Kubeeek Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Witam wszystkich, pytanko mam apropos magicznej wtyczki zwisającej wesoło pod fotelem kierowcy. Co to jest za cudo i za co odpowiada? Czytałem pozostałe tematy z tym zagadnieniem związane ale to były zupełnie inne wtyczki (chyba że nie znalazłem). Jakbyście mogli sprawdzić czy macie coś w tym stylu podpięte albo zwisające pod waszym fotelem. Na zdjęciach ewidentnie widać że kabelek ten idzie w tył fotela jakby jakieś gniazdo miało wyjść z tyłu , ale nic nie ma. włożyłem w tą piankę palce, dosyć głęboko i nic nie wyczułem. Dołączam jeszcze jedno zdjęcie z fotela pasażera i tam widać jakby podobną wtyczkę wetkniętą w gniazdo (ostatnie zdjęcie) . Nie wiem czy to jest to samo czy nie? Co myślicie? Z jeszcze paru ujęć Edytowane 7 Maja 2018 przez Kubeeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 To zdaje się być wtyczką to czujnika obecności pasażera. Normalne, że znajduje się pod fotelem pasażera ale kierowcy? Może instalacja była uniwersalna, na Europę i Anglię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubeeek Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 To w takim razie każdy by musiał ją mieć i na 100% byłoby mnóstwo tematów o tym, więc obstawiałbym co innego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubeeek Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Serio nikt nie ma takiej wtyczki albo nic nie wie na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Może to Ci w czymś pomoże. Foto spod siedzenia kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkas Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Mam dokładnie taka samą "dyndająca wtyczkę " myślałem że to jest może opcja od podgrzewanych foteli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 U mnie nic nie "dynda". A jak nie zapniecie pasów i ruszycie to piszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkas Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Zdjęcia kolegi @Kubeeek są robione z perspektywy tylnej kanapy. Zróbcie foto od frontu dla porównania. Nie mam podgrzewanych foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubeeek Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) A u Ciebie @pbet te 2 kabelki od wtyczki są w kolorze fioletowym i różowawym tak jak u mnie? Ze zdjęcia nie widać dokładnie ale wydaje się, że są to te same wtyczki. Tyle, że u mnie dynda, a u Ciebie jest wpięta... Czyli wnioskuję, że to jednak wpięte powinno być, a nie że fotel uniwersalny :/ Jutro postaram się zrobić zdjęcie z przodu ale wydaję mi się, że to nie wiele wniesie. Może jakoś w przyszłym tygodniu postaram się podjechać do jakiegoś mechanika od renault lub aso i zapytam. Edytowane 10 Maja 2018 przez Kubeeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Przed chwilą, Kubeeek napisał: A u Ciebie @pbet te 2 kabelki od wtyczki są w kolorze fioletowym i różowawym tak jak u mnie? Fioletowy widać. Powiększ sobie zdjęcie. Ten drugi jaśniejszy ale faktycznie nie widać dokładnie koloru. Przy weekendzie może będę powoził Renatą więc jak mi przypomnisz to sprawdzę lub postaram się zrobić lepsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spurlos Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Witam, U mnie również jest pod siedzeniem kierowcy nie wpięta. Fotel podgrzewany i sterowany elektrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 W Megane 3 były sterowane elektrycznie fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Oczywiście że były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Dzięki za wiele wnoszącą odpowiedź Faktycznie, sprawdziłem i w pakiecie Komfort Plus, dostępnym tylko w wersji Bose (w fazie III) był "fotel kierowcy z elektryczną regulacją + fotele przednie podgrzewane". Koszt wówczas: jedyne 3500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi