Skocz do zawartości

Częste awarie wtryskiwacza piezo 8200903034

jmalos

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, vanthunder napisał(a):

Wszystkie znaki na niebie mi mówią , że to kwestia termostatu . W jakimś manualu czytałem , że temperatura pracy musi być ponad 80 st . Jeśli spada to procedura jest anulowana

Kilka razy robiłam adaptację cylindra po wymianie wtryskiwacza i jestem pewien, że temperatura cieczy w niektórych przypadkach nie miała 80 stopni. Jak jest wszystko ok to adaptacje przechodzi po 2-3 kilometrach jazdy. Kiedyś w silniku 836 robiłem adaptację cylindrów wszystkich czterech wtryskiwaczy i wystarczyło 5-6 km jazdy. Adaptacja zmieniała się z 0 na 1 pojedynczo po kolei na każdym wtrysku.

Dodam jeszcze, że po wymianie wtryskiwacza i wpisaniu nowego kodu silnik zawsze pracował ok, po wyzerowaniu adaptacji chodził wyraźnie gorzej do czasu aż wskoczyła nowa adaptacja cylindra.

6 godzin temu, aniewa napisał(a):

Kilka razy robiłam adaptację cylindra po wymianie wtryskiwacza i jestem pewien, że temperatura cieczy w niektórych przypadkach nie miała 80 stopni. Jak jest wszystko ok to adaptacje przechodzi po 2-3 kilometrach jazdy. Kiedyś w silniku 836 robiłem adaptację cylindrów wszystkich czterech wtryskiwaczy i wystarczyło 5-6 km jazdy. Adaptacja zmieniała się z 0 na 1 pojedynczo po kolei na każdym wtrysku.

Dodam jeszcze, że po wymianie wtryskiwacza i wpisaniu nowego kodu silnik zawsze pracował ok, po wyzerowaniu adaptacji chodził wyraźnie gorzej do czasu aż wskoczyła nowa adaptacja cylindra.

To moze jest tak , że wtryski przejeły adaptacje po tych starych ? Czyli 0 i dlatego procedura nic nie daje ? Wystarczy zresetować stare adaptacje ,ale jak to zrobić u mnie jak nie moge pyrena podłączyć 😀 ktoś mi też gadał że adaptacja się kasuje po wpisaniu kodu nowych wtryskiwaczy . Jak się do tego aniewa odniesiesz ? Gdzieś widziałem , że ktoś pisał , że adaptacja przechodzi ze starych na nowe . Może dlatego nie moge jej wykonać ? U mnie jest jak piszesz . Zakoduje wtryski i przez jakis czas krótki auto chodzi idealo . Kodowalem je w sobote , dziś już lekko zaczynają grzechotać 😀