flowgrid Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Cześć Ktoś z Was wymieniał może samodzielnie żarówki w światłach mijania w MIV? Samochód jest z roku 2016 r. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Bez problemu. Łatwa wymiana i doskonały dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Prawda. Wymieniałem obie drętwe żarówki fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 @flowgrid Przeczytaj instrukcję, jest przejrzysta i czytelna. Żarówki mijania wymienia się łatwo, wystarczy podnieść maskę, odnaleźć gumowy kapsel na reflektorze (będzie na przeciwko żarówki mijania) i w środku będzie żarówka z gniazdem, całość przekręcamy o kilkadziesiąt stopni, wtedy wyskoczy, wyjmujemy wszystko, zmieniamy żarówkę, i analogicznie, wkręcamy gniazdo, zamykamy kapslem i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Dzięki za info. Żarówka zmieniona. Jedno pytanie. Mocowanie gniazda z żarówką w reflektorze fabrycznie jest takie "nie mocne"? Chodzi o to, że jak się przekręca gniazdo z żarówką w reflektorze to nie słychać i nie czuć zatrzaśnięcia gniazda w reflektorze. Wygląda tak jakby gniazdo z żarówką miało zaraz wypaść z reflektora... Jakie polecilibyście żarówki halogenowe H7 do świateł mijania? Fabrycznie były mocowane Osram. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez flowgrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Philips x-treme vision +130%, kompromis pomiędzy mocą, a trwałością. Jeżeli nie chcesz dużo wydawać, to kup po prostu osram original line (identyczne jak fabrycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 14 godzin temu, flowgrid napisał: Jakie polecilibyście żarówki halogenowe H7 do świateł mijania? Norauto +30%, zarówki nie kosztują majątku swiecą bardziej na biało niż na żółto i dają rady (średnio raz do roku się przepalają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 14 godzin temu, flowgrid napisał: Jakie polecilibyście żarówki halogenowe H7 do świateł mijania? Jest już kilka bardzo bogatych wątków na ten temat. Polecam. I pewnie znajdzie się jeszcze kilka innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Witam, a czy ktoś z z użytkowników wymieniał żarówkę (H7) światła drogowego w MIV? Ona jest inaczej mocowana niż ta mijania. Instrukcja lakonicznie opisuje to cyt.: " Światło drogowe z żarówką halogenową Aby zmienić żarówkę: - Otworzyć pokrywę komory silnika; - zdjąć osłonę A; - pociągnąć oprawkę żarówki 3; - wyjmij żarówkę. Typ żarówki: H7." Niestety ta żarówka nie drgnie, nie da się jej obrócić. Jest zatrzaśnięta tak jakby nasadzaną blaszką. Według mnie nie da się tego zrobić np. na trasie na stacji benzynowej bez dodatkowych narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Wymieniałem bez narzędzi. Faktycznie fabryczna żarówka siedzi mocno, ale instrukcja jest prawidłowa - trzeba pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Nie ma tam żadnego mocowania na drut? Wszystkie H7 jakie wymieniałem miały. https://i.imgur.com/9fxZnOQ.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Nie, nie ma żadnych mocowań typu zatrzask, gniazdo, itp. Jak pisze yod mocowanie jest na wcisk. Sprawdzę to niebawem. Jak sprawdzałem ostatnio to ani drgnęła. Załączam zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zan821 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Macie pomysł jak uwolnić żarówkę z tego plastiku? próbowałem siłowo ale nie poddała się więc nie wiem czy to właściwy sposób. Megane 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Jeśli to żaróka H7 z lampy światła mijania to wyciągasz normalnie. Ona jest wciśnięta w złącze, ale nie ma żadnych zatrzasków. Jeśli nie była jeszcze wyciągana to prawdopodobnie musisz użyć więcej siły. Później już nie ma problemu we wkładaniu/wyciąganiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi