sylwekdm Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Godzinę temu, warek91 napisał: Mianowicie mam problem z grafiką w "multisense" Tutaj masz rozwiązanie: https://github.com/cedricp/ddt4all/issues/128 A w skrócie musisz do ddt4all ściągnąć bazę RadNav_v1.4_20150225T100059.xml: https://github.com/cedricp/ddt4all/issues/128#issuecomment-460219699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warek91 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Próbowałem już tego rozwiązania, ciągle to samo niestety. Witam. Po wielu próbach nie udało mi się zmienić auta w "multisance", jednakże znalazłem "przynajmniej tak sądzę" przyczynę, w ustawieniach ramki są podane złe wartości i dla tego nie wyświetla mojego grandtour, ma może ktoś te ustawienia ?? Do wyświetlacza 7cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Czy w salonie powinni mi zaktualizować wersję 2.2.19.300 do wyższej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Dlaczego powinni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 W dniu 11.02.2021 o 11:17, Megane2021 napisał: Z przykrością rezygnuję z roota za dużo problemów stwarza sama firma googla Można już zainstalować mirror do AA bez roota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaboss Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Cześć można wiedzieć jak? Jakiś link jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 W dniu 14.05.2021 o 16:12, kolaboss napisał: Cześć można wiedzieć jak? Jutro ogarnę instrukcję i zarzucę na forum potrzebne pliki. Proszę: Wyświetlanie obrazu telefonu na R-Linku bez konieczności rootowania telefonu, czyli dostęp z poziomu R-Linka do takich aplikacji jak YouTube, Netflix, Yanosik i do tego co mamy na telefonie. Potrzebujemy: 1.R-Link 2 z obsługą AA, 2.Komputer + dobry kabel do telefonu 3.Telefon z zainstalowanym AA i aplikacją Screen2Auto pobraną z: https://inceptive.ru/projects/s2a/download Aplikację kopiujemy bezpośrednio na telefon ponieważ musi być zainstalowana z poziomu telefonu, a nie ze Sklepu Play. Aplikacja Screen2Auto powinna przy instalacji zapytać o zgodę dostępu do telefonu – której udzielamy, jeśli się nie spyta, trzeba zgody zaznaczyć ręcznie w ustawieniach aplikacji. 4.Skrypt do pobrania tutaj: https://drive.google.com/file/d/1OBWH4WmHUReTIMIQaN8JxrXQtZHgIIXu/view?usp=drivesdk 5. 10 min wolnego czasu. Przygotowujemy telefon: Włączamy tryb debugowania usb w opcjach programisty: https://pl.fonelab.com/resource/enable-android-usb-debugging-mode.html podłączamy telefon pod komputer. Smartfon spyta się czy podłączyć w trybie debugowania – potwierdzamy. Na komputerze rozpakowujemy skrypt i odpalamy plik Install.cmd – otworzy się nam okno wiersza poleceń. Postępujemy zgodnie z instrukcją na ekranie, czyli wciskamy dowolny przycisk, coś tam pomieli i wyskoczy czy zatwierdzić zmiany Yes/No – wciskamy oczywiście Y. Po tym zabiegu możemy podłączyć telefon pod R-Linka odpalając AA – w menu powinna pojawić się ikona screen2auto, która po włączeniu wyświetli nam zawartość ekranu telefonu na R-Linku. Oczywiście dotyk działa. Sama aplikacja ma dużo ustawień, należy sobie po testować i wybrać najbardziej dopasowane do naszych preferencji. Jeśli coś się przestawi zawsze można ją przywrócić do ustawień fabrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaboss Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Dzięki bardzo zrobione sprawdzę w aucie i dam znać czy działa. Potwierdzam działa jedynie nie wiem czy będzie działać chyba że coś trzeba zrobić w ustawieniach nie działa dotyk w samochodzie wszystko trzeba wybierać na telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 16 minut temu, kolaboss napisał: nie działa dotyk w samochodzie U mnie działał od razu. Telefon Samsung Android 10. Spróbuj w Screen2Auto: inne ustawienia > włącz "Automatic shutdown of SELinux" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaboss Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 No mi działa dotyk jak są aplikacje ale jak wejdę np yotuba to już pokazuje się telefon i lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Kwestia ustawień. U mnie też tak było. Coś pozmieniałem i działa. Teraz mam tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaboss Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Teraz działa wszystko jeszcze czasami wyświetlacz się robi ciemny trzeba go dać wstecz ale to już chyba kwestia ustawienia jasności. Super sprawa. Dzięki za wrzucenie tego polecam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 (edytowane) W dniu 14.05.2021 o 16:12, kolaboss napisał: Cześć można wiedzieć jak? Znalazłem inną aplikację pozwalającą zainstalować Screen2Auto cz AA Mirror jak również inne przydatne aplikacje do Android Auto z pominięciem blokady Googla dla telefonów bez roota. Wszystko zrobimy z poziomu telefonu - nie potrzebujemy komputera czy w telefonie opcji debugowania czy wchodzenia w opcje programistyczne. W wersji podstawowej aplikacji - możemy pobrać jeden dodatek do Android Auto miesięcznie - w wersji Pro (płatna 3,5 Euro) - liczba jest nie ograniczona. Myślę, że zainstalowanie na początek Screen2Auto cz AA Mirror rozwiązuje sprawę reszty aplikacji. Aplikacja nazywa się Android Auto Apps Downloader do pobrania tutaj: https://github.com/shmykelsa/AAAD/releases Opis: https://github.com/shmykelsa/AAAD#go-to-download Edytowane 19 Maja 2021 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_m Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Witam, A czy ktoś z tu obecnych wie jak dograć oryginalną nawigację do wersji intens 1,6? Co prawda mam włączony AA , (R-link 3.3.16.946),ale żona chce korzystać z oryginalnej bez kabelków itd. Radio wydaje się być normalne, auto pochodzi z 2017 roku, wszystko inne jak to w wersji intens działa i świeci ? - porównywałem z innym intens. Próbowałem przez ddt4all, ale nawigacja niby jest widoczna, ale map brakuje, lub to mylna informacja z tą widocznością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 1 godzinę temu, Wojtek_m napisał: dograć oryginalną nawigację Założyć konto na MyRenault, udać się do ASO i wykupić subskrypcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi