juggler Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Ktoś zamawiał alarm do swojej meganki? Jestem przed odbiorem auta z salonu i zastanawiam się czy nie dołożyć jeszcze alarmu. Edytowane 19 Lutego 2018 przez juggler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Możesz dołożyć, ale broń boże w salonie - po pierwsze cena, a po drugie to montują w standardowy sposób i wtedy to nie jest żadne zabezpieczenie (bo złodzieje wiedzą dokładnie co i jak w ASO montują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juggler Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Szkoda bo myślałem własnie o alarmie z serwisu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 A będziesz miał kartę i hands free? Jeśli tak to tylko alarm fabryczny, a ten kosztuje chyba 1600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Andon, pod HF są dostępne alarmy na wolnym rynku - tylko musi być dobry warsztat który to montuje. Bo byle elektryk to tylko może namieszać. W sumie założenie to jest wpięcie kostek w instalacje (to nie te czasy co się instalacje cięło) - tylko że warsztat obcy może założyć zawsze po swojemu (chodzi o umiejscowienie podzespołów), a ASO wali standard na całym świecie [bo tak jest przygotowana dokumentacja przez DT Renault]. Wiem co mówię bo jak pracowałem w Citroenie to nieraz chłopaki zakładali i DT była dla całego świata jednakowa (w tylu językach można było z serwera pobrać że głowa mała). Najlepsze było jak kiedyś podpinali alarm do C4 i okazało się że z Francji przyjechał do wersji angielskiej i się zdeka długość instalacji z DT nie zgadzała. A sposób montażu przez ASO osoby zajmujące się odprowadzaniem aut znają bardzo dobrze. Do tego na rynku jest kilka modeli alarmów zgodnych z MIV, a ASO ma na całym świecie tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juggler Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Tak bedzie karta hands free. Jutro odbieram auto także narazie odpuszczę, popytam w firmach które zajmują sie instalacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Hej, podepne się pod pytanie. Myślałem, że takie coś jak alarm montowane jest już fabrycznie. Też mam tą kartę mieć. W wyposażeniu i opcjach nie widzę alarmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Alarm jest w katalogu akcesoriów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Konfigurator nie działa już od dłuższego czasu a w cenniku w PDF go nie ma Edytowane 9 Marca 2018 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Aktualnie robią aktualizację cennika akcesoriów, ale jeszcze niedawno był. Cena dosyć spora, dla aut bez S&S też jest w takiej cenie. W dzisiejszych czasach alarm (zarówno montowany w ASO jak i w serwisie niezależnym) może odstraszyć jedyne amatora kradzieży. Fachowiec poradzi sobie z każdym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 gwro i tu masz rację. Dla mnie alarmy to jest śmieszne zabezpieczenie, jak już to sobie zrobić odcinkę na zasilaniu i wtedy mają problem z odjechaniem. Tylko jest jeden problem - jak złodziej nie będzie mógł uruchomić auta to zazwyczaj robi demolkę w aucie (odpali gaśnicę, potnie fotele itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) Dnia 10.03.2018 o 19:18, MarcinDe napisał: Tylko jest jeden problem - jak złodziej nie będzie mógł uruchomić auta to zazwyczaj robi demolkę w aucie (odpali gaśnicę, potnie fotele itp.) Czyli, że ryzykuje, że ktoś go jednak złapie, robiąc to z czystej złośliwości? A gdzie w tym jego zarobek? Jeśli nawet coś takiego miało miejsce, to nie generalizowałbym w ten sposób... Edytowane 12 Marca 2018 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 ale - o ile się nie mylę, to posiadanie alarmu daje zniżkę na AC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Zniżka to zależy to firmy w której ubezpieczasz - jedna za alarm daje, a druga ma to w nosie. Co do odpalonych gaśnic - już kilka razy o takich akcjach słyszałem - robią to żeby zatrzeć ślady po sobie - za nic w świecie wtedy nie ma odcisków itp. (mam kumpli w Policji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Jako tako się o kradzież nie martwię. Mieszkam na zamkniętym okamerowanym osiedlu plus mam tam garaż indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi