chucky80 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Pewnie część z Was korzysta z takiej aplikacji jak w tytule. Zastanawia mnie, jak i czy w ogóle działa u Was funkcja "Zlokalizuj moje Renault na mapie". Myślę sobie, że to byłby całkiem fajny ficzer, gdyby działał:) U mnie, po kliknięciu na mapę pokazuje w zasadzie tylko moją bieżącą lokalizację. System: iOS10.3.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelratajczak Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Generalnie wg mnie ta funkcja działa tak. Stajesz gdzieś w obcym mieście. Ustawiasz auto wg gps i opuszczasz auto. Podczas powrotu łatwiej zlokalizować samochód. Choć powinno działać tak że automatycznie lokalizuje pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Ludzie to jednak lubią sobie utrudniać życie ;) Masz iOS, a chcesz korzystać z jakiejś bezsensownej aplikacji, która w dodatku nie działa. Taką funkcję lokalizowania pojazdu masz wbudowana w mapy Apple. Za każdym razem jak wysiadam z samochodu to mam stosowną informację. Nie muszę nic robić. Screen w załączęniu z dzisiejszego poranka po dojechaniu do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Zauważ Geble, że to nieco inny use-case ;) Może błędnie i naiwnie założyłem, że skoro Meganka jest wyposażona w moduł GPS+GPRS, to w pewnych interwałach czasowych sama wysyła bieżącą pozycję, którą można odczytać właśnie w aplikacji od Renault. Tak ja przynajmniej bym to zrobił. I to byłby fajny gadżet dla osób, które korzystają z samochodu np wspólnie z małżonkiem. Nie brakuje mi tego bo jestem jedynym użytkownikiem. To jedynie moje spostrzeżenie. W każdym razie podobną funkcjonalność do map Apple mają te od Google. W Twoim przypadku użycia musisz jednak "fizycznie" być w samochodzie i zaparkować. Edytowane 28 Listopada 2017 przez chucky80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 W sensie do śledzenia małżonka? Co do fizycznego przebywania w samochodzie i parkowania. No to chyba oczywiste, sam się samochód nie przemieszcza, całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Na szczęście żony śledzić nie muszę, ale kto wie czy nie pojawi się inny amator cudzej własności ;) Jak to dobrze, że z reguły podobają mi się samochody mało popularne wśród podejrzanych kręgów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Nawet teraz w "auto świat" pisało o apkach i niby nasza ma działać po gps ale tak jak pisał chucky80 nie działa a szkoda, bo jakby chcieli ją buchneli latwo można byłoby ją namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Właśnie zauważyłem, że najnowsza wersja aplikacji (7.13.9 na iOS) naprawia oryginalny problem i pokazuje rzeczywiste położenie samochodu (bądź ostatnie przesłane) zamiast położenia telefonu. Teraz trudniej zgubić samochód ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 na androidzie 7.13.1 i bez zmian :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Aplikacja działa jak najbardziej, pokazuje wszystko czego każdy by oczekiwał, czyli położenie pojazdu, zasięg/ilość paliwa w baku, czy przebieg. Trzeba tylko posiadać aplikację My Routes zainstalowaną w samochodzie (tak mówi instrukcja R-Linka). U mnie w R-Link 2 v2 nie ma takiej aplikacji dostępnej, może w v3 jest taka aplikacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Ja mam takie coś: i nie znajduje My Routes Edyta: a oto odpowiedź z "centrali" odnośnie niewidoczności apki My Routes oraz braku R-Link Sore na My Renault: Szanowny Panie, Aplikacja MyReanult jest jeszcze w fazie testów , do pełni jej funkcjonalności wymagana jest dodatkowo aplikacją MyRoutes, która jeszcze nie jest udostępniona. Uprzejmie informujemy, że z powodu prowadzenia prac technicznych nad strona MYRenault, powiązaną bezpośrednio ze sklepem RLINK Store, dostęp do jego pełnej funkcjonalności może być w najbliższym czasie utrudniony. Za wszelkie niedogodności z tym związane serdecznie przepraszamy i prosimy o cierpliwość. Z poważaniem Michal Moczulski Dzial Multimediów Renault Polska Edytowane 8 Grudnia 2023 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 14 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Ma ktoś może jakiś update odnośnie aplikacji MyRoutes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Ja mam taki update, że nawet MY Renault nie widzę w sklepie google A piszą, że powinno być Tyle, że w instrukcji zmienili My Routes na My Roads Edytowane 27 Listopada 2018 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Działa Wam aplikacja pogoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 My renault już nie ma w sklepie Google została wycofana z rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi