Sroczek Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 https://www.otomoto.pl/oferta/renault-captur-gwarancja-nowy-model-full-opcja-kamera-parkasist-ID6AyIjx.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8 Tak prezentuje się aukcja. Mam 300 km w jedną stronę, więc poważnie się zastanawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ja bym jechał oglądać. Cena ok. Jeżeli na naprawie nikt nie oszczędzał to ciekawe auto. Ale sprawdź je w ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroczek Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Samochód chyba się sprzedał bo ogłoszenie jest nieaktualne. Wybieram się w podróż do salonu Renault i planuję zakupić Captura z 2017 roku, oczywiście na gwarancji z przebiegiem 20 tysięcy. Samochód został zarejestrowany 30 sierpnia 2017 roku. Pytanie jest takie, o co pytać, czego wymagać od sprzedającego, itp. Salon wystawia fakturę, czy to wystarczy, żeby nie płacić 2% podatku od wzbogacenia? Uda się całą transakcję załatwić w jeden dzień o ile oczywiście samochód będzie ok? Pytania może śmieszne ale nie znam odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Dnia 16.07.2018 o 21:02, Sroczek napisał: Salon wystawia fakturę, czy to wystarczy, żeby nie płacić 2% podatku od wzbogacenia? Wystarczy. Płacisz wówczas VAT. Mnie się udało załatwić taką transakcję w dwa dni: w pierwszy dzień zaliczka w kasie dilera (była to moja pierwsza wizyta w tymże miejscu), auto przygotowali mi na drugi dzień, dostałem wszystko poza Kartą Pojazdu, która była w centrali Renault Polska (dosłali mi ją kurierem - nic za to już nie płaciłem). W pierwszy dzień zrobiłem przelew sorbnetem i po zaksięgowaniu pieniędzy - co potwierdził sprzedawca - auto mogłem wziąć. Dostałem w efekcie dwie faktury: na zaliczkę i na resztę. Pytać zawsze warto Edytowane 24 Lipca 2018 przez konwil Uzupełnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Planowaliśmy zakup Captura przed Megi. Znalazłem nawet fajna wersję w okolicy z silnikiem 1.2 120km i edc . Bardzo fajna konfiguracja. Jednak wewnątrz Captur nie umywa się do Megi 4. Chodzi o fotele , wyciszenie , jakość plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari1979 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Nie wiem kiedy się przymierzałeś do Captura, ale zeszłoroczny lift poprawił znacząco choćby kwestię materiałów wewnątrz. Wcześniej faktycznie powiewało Skodą Rapid ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 @ari1979 Przefliftowy jak i poliftowy captur jest wykonany z gorszych materiałów niż megane, nawet Initiale Paris ma gdzieniegdzie gorsze plastiki niż megane intens, a projekt środka to już w ogóle odrębny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Teraz patrzyliśmy , w maju . Szukałem używanego lub podemonstracyjnego. Niestety plastik deski , boczkow drzwi , tyłu foteli to masakra. Moja małżonka bardzo ubolewała. Stwierdziła że zepsuło piękne z zewnatrz auto. Może i po lifcie jest lepiej - jednak nadal nie jest adekwatnie do ceny. Po prostu crosowery są modne stąd cena . Bardzo pozytywnie zaskoczył nas Qashqai j11. Fajny w środku. Fajne spasowanie. Miłe w dotyku tworzywa. Trafiłem u siebie podemonstracyjny w wersji accenta za 65tyś. Z SILNIKIEM 1.2 115km . Wart był zastanowienia choć zakochałem się w Megi 4 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari1979 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 A, to ja przepraszam Co do Nissana QQ - fajne autko, choć wolałbym z kolei bliźniaczego Kadjara. Przy czym 115KM to IMO mało, kolega ma QQ w wersji 1.6 163KM i to jest chyba w sam raz do samochodu o takiej masie i sylwetce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Captur to takie napompowane Clio, czyli segment B z małym plusem osobiście zastanawiałem się nad megane IV ( i tu pewnie narażę się posiadaczom) - dopóki nie zobaczyłem na żywo, wg mnie auto ma nieco zaburzone proporcje zwłaszcza z boku, tzn, z pewnej perspektywy za krótki przód i tył w stosunku do reszty, oraz trochę sztuczne 'fale i przetłoczenia' wokół grilla -jak dla mnie stylistyka przekombinowana póki co, Volvo V 40 lub Mazda 3 to dla mnie lepsza choć droższa alternatywa, pozostaje liczyć na to, że za jakiś czas wejdzie 5-ta generacja o całkiem nowej stylistyce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroczek Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Można zamknąć. Zakupiłem Captura Dzięki i pozdrawiam Wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi