MichalVTS Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Sprawdziłem u siebie i faktycznie klikając przycisk zamki strzelają i nie ma możliwości otwarcia drzwi z wewnątrz. Dodatkowo mam też przy zamku "dzyndzel" do blokowania mechanicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, MichalVTS napisał: Dodatkowo mam też przy zamku "dzyndzel" do blokowania mechanicznego. Też mam. Czyli reasumując niektórzy mają trzy patenty. Edytowane 12 Lutego 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Widzicie... a jak pisałem na początku, że przycisk od blokady okien blokuje również drzwi to wszyscy robili wielkie oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 22 godziny temu, pbet napisał: A zamki nie strzelają? Dla potomnych: sprawdzane na MIII ph III 2014 Limited Nie strzelają. MIII ph III 2015 Limited Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 A to ciekawe. Bo auta mamy przecież prawie identyczne. Ta sama faza, ten sam silnik, to samo wyposażenie i tylko rok różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Hmm może się to jakoś włącza. Jak będę w ASO to zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) Ciężko powiedzieć. Daj znać jak czegoś się dowiesz. Wątpię żeby to się jakoś włączało. Edytowane 13 Lutego 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Blokadę przed dziećmi na pewno konfiguruje się w praktycznie w każdym UCH, warunek to dodatkowy silniczek montowany w zamku tylnych drzwi. Przy szybach na korbkę raczej nie ma tam dodatkowego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Kolega ma wersję Limited więc raczej na bank z pełną elektryką szyb. Mnie ciekawi jak to jest, że ma rok młodsze auto od mojego i jemu nie działa, a mi tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.. Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Sprawdziłem w swoim aucie. Megane III ph III Grandtour 2015 LIFE Przycisk w przednich lewych drzwiach pod przyciskami sterowania szyb blokuje tylko tylne szyby. Po jego włączeniu zapala się czerwona dioda i szybami w tylnych drzwiach może sterować tylko kierowca. Żeby uniemożliwić otwieranie tylnych drzwi od wewnątrz trzeba otworzyć drzwi, a następnie przesunąć dźwignię umieszczoną przy zamku. Edytowane 14 Lutego 2019 przez Piotr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 @Piotr.. elektryczne blokowanie tylnych drzwi zapewne zależy od konfiguracji auta. Na chwilę obecną próbujemy tutaj dojść od czego dokładnie ta opcja jest zależna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Mam blokadę elektryczną jednakże wolałbym używać mechanicznej dla jednych drzwi. Czytałem że w tej konfiguracji brak blokad mechanicznych. Jest owszem jakiś przełącznik który nie trzyma ustawionej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Ja mam Bose z 2015r i również nie działa mi blokada elektryczna tylnych drzwi - tylko mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Należy sprawdzić w sterowniku drzwi kierowcy czy blokada rodzicielska jest włączona. Po kliknięciu przycisku powinna zaświecić się czerwona kontrolka. Po powtórnym kliknięciu kontrolka gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1987 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Witam, temat już trochę leciwy, ale może się komuś przyda. Moja wersja Megane III Grandtour Limited z listopada 2014 i też był problem z blokadą tylnych drzwi. Po zakupie tego auta okazało się u mnie, że blokada działa tylko na tylne szyby. W poprzedniej Megane wszystko hulało prawidłowo czyli tylne drzwi i szyby i to mnie skłoniło do rozwiązania tego problemu. Sprawdzałem programem ddt4all i wszystko w UCH jak i module drzwi ustawione prawidłowo. Po ustawieniu opcji SuperLock w UCH blokada na tylnych drzwiach działała, czyli po dwukrotnym naciśnięciu przycisku zamykania na karcie nie można otworzyć drzwi od środka - w ten sposób wykluczyłem uszkodzone zamki w drzwiach i przekaźniki. U mnie problemem z brakiem blokady drzwi za pomocą przycisku na panelu drzwi kierowcy był związany z uszkodzonym modułem w drzwiach. Po podmianie na inny o tych samych numerach problem znikł i blokada działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi