pbet Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Gwarantem jest Renault, dealer odpowiada przed Tobą z tytułu rękojmi. Masz dwie drogi. Tak czy siak łatwo nie będzie i trochę jakbyś walczył z wiatrakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpilka Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 A czy pismo ws rękojmi składać przez rzecznika? Od razu z grubej rury? żądać zwrotu kasy i niech biorą to auto w ... Macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Odrzuca Ci że względu na skalę problemu w stosunku do ceny auta. Zwrot auta z takiej przyczyny będzie nieadekwatny. Zaproponują Ci naprawę, kolejna lub po prostu będą dążyć do uznania objawów jako normalne rozbieżności produkcyjne leżące w skali błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpilka Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Chciałem uderzyć w ten deseń że skoro coś ma naturalne i typowe stuki to powinni informować o tym przed sprzedażą albo opisać w instrukcji, tj. piszą że olej może brać. No cóż, będę walczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Mam tak samo, zaczęło się przy przebiegi ok 20kkm, teraz jest 37kkm i samo nie zniknęło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_dyszk Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam, Przy okazji przeglądu zgłosiłem problem "syczącej" pompki sprzęgła. Po wymianie skończył się problem opisywany w tym wątku M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaroSz Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Witam, Moje Megane to 1,5 dci 110KM grandtour, również zauważyłem podobny problem przy przebiegu 46-48 tys. Słychać pukanie przy wysprzęglaniu i wrzucaniu biegów (szczególnie jeżeli robi się to gwałtownie bez wyczucia, gdy auto się toczy 1,2,3 lub pompując sprzęgło i wrzucając bieg 2 na postoju), natomiast problemu nie ma gdy auto nie jest rozgrzane (zimą stukanie prawie niezauważalne). Z tym problemem zwiedziłem dosłownie, wszystkie ASO w Warszawie. Auto było sprawdzane również u zaufanego mechanika.Wszystko sztywne zero luzów czy zużycia poduszek itp. Mimo wymiany sprzęgła i dwumasu - problem nie znikł. Natomiast jeden z majstrów w ASO RRG po sprawdzeniu modelu skrzyni stwierdził że, tak będzie i te krzynie tak mają. Pisałem również w tej sprawie do renault polska - totalna olewka, kazali jechać do ASO a w ASO nie potrafią rozwiązać problemu Auto niestety jest już po gwarancji więc serwisy mają mnie z głowy, a potrafiłem odwiedzać je co drugi tydzień - oczywiście przy okazji robiłem też inne rzeczy na GW Szczerze to powiem wam, że z żadnym samochodem po zakupie nie spędziłem tyle czasu w ASO co z MEGi szkoda tylko, że bez efektu. Obecnie mam 80 tys na liczniku nadal puka/stuka ale nic złego się nie dzieje, jeżdżę delikatnie, spokojnie wrzucam begi " staram się nie STUKAĆ " , w tym roku profilaktycznie wymieniam poduszki pod skrzynią i silnikiem może coś pomoże, a jak nie to z problemem powalczę razem z moim mechanikiem jak będzie czas. Dam znać jak coś się wyklaruje. PS. Auto fajne ale te stukanie w korku dobija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpilka Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Próbowałem przez kancelarię prawną walczyć - wzięli jeszcze raz auto i... odpowiedzieli z kolei przez kancelarię swoją że nadal to nie jest nic innego niż naturalny odgłos cyklu pracy dwumasy... Zostaje rzeczoznawca, sąd, a sąd powie tak jak mu biegły sądowy powie. Będzie to trwało, a na końcu może i tak być dupa. Znalazłem za to w innym wątku: Że po wymianie łożysk w skrzyni podobny problem ustąpił. Może to zasugeruję bo znowu muszę jechać. Coś stuka w kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Co zasugerujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpilka Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Wymianę łożysk w skrzyni. W wątku który przywołałem na początku jest o tym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz001 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Mam taki sam problem. Megane IV 1.2 TCe Grandtour 26 tys przebiegu. Dokładnie tak jak to określił szpilka " stuknięcie przy puszczaniu i wciskaniu sprzęgła, a także przy powolnej jeździe na 1, 2 biegu i lekkim dodaniu bądź odpuszczeniu gazu." Występuje po rozgrzaniu silnika. Słyszę i wyczuwam szarpnięcie na pedale (jakby przeskok albo luz) w ostatniej fazie puszczania sprzęgła. Najgorzej oczywiście jest w mieście. Komuś udało się rozwiązać problem? Szpilka czy wymiana łożysk w skrzyni pomogła? Samochód mam na gwarancji, jeszcze nie byłem z tym w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Opisywane objawy występują również u mnie, Megane 4 najgorszy samochód jakiego dotykałem, nic w nim nie działa jak powinno. Wyrzucone pieniądze w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Meca a tak przeglądając Twoje " przygody" z samochodem to wygląda na to ,że tam nie ma nic sprawnego i nie boisz się nim poruszać po drogach publicznych .Chyba ,że trzymasz go tylko po to aby ponarzekać na forum . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpilka Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Miałem mało czasu i nic z tym niestety nie robiłem. Aso mnie zlało, odrzucili roszczenie - ten typ tak ma, kancelaria radziła ekspertyzę i do sądu. Odpuściłem bo nie miałem czasu i nerwów. Poza tym końcowy wynik w sądzie też nie jest pewny - wszystko będzie zależeć od biegłego. Co ciekawe: Zimą stukanie było praktycznie mało słyszalne za to teraz jak nadeszły upały to hałasuje strasznie. Wręcz nieznośnie. Co ważne sposób używania auta się nie zmienił. Cały czas podobne trasy. Może to jest jakaś wskazówka. Muszę jechać do aso znowu - opadły drzwi kierowcy więc jest pretekst - i będę męczył z tymi łożyskami. Generalnie moja przygoda z Renault była pierwszą i ostatnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi