SATCH Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Witam, u mnie zaczął skrzypiec fotel kierowcy w GT 2018r, gdzieś w okolicy dołu oparcia i siedziska. Zgłoszę do ASO. Zobaczymy co powiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Przesmarują i powiedzą, że do dalszej obserwacji Niestety przerabiałem dwa dni temu przy przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armagedon123 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 @Geble Potwierdzam miałem to samo tylko w moim przypadku zgłosiłem, kazali poczekać 2 h po powrocie powiedzieli ,że przesmarowane i do obserwacji tylko wsiadłem pisk to ponownie do ASO i wymienili cały stelaż na nowy. Na razie jest wszystko ok ale zobaczymy jak długo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Wczoraj na przeglądzie zgłosiłem problem skrzypiącego fotela kierowcy. Zamówiono nowe elementy, w przyszłym tygodniu wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 U mnie też skrzypiał przed pierwszym przeglądem, po przesmarowaniu od roku faktycznie jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 U mnie smarowanie nic nie dało, wczoraj wymieniono stelaż, problem znikł i oby nie wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythqt Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Nie chcę Was pozbawiać nadziei, ale miałem już raz wymieniony stelaż. Po paru miesiącach skrzypienie wróciło. No ale może akurat będziecie mieć szczęście w tej materii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Wszystkim zainteresowanym polecam temat, który wczoraj założyłem odnośnie "fotelowych" problemów. Ja czekam do kwietnia i atakuję ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RalphUE Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 U mnie podobny problem w Grandtour IV GT Line pojawił się przy ok. 30000km. Podczas przyspieszania lub na nierównościach słychać metaliczny dźwięk, jakby coś przeskakiwało. Dodatkowo w trakcie regulacji wysokości fotela co kilka ruchów dźwignia przeskakuje. Niestety waga kierowcy w okolicach 120kg, ale to nie powinno być przyczyną usterki. Postaram się w tym tygodniu odwiedzić ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Waga nie jest powodem usterki, bo ja ważę ~80kg, a też mi strzela/przeskakuje na nierównościach. Niestety rozwiązania dalej brak. Obecnie wycofali się z wymiany całego stelaża (to najczęściej pomagało) i wymieniają jedynie śruby montażowe. U mnie nic to nie dało i z tego co wiem u nikogo raczej nic nie dało. Stelaży nie wymieniają bo pewnie za duży koszt. Szkoda, bo jest to denerwujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 U mnie skrzypiało w siedzeniu gdzieś, no ewidentnie jakaś sprężyna, bo dźwięk jakby siadać na starym materacu. Najpierw coś "naoiliwili" a potem to już nie pamiętam, ale rozbierali cały fotel i od tamtej pory nie skrzypi w ogóle. Ja mam też tak, że jak przy ustawianiu fotela chciałem pojechać na maksa do góry to na ostatnim skoku jakby coś przeskakuje i się dziwnie "blokuje". Trzeba użyć dużo siły, żeby ją wepchnąć w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario111 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 To u mnie to samo ,od czasu do czasu cichy metaliczny stuk na nierównościach stawiam na mechanizm unoszenia fotela .W aso w Łodzi byłem z tym 3 razy oczywiscie bez zmian niby coś tam posmarowali dla ściemnienia , no ale jeszcze kilka razy do nich podjadę zobaczymy co tyn razem wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makeitfly Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 U mnie kilka tysięcy km temu wymienili cały stelaż fotela i metaliczne stukanie na nierównościach ustąpiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kometon Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Wczoraj byłem w ASO odnośnie skrzypienia. Tak jak u wszystkich przesmarowali i kazali obserwować. Na razie jest cisza ale zobaczymy na jak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 30 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Witam ale o dziwo żona zauważyła problem waży ponad 50 kg i zaważyła ze fotel pod jej ciężarem się obniża w sumie ja też to zauważyłem kiedyś w serwisie był smarowany bo skrzypiał i tak szczerze to nie mam ochoty do nich jeździć czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak dostać się do tego mechanizmu podnoszenia żeby go wyczyscic z nadmiernego smaru ogólnie fotel nie zgrzypi. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi