cieciej321 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam, czy będzie pasować daszek nad zegarami z wersji ph II do wersji ph I ?? W mojej Meganie Ph I jest to wiadomo śliski plastik który brzydko się odbija w szybie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 A może spróbuj po prostu pomalować go sobie gumą w sprayu, czarnym matem? Ja w ten sposób odnowiłem wytarte rączki w drzwiach przednich i według mnie wygląda to bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Taki daszek pewnie za parę groszy idzie kupić ,decha pasuje z phi do phii więc i daszek powinien spasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Będzie pasował bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedzi @droopy w sumie to rączki też mam troszkę zjechane... Ile orientacyjnie kosztuje jedna pucha i na ile starcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Ja kupowałem K2 Color Flex, puszka 400ml i dałem za nią 28 zł. 25-30 zł to taki standard, zależnie od firmy. Jakbyś chciał robić rączki to ostrzegam jednak przed tym, że rozpuszczalnik tej gumy w sprayu może wchodzić w reakcję z resztkami fabrycznej gumy (lub czegoś gumopodobnego) znajdującej się na rączkach. U mnie dużo jej już nie było, ale po nałożeniu pierwszej warstwy farby zaczęły pojawiać się pajączki w miejscach, gdzie pozostała fabryczna guma. Spray zaczyna ją rozpuszczać i robi się tragedia ;) Przed malowaniem musisz dokładnie pozbyć się fabrycznej warstwy gumy. Z tego co czytałem, wszystko zależy od tego, jaki rozpuszczalnik jest w tym sprayu. Ponoć spray z jednej firmy może nie wchodzić w takie reakcje, a inny będzie wchodził, jak ten K2. Farba sama z siebie jest dość wydajna, sporo jeszcze jej zostało (mam w planach rower odmalować sobie tym sposobem, bo wygląda już paskudnie). Wcześniej próbowałem odnawiać rączki z wykorzystaniem tej popularnej dzisiaj folii do oklejania samochodów, ale nie potrafię z tym pracować. Gdzieś tu na forum widziałem zdjęcia osoby, która tak właśnie odnowiła rączki i też bardzo fajnie to wyglądało, ale o ile łatwo idzie na prostych fragmentach elementu, tak na zagięciach zawsze coś mi się spierdzieli W planach mam jeszcze pomalowanie srebrną gumą w sprayu bocznych kratek nawiewu i być może konsoli do obsługi klimy. Jak będzie brzydko to łatwo się to usuwa i przywraca pierwotny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Srebrne kratki już widziałem na forum i robią świetny efekt Dzięki za podpowiedzi - może rzeczywiście ta guma w sprayu to lepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi