jabrze Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 W dniu 17.08.2022 o 20:45, jabrze napisał: Tak PTFE. Czytaj ze zrozumieniem. Robiłem to wielokrotnie w różnych Renault. Opisałem na przykładzie samochodu córki. Prędzej naprawiłem niejeden sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Spokojnie, czytam czytam i dużo rozumie. Biały i suchy to praktycznie to samo, jedno i drugie w sprayu, jedno i drugie ma teflon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosiek83 Opublikowano 5 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 W dniu 4.11.2022 o 19:01, jabrze napisał: Moduł od kierowcy jest niezależny od strony pasażera. Nie możliwe, że masz krzywe prowadnice. Tarcia szyby w prowadnicach plus opory linek z pękniętymi włóknami na zwijaczu w jego obudowie i ciężar szyby stanowią opór mechaniczny dla przekładni ślimakowej napędzanej silnikiem elektrycznym. Opór mechaniczny przekłada się na zwiększony pobór prądu i w końcowym efekcie następuje zmiana kierunku. W 2019 roku kupiłem zachwalany podnośnik polskiego producenta, ale wytrzymał dwie zimy. W międzyczasie uszkodził się podnośnik pasażera - podobnie jak jest u Ciebie. Dokupiłem tylko rolkę zwijacza i nowe linki. Zrobiłem regenerację oryginału po 15 latach. Główna przyczyna to poszarpane linki wydające już dźwięki. Wszystko wyczyścilem włącznie z szybą na krawędziach ciernych, nasmarowałem i działa jak nowy. Porównalem szybkości podnoszenia lewej i prawej - wyszła różnica prędkości na korzyść strony pasażera. Po drugiej zimie szyba kierowcy zaszwankowala po zakupie biletu na autostradzie. Wspomogłem podnoszenie ręcznie. Zakupiłem orginalny podnośnik że szrotu, zregenerowałem i wymieniłem to polskie g...o. Teraz obydwa podnośniki podnoszą i opuszczają równo. Słychać tylko równą pracę silników - na postoju bez radia i bez zapalonego silnika. Ja mam wszystkie sterowniki impulsowe. Szyby wyjmowałem i wkładałem samodzielnie wykorzystując przyssawkę do przenoszenia. Gdzie te linki zakupiłeś bo na allegro nie widzę a jak bym miał rozbebeszać to bym od razu próbował wymienić przy okazaji jakie czynnosci przy samym silniku rozkreceac go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Przy silniku wszystko sprawdzałem, ale było dobrze. Rolkę; linki i ślizgi ( których nie użyłem ) kupiłem na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosiek83 Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 11 godzin temu, jabrze napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Nowe czy używane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Zawsze nowe -jest pod hasłem zestaw naprawczy podnośnika szyby-27,99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechos Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 (edytowane) Szybkie pytanko...... żeby wypiąć ślizg z szyby wystarczy wcisnąć ten bialy, plastikowy dzyndzel w ślizgu który wchodzi w otwór szyby? Edytowane 29 Maja 2023 przez lechos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Żeby zdjąć szybę wystarczy odciągnąć plastikowe zabezpieczenie. Do wymiany ślizgów trzeba wymontować prowadnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechos Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Godzinę temu, jabrze napisał: Żeby zdjąć szybę wystarczy odciągnąć plastikowe zabezpieczenie To 🤔? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 W oryginalnym uchwycie powinno dać się wyciągnąć, natomiast w zamiennym może pęknąć - inne tworzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Niestety przy naciągniętych linkach w oryginale z 2004 roku bałem się o pęknięcie a i tak musiałem ściągnąć prowadnice do zmiany bębna i linek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi