Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dołożenie świateł pure vision led

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś od 4 lat nie miałem żadnych problemów z lampami w Megane 4 ..czy też oświetleniem w tym aucie - poza oczywiście wymianą kompletu żarówek mijania H7  ( fabryczne Osram świeciły ponad rok- obecne Osram Ultra Life świecą już 3 lata.)... oczywiscie nie świecą zapewnie one  tak dobrze  i tak " zimnym" światłem jak ledy /pure ledy renault ...ale świecą naprawdę dobrze jak na halogeny i przede wszystkim są bardzo trwałe o czym już się przekonałem...

Wiem ,że np. w Niemczech  część retrofitów  posiada tamtejszą homologację a część nie bo m.innymi sprawiają problemy techniczne podobne do opisywanych w tym wątku  .... w Polsce natomiast (przynajmniej na razie) żaden z retrofitów  nie posiada homologacji  więc obok problemów technicznych można jeszcze stracić "parę gr." przy nadgorliwej kontroli na drodze... 

O "oślepianiu" innych kierowców już nawet nie wspomnę ... 

Pzdr

• Zwycięzca 1

Wiem ,że chodziło tutaj o "podmiankę" lamp halogenowych na pure led renault montowanych fabrycznie ... (piszę o tym powyżej) temu też jest poświęcony ten wątek forum ...jednak   sporo ostatnich postów dotyczyło także -zauważ- "podmianki " żarówek H7 na Ledy (retrofity) ...

Zarówno jedno jak i drugie kończy się problemami niestety i nie jest to po prostu  plug & play... 

Też kiedyś myślałem o takiej podmiance lamp czy też choćby żarówek na retrofity ale po "przygodach" forumowiczów  stwierdziłem ,że to nie ma sensu...

Tak poza tematem troszkę ...będę wkrótce zmieniał auto i na pewno bez pełnych ledów ( z przodu)  nie kupię ...ostatnio w salonie Renault zaskoczyło mnie np. rozwiązanie w najnowszym Dusterze  gdzie mamy przednie lampy ledowe ( dzienne i mijania) natomiast w tych samych lampach zastosowany jest zwykły halogen H7 do świateł drogowych ... wiem ,że to auto budżetowe ale nawet w opcji nie ma pełnych ledów ...dla mnie masakra....

Pozdrawiam 

Edytowane przez Kamill01

• 3 miesiące temu...

Witam.

Mam problem.

Dołożyłem kilka miesięcy temu lampy pure vision do MIV PH1.

Wszystko z nimi było ok, tylko brakowało kodowania. (nie działało flash to pass i przywitanie światłami)

Wczoraj zrobiłem DDT4ALL kodowanie wg instukcji, które są na forach.

Flash to pass działa ale świeci się błąd control lighting.

Próbowałem ponownie zmieniać ustawienia HIGH / LOW Beam z LED na Halogen - nie pomogło.

Zauważyłem też, że w pozycji 0 światła drl świecą mocniej niż w pozycji pozycyjne. Tak jakby 0 to były dzienne.

Nie pamiętam już ilo pinową mam wiązke.

Załączam zrzut ekranu.

Co może być nie tak?

Jak ewentualnie wyłączyć sprawdzanie świateł/żarówek (wszystkie żarówki w aucie ok).

Przed zmianą kodowania nie było błędu świateł. Oprócz napisu checking lights pulsuje ikonka świateł mijania.

Pozdrawiam

Piotrek

PXL_20250406_085638789.jpg

Edytowane przez zioolko

• 3 miesiące temu...

Witam wszystkich posiadam Megi z 2021 r i chciałbym zmienić lampy na h7 na full led przerabiał ktoś temat w polifcie.

Bo sztuczna mi mówi że muszą być lampy tylko z polifta pure vision led ale trzeba niby jakieś kable dokładać i jakiś moduł ktoś coś na ten temat wie.