ArturMegane Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Od kilku dni mam problem z kartą do mojej Megane III. Po włożeniu do czytnika wyświetla się komunikat "Karta nierozpoznana". Żeby rozpoznało kartę to muszę ją wsadzać i wyciągać pare razy aż załapie. Otwieranie samochodu itp. działa normalnie, tylko właśnie jest problem z odpalaniem, rozpoznaniem karty. Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Może na początek spróbuj wymienić baterię w karcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Próbowałeś drugą kartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamos1115 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Antena wewnątrz karty prawdopodobnie się odlutowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Na drugiej karcie działa bez problemu. Może tak być, bo parę razy karta spadła mi na ziemię Jaki może być koszt naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 ja miałem taki przypadek kilka lat temu , ze nagle pojawił się taki problem i skończyło się na wymianie czytnika kart w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 1 godzinę temu, ArturMegane napisał: Jaki może być koszt naprawy? 30-60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Działa, wystarczyło nią trochę pouderzac ręką i ożyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 @ArturMegane ciekawe ile podziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Na pewno niezbyt długo. Wystarczy ją otworzyć i poprawić lutowanie ;) Na necie są life hacki, jak to w takich sytuacjach wpycha się do slotu razem z kartą nóż, dociskając cewkę na płytce drukowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 9 minut temu, droopy napisał: wpycha się do slotu razem z kartą nóż, dociskając cewkę na płytce drukowanej To może być dobry patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Napraw to jak nie chcesz gdzieś później ugrzęznąć z tym autem. Jak nie masz drugiej to polecam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basstek1 Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Odświeże temat. Problem z kartami występuje sporadycznie. Jedną karte rozebrałem, ale nie zauważyłem zimnych lutów. Moje pytanie|: w razie problemów wystarczy wymiana czytnika? konieczna jest tez wymiana kart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Czytnik w Megane III nie jest powiązany z kartami ani autem. Element wymienny. Natomiast nie wierzę w uszkodzenie czytnika. Nie psują się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi