qrzesio Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Witam serdecznie. Jestem na etapie poszukiwania nowego samochodu, aby wymienić swoją wysłużoną Bore. Przeglądając rynek bardzo przypadła mi do gustu własnie Renault Megane III z silnikiem 2.0 Tce 180 km. Czytając tematy wyłapałem żeby najlepiej rozglądać się za wersjami GT lub RS. Mnie bardziej interesuje ta pierwsza głównie ze względu na budżet - ok 33 tys. Póki co znalazłem takie ogłoszenie: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-2-0-tce-gt-line-180km-xenon-skora-full-ID6Aso2f.html#aff9e764f6 Czy ktoś pomógłby ocenić ten egzemplarz, zaproponować jakieś alternatywy? Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrzesio Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Witam ponownie. Wracam z tematem, który zrobił sie dla mnie pilniejszy bo ostatnio straciłem swój dotychczasowy pojazd. Dwie propozycje na tapecie: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-megane-gt-2-ol-180km-okazja-ID6ARMYV.html#ebd1355721 i ponownie https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-2-0-tce-gt-line-180km-xenon-skora-full-ID6Aso2f.html#fe5cb22b94 Czy ktoś może oglądał te auta albo ma możliwość ich oględzin? Za wszelkie informacje byłbym wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 @qrzesio jak dla mnie to samochód z pierwszego linku jest trochę podejrzany między innymi przez brak napisze "MEGANE" na klapie bagażnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 a drugie auto ma zimowe koła , hallo, środek lata jest. Tu za 36,9 tys masz pewne auto co ma 3 lata . Przemyśl to . http://www.alphabetpoleasingowe.pl/sprawdzone-samochody-poleasingowe/renault-megane-59502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Coś tani ten wóz. To nie jest cena netto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 te ceny z mojego linka Ciebie dziwią? Czemu? To ceny do zapłaty są, można jeszcze troszkę urwać, tak do 5-10%. Jak ktoś potrafi negocjować. Renault mocno traci na wartości po 2-3 latach, dlatego warto je kupować w tym wieku. Zobacz jeszcze inne auta z tej firmy, w podobnej cenie mają tez inne auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Jednak 2.0 T GT jak w temacie a 1.5 dci limited to jest różnica..... Do samochodów po kontraktach też podchodzę ostrożnie. Widzę jak traktuje je u mnie w firmie i firmach współpracujących. Serwis olejowy na ostatni moment czyli 30tyś , bez wystudzenia turbiny po ostrej jeździe. Osobiście wolę prywatne z mniejszym przebiegiem , nawet po lekkiej stłuczce . Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Kacper 69. Pokazałeś najtańszy wóz z aphapbetu. Coś z nim jest nie tak. Może i Reno traci ostro ale nie aż tak. Przebieg decyduje o wartości. A już przebieg w firmie powinien się liczyć x2. I piszę to z perspektywy posiadacza od 11 lat aut firmowych , nie mają lekko i odkupilbym te samochody jedynie na handel bo leasing tanio te auta wycenia. http://www.alphabetpoleasingowe.pl/sprawdzone-samochody-poleasingowe?offer_search[brand]=RENAULT&offer_search[typename][RENAULT]=MEGANE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrzesio Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Dzięki za odzew ale racja, podstawowa sprawa to jest taka że szukam benzyny a nie diesla. No i zgadzam sie z opinią że auta formowe po leasingu no raczej bardziej dostają w kość. Nigdy o takim nie myślałem, aczkolwiek zaproponowane tutaj to nie benzyny co je od razu wyklucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Cześć Jeżeli mimo wszystko zdecydował byś się na diesla to ja wybrał bym wersję z silnikiem 1.6 dCi Miałem okazję jeździć Scenic 2016 rok z tym motorem i Megane i muszę przyznać że auto jak na 130 KM sprawia sporo frajdy z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Auta z polskiego leasingu mają przewagę nad tymi nie wiadomo skąd importowanymi , bo: - maja autentyczny przebieg , nie słyszałem, żeby jakieś auto poleasingowe było kręcone, to był by tragiczny koniec danej firmy leasingowej - mają pewny stan techniczny, pełna historia. - były serwisowane w ASO, więc pewne oleje i części. Ale Wolacy wolą kupować marzenia przywiezione na lawecie i wyklepane. PS: Ja przymierzam się do kolejnego wykupu auta po leasingu, mam wstępną wycenę na megi 3 1.5 dci,110 KM, przebieg 140 tys km w wersji Limited na 36 tys brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Każdy kupuje co lubi. Znam dość dobrze zasady w ALD - dziękuję ,postoje. Można kupić sprowadzone i krajowe nieflotowe , pukniete, z przebiegiem mniejszym niż 40tyś/rok. Akurat serwis ASO to średni argument , widzę co robią z naszymi autami w kontrakcie , widzę jak do tego podchodzą ASO, nie wspominając o wymianę oleju po 30tyś - a to główna przyczyna problemów z dci i tce . Nikt nie kontroluje oleju w skrzyni bo serwisówka nie przewiduje. Przeglądy wg zasady " Long Life " Do czasu gwarancji (2 lata ) jeszcze jako tako . Później byle najtaniej. Auto we flocie ma jeździć i zarabiać. Ma się zwrócić zakup , koszty i obsluga . Dobija do 150tyś i sio. Później piszą ludzie na forach o problemach z turbinami , sprzeglem itd w młodych samochodach z korzeniami we flocie. Samochód się zużywa i nic tego nie zmieni . Dziwnym trafem auta poflotowe z małym przebiegiem są wykupowane po kontrakcie lub na aukcjach bardzo trzymają cenę. Tę z przebiegiem 40-50tyś/ rok idą do handlarza...... Więc ja jednak podzięuję za cudowne auta poflotowe , czyli ostatni hit na rynku aut używanych w PL Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Komarek Edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) No.... prawie mnie przekonałeś , tylko do czego? Do auta od Niemca, co płakał jak sprzedawał.... swoje auto flotowe z cofniętym licznikiem? I czy Ty kiedyś jeździłeś autem leasingowym, , a to różnica , nie flotowym, że wypisujesz takie bzdury? Auta leasingowe , z dobrej firmy mają wszystko na czas robione w ASO, bo takie są umowy leasingowe, a flotowe, o których piszesz to mają , albo i nie robione byle co w garażu u Henia. A najgorsze są te auta prywatne, bo te wszystko mają u Henia robione, albo na parkingu przed Biedronką. Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Leasingowe w aso tak, ale tylko przez okres gwarancji. Później tez jest Henio. Tak miałem w Master i Alpahabet. Auto firmowe dostaje w kość x2 względem prywatnego. Takim autem jeździ się, no inaczej. ;) 36 koła za limited z przebiegiem 140 tys to żadna rewelacja. Już wolałbym coś po wynajmie, maks przebieg 45.000, wiadomo kierowców wielu i auto tez nie miało lekko. A na pewno szukałbym auta od 1 prywatnego właściciela, czy to z Polski czy zagranicy. Sam kupiłem parę aut zagranica i przecież widzisz co kupujesz. Handlarze też zdarzają się uczciwi. Ja paru takich znam. Wiadomo doliczają swoją marżę na auto ale przecież nikt charytatywnie nie pracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Zależy też od firmy. U mnie w firmie wszystko jest robione w ASO i zawsze na czas bez szukania pozornych oszczędności. Nie ma znaczenia czy auto jest w leasingu czy już nie. W poprzedniej było tak samo. 10 minut temu, Sarna1 napisał: Takim autem jeździ się, no inaczej. ;) Nie zawsze. Są kierowcy i kierowcy. Nie generalizujmy. Niektórzy też prywatnych aut nie oszczędzają bo z góry zakładają sprzedaż po kilku latach lub po zakończeniu gwarancji. Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi