skwierzyk Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Cześć, Ostatnio zacząłem się zastanawiać czy przycisk startu wystarczy wcisnąć czy też należy przytrzymać przez ok. 1s ? Ja dotychczas tylko wciskałem przycisk i auto odpalało normalnie. Natomiast zauważyłem, że znajomy w mIII przytrzymuje przycisk . Kiedy zapytałem dlaczego tak robi odpowiedział że mechanik mu tak zalecił. Jak wy odpalacie auto oraz jak powinno się je odpalać prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) te pytanie jest na poważnie ?:D jak się powinno odpalać prawidłowo xDDDDD Skoro to jest przycisk a nie kluczyk to logicznym jest że wystarcy nacisnąć a elektronika dba o to żeby odpalić auto tzn nie krecić za długo rozrusznikiem i odłączyć go gdy już odpali. Więc na twoje pytanie odpowiadam "naciskam". xDDD Edytowane 8 Października 2018 przez onomatopeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek3 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Robisz dobrze zgodnie z instrukcją, to jest nowoczesny samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) 15 godzin temu, skwierzyk napisał: Kiedy zapytałem dlaczego tak robi odpowiedział że mechanik mu tak zalecił. A podał jakieś konkretne powody owego zalecenia? Mam dwa samochody z przyciskiem, od zawsze odpalane są poprzez jego wciskanie (bez przytrzymywania). BTW: przytrzymanie przycisku w Megane 3, bez systemu HF, z wyjętą kartą ze slotu jest konieczne do >>wyłączenia<< silnika (w Megane 2 trzeba wcisnąć dwa razy pod rząd). Edytowane 8 Października 2018 przez konwil Uzupełnienie tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) 43 minuty temu, konwil napisał: w Megane 2 trzeba wcisnąć dwa razy pod rząd Człowiek uczy się całe życie, heh. A myślałem, że przy wyjętej karcie nie da się zgasić silnika, zawsze naciskałem raz i wypluwał komunikat, że nie ma karty w slocie Aż muszę to sprawdzić dzisiaj. Z autora tematu nie ma się co śmiać. Jak ojcu pożyczyłem swoje auto pierwszy raz to też dumnie przytrzymywał Start/Stop do odpalenia, to chyba taki naturalny odruch po przejściu z kluczyka na przycisk, gdzie kluczyk trzymało się do odpalenia ;) Edytowane 8 Października 2018 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Wsiadam, wciskam przycisk na sekundę dosłownie, auto ogarnia czy mam karte w kieszeni, i odpala samochód. Natomiast zauważyłem, że np jak jeździ mama, bądź tata to trzymają przycisk do odpalenia. Rożnicy nie widzę żadnej przy odpalaniu, jednak no prościej według mnie kliknąć niż trzymać te kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwierzyk Opublikowano 9 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 18 godzin temu, konwil napisał: A podał jakieś konkretne powody owego zalecenia? No właśnie nie, dlatego założyłem ten temat . Ja też odkąd mam MIII zawsze tylko naciskam guzik i wydaje mi się że tak jest poprawnie. Jak będę u znajomego to dopytam go o cel przytrzymywania przycisku według mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Czy to w MII czy w MIII odpalam auto przyciskając krótko guzik (bez jego przytrzymywania) i szczerze mówiąc nawet nigdy nie przeszło mi przez myśl, aby go trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi