ganire Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Próbowałem już raz zapytać, ale bez echa, więc jeszcze raz spróbuje na forum ogólnym. Niedawno zakupiłem M4 Grandtour w wersji Life. Interesuje mnie zakup podłokietnika. Oryginalnie nie występuje w tej wersji, ale wiem ze można sobie dokupić nieoryginalny. Pytanie czy ktoś kupował i montował ? Znalazłem coś takiego w necie, ale nie wiem czy warto https://www.agauto.sk/pl/detail/podlokietnik-armster-standard-rati-renault-megane-2016--28551.html#galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie podoba mi sie coś takiego. Może faktycznie jest to jakaś alternatywa. A nie można kupić tunelu środkowego z jakiegoś rozbitka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganire Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Hmmm, chyba można, ale kto mi to zamontuje żeby czegoś nie spieprzyć, trzeba byłoby wymonotwać obecny tunel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 nie znam się już na tym ale moim zdaniem jest to do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Robił ktoś już to? Zastanawiam się nad Lifem i to totalnie jedyna rzecz + czujniki z tyłu, które mi brakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 kup oryginalny tunel z podłokietnikiem. Wyjdzie to samo, a będzie wyglądać 100x lepiej: https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iv-tunel-srodkowy-podlokietnik-7581082829 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 20 minut temu, karolaa napisał: kup oryginalny tunel z podłokietnikiem. Wyjdzie to samo, a będzie wyglądać 100x lepiej: https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iv-tunel-srodkowy-podlokietnik-7581082829 Pytanie co z ręcznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 No jakto co? zostaje tak jak był. Masz miejsce z zaślepką, musisz założyc tunel i potem wkliknąć zaślepke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 27 minut temu, karolaa napisał: No jakto co? zostaje tak jak był. Masz miejsce z zaślepką, musisz założyc tunel i potem wkliknąć zaślepke. Wygląda na to, że dźwignia ręcznego jest zupełnie inna w Life i reszcie wersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Faktycznie jest inny. Zatem musisz zakupić dzwignie ręcznego - sprzedający ma też tunel więc kupisz komplet pewnie taniej https://allegro.pl/oferta/megane-iv-raczka-hamulec-reczny-7605418825 Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez karolaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganire Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Jak ktoś to zrobi to proszę o zdjęcia, jeśli się uda to w moim LIFE też to spróbuję zamontować, w sumie niewielkim kosztem można poprawić design Meganki W dniu 5.08.2019 o 22:29, brudijr napisał: Wygląda na to, że dźwignia ręcznego jest zupełnie inna w Life i reszcie wersji... I co robiłeś coś z tym ? Da się ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykxp Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Na Youtube jest filmik jak Turek w bialym grandcupe wymienia cały tunel łącznie z dźwignią hamulca ręcznego wystarczy poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganire Opublikowano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 No ja jeszcze do sierpnia i wymieniam ten tunel, parę stówek A efekt jak w tych droższych wersjach .myślałem też o tuningu silnika, facet który tuninguje sportowe auta mówił że z 1.6.można już coś ciekawego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Powiedz mu żeby tyle nie pił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganire Opublikowano 27 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Nie było opcji, budżet ustalony na max 40tys, myślałem o kilkuletniej używce. Mój MIV GrandTour, rok bieżący zakupu, kolor metalic, pełne koło zapasowe, światła przeciwmgielne i czujniki cofania był do wzięcia za 56tys - jak zobaczyliśmy z żoną bardzo nam się spodobał. Musiałem się nagimnastykować, żeby tyle wysupłać. Wtedy nie było jeszcze silników 1.33 tylko 1.2. Jedyny sensowny z tej serii dla mnie to ten 130koni. Ale ten występował już w bogatszej wersji (Intens i Limited?) musiałbym dopłacić kilkanaście kolejnych tysięcy. Teraz się trochę odkułem, egzemplarz póki co mi się sprawdza, chyba jest udany, nie cierpi praktycznie na żadne opisywane tutaj problemy, myślę ze pojeżdżę nim jeszcze kilka dobrych lat. Jak się gwarancja skończy to może go trochę podrasuję. Słyszałem że niewielkim nakładem finansowym można wymienić ten środkowy tunel (ale to jeszcze muszę sam sprawdzić). Jak dla mnie auto jeździ całkiem dobrze, ale znajomy który tuninguje sportowe auta namawia mnie na lift silnika. Twierdzi, że za parę tysięcy jest w stanie zrobić z tego silnika zupełnie inny motor. Sumarycznie więc i tak będzie taniej niż kupowanie na ten czas 1.2 130 koni, a może wyjdzie z tego coś lepszego wydajnościowo. Ale to i tak na razie w fazie rozmyślań, gwarancja się kończy dopiero w przyszłym roku w sierpniu, więc jeszcze to przemyślę... Edytowane 27 Września 2019 przez ganire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi