślizgiem kół przy ruszaniu i można to wyłączyć przyciskiem jn. (zdjęcie z aukcji Allegro): W aucie, o którym rozmawiamy ten przycisk jest. ESP można wyłączyć, ale włączy się automatycznie chyba powyżej 40km/h. Można też sprawdzić doświadczalnie, polecam na ubitym śniegu Oczywiście żartuję, ale to by na pewno rozwiało wątpliwości Edytowane 12 Grudnia 2017 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Dzięki, dokładnie teki guzik tam widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Powiedzcie mi proszę, czy silnik 1.6 benzyna w Megane III posiada łańcuch rozrządu? Zawsze myślałem, że w tym samochodzie jest dokładnie ten sam silnik co w Megane 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 W Megane III jest pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Pytam o ten łańcuch ponieważ oglądałem jedno Megane i sprzedający upierał się, że w MIII wprowadzono łańcuch rozrządu. Swoją opinie sprzedawca uzasadniał metalową obudową rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ostatnio zacząłem się interesować Megane z silnikami 1.2 tce 115 km. Z tego co wyczytałem w komentarzach silnik ten nie jest najgorszy, chyba że się mylę? Powiedzcie mi proszę czy w autach z tym silnikiem jest montowane sprzędło dwumasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin279 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Ja posiadam megane III 1,2 tce 115 km 2012 r od pół roku. Silnik oszczędny,cichy a zarazem bardzo dynamiczny. Ja generalnie z nim żadnych problemów nie mam po przejechaniu ponad 7 tys km. Na forum spotkasz tematy o braniu oleju i terkoczącym łancuchu rozrządu. U mnie generalnie od lipca nie zniknęła ani jedna kropka oleju. Wygląda na to, że nie bierze wogóle. Zresztą w innym temacie użytkownik Mayn pisał,że problem dotyczy głównie silników od 2014 roku. Koło dwumasowe występuję w 1,2 tce jednak ponoć bardzo rzadko się psuję. Świadczy o tym ceny używek na allegro( 400-500 zł z przebiegiem kilkunastu tysięcy). Generalnie szkoda tylko, że jest wtrysk bezpośredni co ogranicza możliwość, a przede wszystkim opłacalność założenia LPG. Dobrze,że spalanie jest na przyzwoitym poziomie w tym silniku. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Marcin279 Błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Pojawiło się kolejne interesujące mnie Megane. Tym razem jest to znów diesel. Mam jednak co do niego kilka wątpliwości. Po pierwsze czy ktokolwiek z Was miał doświadczenia z silnikiem 1.5 o mocy 95 koni? Zastanawiam się czy jest to silnik wystarczający do tego samochodu? Waham się również czy taki przebieg to nie za dużo jak na używanego diesla. Z góry dzięki za pomoc EDIT: Przepraszam ciągle coś pominę tworząc te wpisy. Przebieg to ok. 122 tyś https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-5-dci-limited-f-vat23-aso-dealer-ID6zwelG.html Edytowane 19 Stycznia 2018 przez the_saint Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 9 minut temu, the_saint napisał: Waham się również czy taki przebieg to nie za dużo jak na używanego diesla. Tzn. jaki przebieg bo nic nie napisałeś? 9 minut temu, the_saint napisał: Po pierwsze czy ktokolwiek z Was miał doświadczenia z silnikiem 1.5 o mocy 95 koni? Ja miałem 101KM w MII i dawało radę. W dieslu nie moc, a moment obrotowy robi robotę. No ale jak wszystkim musisz się przyjechać żeby zobaczyć czy Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ja mam 90HP w 5 furtkach.Na początku było trochę ospałe.Po chipie jestem na prawdę zadowolony. Nie porównuj benzyny z dieslem.Wcześniej miałem 125HP w benie i jak włączyłem klimę to od razu czułem.A tutaj w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Dzięki za opinie. Czytałem gdzieś w sieci, że wersja 95 koni to modernizacja 1.5 dci i poprawiono w niej kilka rzeczy. Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Powiedzcie mi proszę czy ktoś wie jak pozycjonowana była wersja wyposażenia Life w ostatniej generacji Megane III. Czy była to najtańsza wersja po Generation? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi