Pepone Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Strzelam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 W dniu 4.04.2025 o 09:42, Pepone napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes No to kula w płot. Te sprzęgła kąpią się w oleju skrzyni. Dzisiaj skończyłem Talismana w którym je wymieniłem, więc raczej pamiętam. A samochód z przebiegiem 27kkm, olej był czarny jak nie przymierzając z silnika diesla. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 (edytowane) 3 godziny temu, carsik napisał(a): Dzisiaj skończyłem Straszne tak paplać się w oleju. Edytowane 4 Kwietnia 2025 przez sylwekdm 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 W dniu 4.04.2025 o 18:59, sylwekdm napisał(a): .... tak paplać się w oleju A co to ma do rzeczy? Chłopak zawsze udziela cennych rad, lepsze to niż jakieś tam "strzelam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Godzinę temu, aniewa napisał(a): A co to ma do rzeczy No, masz rację. Poniosło mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToNieMojaWina Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Witam Panowie, Proponuję spojrzenie z innej perspektywy niż wymiana skrzyni DW5 czy sprzęgła. A mianowicie dwa małe filtry wewnątrz skrzyni - problem również może być w nich. Załączam zrzuty ekranu z nimi. W skrzyni DW6 zastosowano zewnętrzy filtr oleju i dołożono zewnętrzną chłodnicę oleju. Po co? Prawdopodobnie po to, że w DW5: - olej przegrzewał się (szczególnie na sprzęgle (widzę to regularnie na RS Monitor) - olej szybko zabrudza się i jest wymagana wymiana nie tylko oleju a i filtra oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Od kiedy jeżdżę elektrykiem to patrzę na takie wyroby z coraz większym politowaniem. Mokre sprzeglo w osobówce. To pomysł równie genialny jak mokry pasek rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @Pepone To żaden wstyd - przyznać - że niektóre tematy po prostu cię przerastają. Ludzką rzeczą jest błądzić i poprawiać pewne problemy w kolejnych konstrukcjach. Podobnie sprawy się mają w elektrykach którymi jesteś zachwycony, z generacji na generację są coraz lepsze i może kiedyś - w przyszłości będzie można nimi jeździć w trasy tak samo efektywnie jak autami spalinowymi, a może zostaną na poziomie fajnych zabawek do miasta jak to jest teraz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2025 (edytowane) Samochody (wszystkie) były kiedyś zabawkami arystokratów, które nie miały szans wyprzeć transportu konnego czy kolejowego. Tak więc bawię się zabawkami, bo jak jazdy facet jestem wiecznym dzieckiem. Edytowane 10 Kwietnia 2025 przez Pepone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi