Gość Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) Następny oglądał 101 napraw @AgentJ23 tutaj poczytaj: Edytowane 15 Października 2018 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgentJ23 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Zasmucę Ciebie, ale nawet nie wiem, że taki program istnieje. Dzięki, ale przytoczony przez Ciebie wątek przeczytałem przed umieszczeniem poprzedniego posta. Pytałem o włączenie doświetlania zakrętów w DM, bo była w tym wątku mowa o takiej możliwości. W poprzednim samochodzie (Fiat Bravo rocznik2011) miałem funkcję statycznego doświetlania zakrętów i działała ona rewelacyjnie. Efekt był naprawdę dobry i znacznie poprawiał widoczność Szczerze mówiąc brakuje mi tego trochę w Megance. Minęło kilka lat, w większości nowych samochodów jest to standard, a Francuzi w tym względzie zostali w tyle... Drugi problem to aplikacja Coyote. Po zarejestrowaniu się na francuskim My Renault udało mi się wreszcie uruchomić tą aplikację. Biegnie mi 3 miesięczny okres darmowy, niestety brak połączenia z serwerem (komunikat "no nework connection") uniemożliwia mi wypróbowanie tej aplikacji w praktyce. Ma ktoś pomysł co zrobić by Coyote zadziałał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Skoro czytałeś i piszą tam o bezsensowności tego zabiegu to co za różnica czy DM czy zworką ze spinacza biurowego. Kojota nigdy nie uruchomiłem chociaż miałem go zainstalowanego od początku. Już mi wygasł i tyle spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 20 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Powiedzcie co zrobić w takim wypadku jak na zdjęciu? R Link zostaje mi na czymś takim i nic nie mogę z tym zrobić Radio da się włączyć ale na ekranie zostaje to co na zdjęciu :( Nie pomaga wyciągnięcie bezpieczników Edytowane 21 Października 2018 przez lubowitz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Poustawiałeś coś od masażu siedzeń - tak wynika z wpisu na ekranie. Jak tak czytam kod programu - to chyba ustawiłeś że nie masz, a powinno być że masz. Chociaż pewny nie jestem - niech się wypowie ktoś kto w tym już grzebał i jest bardziej obeznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Ok-dla mnie najbardziej istotną odpowiedzią jest co zrobić,żeby zaczął z powrotem działać R Link PS.Nie mam masażu siedzeń w aucie ;) Potrzebuję pomocy kogoś ogarniętego-wiem,że są tutaj osoby,które poradziły by sobie z tym problemem z zamkniętymi oczami No jeśli nie.....no to czeka mnie wizyta w ASO i pewnie reprog R-Linka. Dnia 13.06.2018 o 22:47, Rapek napisał: Ogranalem wsio przez OBD uff Możesz mi powiedzieć czy mój przypadek też idzie rozwiązać poprzez OBD??? Ok widzę,że nie ma za bardzo co szukać. Jadę w środę do serwisu i po problemie Pozdrawiam Edytowane 21 Października 2018 przez lubowitz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 lubowitz78 podłącz się ELMem po ODB programem DDT4ALL i zobacz te siedzenie jak masz ustawione. Ustaw prawidłową konfigurację i wszystko ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Jest problem-nie chcę już nic więcej spieprzyć.Nie potrafię się poruszać po tym programie i nie wiedział bym gdzie tego szukać :(Poza tym nie mam kabla :( Też tak myślałem,że przez OBD na pewno da się to zrobić-dlatego też prosiłem o pomoc bo nie wiem co i jak :( Powiedzcie mi jak aktywować graficzne informacje na liczniku te po prawej stronie co są między 4 a 5 jak na zdjęciu poniżej??? Zniknęło mi to jak wyciągnąłem nie ten bezpiecznik co powinienem :( Chodzi o to Hp i Nm Edytowane 23 Października 2018 przez lubowitz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 tym guzikiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Kolega chyba pyta o ich aktywację, czyli mu zniknęły po nieudanym wyjęciu bezpiecznika. Tym guzikiem, który zaznaczyłeś można jedynie przełączać tryby wyświetlania tych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Dokładnie tak jak napisał kolega Geble-ale temat już załatwiony-wszystko już jest i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 A podasz dla potomności, co i jak trzeba było zrobić? Ps. Swego czasu myślałem, że te wykresiki hp i Nm to będzie fajny wskaźnik - że w zależności od tego w jakim punkcie na przebiegu charakterystyki mocy i momentu jesteśmy, tak będą się wypełniać...ale coś mam wrażenie, że to tak nie działa. Wciskam pedał, to mi te rzekome Nm (oznaczone nota bene N.m ) lecą na maksa (zanim silnik wejdzie na obroty adekwatne do maksymalnego momentu). Ktoś zastanawiał się nad tym z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Nie wiem bo kolega mi to robił przez ddt4 all.Ale co i jak nie mam pojęcia.Nie będę tutaj wymyślał Mam takiego kumpla magika-dzisiaj wrócił z z dłuższego urlopu i wszystko mi ogarnął dosłownie w 5 minut Będę miał czas to się u Niego podszkolę w temacie Megane IV-funkcji i programu ddt4all-bo z tego akurat jestem zielony :P Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_m Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Zapytaj kolegę czy wie jak włączyć tryb sport na stałe tak aby podczas ponownego uruchamiania pojazdu nie pojawiał się komunikat z pytaniem, czy ma zostać zachowane ustawienie silnika w trybie Sport. I jeszcze ten komunikat o bezpieczeństwie, czy można wyłączyć przez ddt4all? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Komunikatu o bezpieczeństwie się nie da wyłączyć bo już pytałem.Jutro albo pojutrze się dowiem jakby co z tym trybem sport Zresztą ja w swoim GT jak włączę samochód to nie mam takiego komunikatu w trybie sport Edytowane 25 Października 2018 przez lubowitz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi