Astma Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Witam. Po wymianie sprezyn na nowe przód auta jest strasznie wysoko.Dodatkowo tal jakby obniżył się tył auta.Jakieś sugestie co może być nie tak ? Nowe sprezyny były 1 cm wyższe ale auto jest wyzej z 3-4 cm. Tuleje tylnej belki sa troche naderwane może to jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Daj im czas. Muszą się ułożyć. Jakie to sprężyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astma Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 To że jeszcze padnie to wiem.Ale strasznie to wyglada zbyt mocno zadarty jest.Sprezyny Continental.Tył nowe amory i spreżyny.Te tuleje tylniej belki mi chodzą po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 No to jak dobre to trzeba przetrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Nie przód za wysoko tylko tył za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt1255 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Wrzuć fotkę to ocenimy. Miałem podobne wrażenie jak wymieniłem z przodu sprężyny. Z czasem się ubiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Może być tak, jak miałem w Megane I. Belka się kończyła i tył zaczął trochę siadać, czego efektem było lekkie podnoszenie się przodu. Oprócz tego dochodziło optyczne podniesienie auta. Duża różnica między przodem, a tyłem powodowała, że dla oka sprawiało to wrażenie, jakby przód auta szykował się do odlotu z pasa startowego ;) Jak dałeś nowe sprężyny to tylko pogłębiłeś zjawisko, stare na pewno trochę siedziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciniooo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 moze masz sprezyny do diesla? REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Jakie kolory masz na sprężynach tych starych (plamki w dwóch kolorach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciniooo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 a gdzie te plamki szukać? i jak je rozkodować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Na zwojach sprężyny. Rozkodować ciężko, ale szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astma Opublikowano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Problemem były sprężyny.Wszystkie Continental mają mniejszą średnicę wewnętrzną i cieńszy drut.Wymiana na sprężyny "Kilen" pomogła.Stare oddałem na reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubW Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Astma, czy możesz podać jaki model dokładnie sprężyn zamontowałeś? I jaki teraz masz prześwit pomiędzy kołem na nadkolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naruto Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Witam. Odświeżam temat bo mam ten sam problem. Autko Megane 2 cabrio 1.6 kupione w zeszłym roku. Przód jest podniesiony nienaturalnie wysoko, do tego ściąga bardzo w jedną stronę podczas jazdy. Zbieżności ustawić się nie da, mechanik gdy zobaczył auto już z daleka to od razu powiedział że przód jest strasznie wysoko podniesiony. Po oględzinach stwierdził ze ktoś wsadził za długie sprężyny. Pytałem u dealera o sprężyny ale tyle się dowiedziałem że w tym modelu występowały 3 różne długości sprężyn (?) które właśnie odróżniały się różnymi kolorami na zwojach i muszę sprawdzić jakie mam u siebie wsadzone ( ciekawe jak skoro mam wsadzone nieoryginalne). Po numerze VIN dealer też nie jest wstanie mi tego sprawdzić ( to ciekawe ). Ktoś może się orientuje jaka długość sprężyn będzie pasować do mojego modelu ? @Astma pamiętasz może jaką długość miały te Kileny które założyłeś i czy faktycznie były krótsze od Continantali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 kup sobie komplet sprężyn eibach ze sklepu www.eibach.pl Autko będzie ładniejsze i dobrze będzie stało. Są delikatnie niższe od fabrycznych ale twardsze, do takiego ciężkiego CC jak znalazł. https://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-pro-kit-renault-megane-ii-coupe-cabriolet-em01_-e10-75-003-09-22-pi-3343.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi