jabrze Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 8 minut temu, Hektory napisał: - w sytuacji gdy szarpanie jest mocniej odczuwalne dochodzi jakieś stukanie spod maski Ósemka skrzyni biegów do wymiany. Usterka występuje tylko na zimnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektory Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Tak tylko i wyłącznie. Co to jest ósemka skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 https://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3230342132300-HU532D74-O16917-poduszka-silnika.html Masz dostęp do clipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektory Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Niestety nie mam. Poduszka silnika może powodować takie szarpanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Przy szarpnięciu silnika w momencie zasprzęglenia pojedynczy stuk to jest wyrobiona poduszka. Oryginały wytrzymują koło 200 kkm. Czy zimny zapala od razu z jednego-dwóch obrotów wału silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektory Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Auto odpala od razu. Jak byłem z problemem u mechaników to w komputerze raz pokazało błąd "wypadanie zapłonu na 4 cylindrze", w warsztacie podmienili mi kolejno: świecę z 4 cylindra na 1 Cewkę z 4 na 2 Wtrysk z 4 na 3 Niestety problem dalej istnieje a błąd już nie wyskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Rozumiem, że to się dzieje na obrotach biegu jałowego. Wypadanie zapłonów to praca układu zapłonowego (czujnik położenia wału, cewki i świece), oraz praca koła zmiennych faz). Czujnik można wyczyścić włącznie z czołem magnetycznym. Jeśli masz możliwość to podmień do prób sprawny elektrozawór sterujący kołem. Pływanie wolnych obrotów, to również to. Pozostaje jeszcze czystość przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektory Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 21 godzin temu, jabrze napisał: Nie papuguj. OK, dzięki za sugestie, będę próbował i dam znać. Pozdrawiam. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waleczny Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 witam, mam podobny problem teraz ze swoją renią, u mnie są to przepalone zawory, w zimniejsze dni strasznie szarpał, a czasem nawet ciężko było odpalić, miałem już naprawiać, wydatek spory, ale ostatnio coś jej przeszło i chodzi w miare poprawnie, czasami delikatnie szarpnie, wstrzymałem się z naprawą, zoba czymy co będzie dalej Regulamin forum się kłania. pkt. 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dnia 19.02.2019 o 22:13, waleczny napisał: u mnie są to przepalone zawory, w zimniejsze dni strasznie szarpał, Co to wg.Ciebie znaczy przepalone zawory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dnia 19.02.2019 o 22:13, waleczny napisał: u mnie są to przepalone zawory Piszesz to bez sprawdzenia kompresji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektory Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Witam ponownie! Tak jak zasugerował jabrze, pojechałem do warsztatu ze swoją usterką, jednocześnie prosząc o sprawdzenie wskazanych elementów. Następnego dnia zadzwonili do mnie mechanicy z informacją że auto jest zrobione i jest gotowe do odbioru informując, iż odpowiedzialne za nieprawidłową pracę zimnego silnika były.... ŚWIECE!!! Pojechałem odebrać auto bez specjalnej nadziei, ale jeżdżę 3 dzień i Meganka śmiga aż miło. Najlepsze jest to że we wrześniu miałem wkładane nowe platyny Beru i nigdy nie przyszło by mi do głowy że to może być sprawca całego zamieszania (zrobiłem na nich może z 5000 km.) . Mam nadzieję że taki stan rzeczy się utrzyma. Dziękuję wszystkim za wskazówki. Pozdrawiam. Edytowane 3 Marca 2019 przez Hektory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 23 minuty temu, Hektory napisał: X Tylko się cieszyć i oby Twoja radość trwała dłużej niż pół roku. Właśnie u siebie mam platyny Beru od 2-3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukA76 Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Witam, napisz proszę jak się rozwiązal problem z Twoim autkiem, mam taki sam, na zimnym ma malo mocy, strzela w wydech, szarpie.. pozdrawiam. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 39 minut temu, lukA76 napisał: Witam, napisz proszę jak się rozwiązal problem z Twoim autkiem, Kolego - przeczytaj temat od początku - i będziesz znał odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi