slawlik2 Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Kwota 290 zł to same części robocizna była w cenie pakietu na 5 lat. Myślę że to był od nich taki gest że u nich robię przegląd. Ogólnie w tym serwisie nie mam nigdy problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 słuchajcie, jaka cena w Waszych ASO wymiany oleju z filtrem? mi powiedzieli 500 zł? to żart? W oplu jest pseudopromocja od 8 lat - wciąż ta sama, wymiana oleju z filtrem 199zł. Pogięło ich w tym reno? Za przęgląd w Mokce płaciłem 500-600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Robocizna to jakieś 180 PLN. Ja na wymianę po 15kkm pojechałem z własnym olejem i filtrem. 5L oleju w sklepie kosztuje 90 zł, w ASO 280 zł, podobnie filtr (w sklepie 40 zł, w ASO ok. 70 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Oni są normalni? Jeśli przegląd kosztuje 600 zl to jak wymiana oleju może kosztować 500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Nie oni są debilami ,i nie ma co owijać w bawełnę !!!!!!!!! raz że ceny są z kosmosu a drugie że serwis u nich jest dramatycznie słaby !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 6 godzin temu, LTar napisał: Oni są normalni? Jeśli przegląd kosztuje 600 zl to jak wymiana oleju może kosztować 500? A zapytałeś co wchodzi w zakres usługi? Czy tylko wymiana oleju z filtrem czy może coś więcej? Np. jakieś czynności serwisowe. U mnie przykładowo za samą wymianę ze swoim olejem biorą około 200 zł. Nie od dziś wiadomo, że w ASO są ceny jak w ASO, a nie u Miecia za rogiem. Jak kogoś stać na nową Megankę za ładnych kilkadziesiąt tysięcy to nie stać na usługi ASO? Zawsze można jechać ze swoim materiałem jak robi wielu z nas bo jednak wpis w książce serwisowej należy docenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Ja do swojej Megane leję taki olej: https://yacco.pl/yacco-lube/10-yacco-lube-fr-5w40-1l.html#/32-opakowanie-5l Polecony przez pewne ,konkretne osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) 5 godzin temu, pbet napisał: A zapytałeś co wchodzi w zakres usługi? Czy tylko wymiana oleju z filtrem czy może coś więcej? Np. jakieś czynności serwisowe. U mnie przykładowo za samą wymianę ze swoim olejem biorą około 200 zł. Nie od dziś wiadomo, że w ASO są ceny jak w ASO, a nie u Miecia za rogiem. Jak kogoś stać na nową Megankę za ładnych kilkadziesiąt tysięcy to nie stać na usługi ASO? Zawsze można jechać ze swoim materiałem jak robi wielu z nas bo jednak wpis w książce serwisowej należy docenić. Tak, wymiana oleju plus filtr. Jeszcze raz napisze ta sama usługa w Oplu kosztuje 199 zl, w reno 500. 2.5 raza drozej. P.s. teraz podrozalo bo to już Francuz na 229 zl https://www.opel.pl/twoj-opel/promocje-serwisowe/sezonowa-promocja.html?&ppc=GOOGLE_700000001699283_71700000033521959_58700003902031519_p31323108081&gclid=Cj0KCQiA597fBRCzARIsAHWby0ECK2i8B8x_tx0szIDXwlgt0tmaJzOC0nT3JpD2fJ1YJOmAXJA4AhMaAlcWEALw_wcB Edytowane 24 Listopada 2018 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_meganeII Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Ja dodatkowo przy przeglądzie na 15000 zaplaciłem 400 zł brutto za wymianę oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolesio Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Każde ASO ma swoje roboczo godziny a nie cene za usługe jak u pana Kazia w warsztacie. wymieniałem olej jak miałem około 6-7 tys z własnym olejem i wymiana jest rozpisana na roboczogodzine za wymiane oleju i roboczogodzine na wymiane filtra oleju z tego co pamiętam olej to 0,6 roboczogodziny a filtr to 0,4 roboczogodziny w kazdym ASO gdzie przyjmuja na serwis jest napisany koszt roboczogodziny i zazwyczaj jest to kwota netto za olej mogą mieć podobna cene do tego co sie kupi w sklepie bo oni leją z beczki I stąd takie ceny bo serwis za coś musi żyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Serwis nie musi z czegoś żyć tylko musi utrzymać cały salon - dealer nie zarabia na sprzedaży aut tylko na ASO. To ja nie wiem co wy macie za ASO, bo w tamtym roku w grudniu przy przeglądzie rocznym zapłaciłem za wymianę oleju (przywiozłem swój olej i filtr) - 80pln. Mam pakiet serwisowy full (czyli przy przeglądzie nie interesują mnie materiały itp.) - no ale niestety Renault przewiduje wymianę co 30tyś albo co 2 lata - a ja stosuję prostą metodę - co rok albo 15 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Ale skąd takie różnice między ASO opla - 229 zł a reno 500 zl za taką samą usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 1 godzinę temu, MarcinDe napisał: Serwis nie musi z czegoś żyć tylko musi utrzymać cały salon - dealer nie zarabia na sprzedaży aut tylko na ASO. To ja nie wiem co wy macie za ASO, bo w tamtym roku w grudniu przy przeglądzie rocznym zapłaciłem za wymianę oleju (przywiozłem swój olej i filtr) - 80pln. Mam pakiet serwisowy full (czyli przy przeglądzie nie interesują mnie materiały itp.) - no ale niestety Renault przewiduje wymianę co 30tyś albo co 2 lata - a ja stosuję prostą metodę - co rok albo 15 tyś. Kolego być może coś przeoczyłeś ale dealer również zarabia na sprzedaży aut i co lepsze nie mało .Każde auto jest objęte marżą jaką ( tajemnica) każdy salon ma inne umowy ,oprocentowanie itp ale zasada prosta czym droższe tym więcej dla dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) @LTar A skąd różnice w cenach różnych produktów w zależności od sklepu? W każdej dziedzinie. Mamy wolny rynek. Nie wiem jak Wy ale ja gdy szukam auta analizuję również ceny części, opon, serwisowania. Jak wiem, że mnie stać to kupuję i nie jestem później zaskoczony rzeczywistością. A nawet z cenami usług. Facet może iść do fryzjera za 20 zł, a może też za 100. Kobieta podobnie z tym, że pewnie między 100 a 300. Niby zrobią to samo. Czy lepiej? Wątpię. Edytowane 24 Listopada 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 TOJO pracowałem rok w salonie samochodowym jako handlowiec (Citroen) - i tak naprawdę na samochodzie jest gówno nie zarobek. Przerzucałem papierologię od faktur dla salonu po faktury dla klientów (łącznie z papierologią rozliczeniową pomiędzy Citroen Polska a salonem) - tak że wiem jak wygląda zarobek na aucie (max masz 10%) - czyli sprzedajesz ayto za 100 tyś. to masz z tego 10tyś - to jak policzysz koszty działania salonu to masz lipę. Chyba że masz salon marki gdzie idzie sprzedaż jak "świeże bułki" - to wtedy jest kasa. A tak to ASO zarabia na całą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi