Dexter85 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 (edytowane) Dzięki za odpowiedź będę się jutro bawił dam znać czy coś udało się zdziałać. Mowa o tych czterech polach od dołu na pomarańczowy tle Witam dziś po podpięciu połączyło mnie z OBD. Kiedy chce żeby połączyło mnie z autem wyskakuje mi to. Po kliknięciu jednego i drugiego nie wykrywa mi auta. Co robię nie tak? Edytowane 12 Lipca 2022 przez Dexter85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Sprawdź czy telefon nie jest połączony przez BT z innym urządzeniem. wyłącz radio w samochodzie, włącz zapłon. Skanujesz po CAN. Chodzi o te cztery pola o których wspominasz w poście powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter85 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Radio wyłączone dalej nie chce się połączyć u góry widać na tym screen że nie może się połączyć jest error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Ecutweker wymaga dobrego elma327 na chipie PIC18F25K80. Spróbuj czy Torque połączy się z silnikiem, jest dużo mniej wymagający. Osobiście uważam, że Twój elm jest nieodpowiedni. Możesz zainstalować ddt4all na laptopie i tam próbować połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter85 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 (edytowane) Zauważyłem że nic z OBD się nie dzieje niby aplikacja się łączy ale podczas wyszukiwania nie mrugają lampki. Laptop też nie może połączyć się przez Bluetooth. Używam apki Piston i ona się łączy bez problemu. Jaki elem polecasz lub którego ty używasz? Edytowane 13 Lipca 2022 przez Dexter85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Patrz wyżej. Do swojego nie mam już linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter85 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Jak myślisz ten by pasował. https://allegro.pl/oferta/elm327-obd2-interfejs-bluetooth-pic18f25k80-torque-11920607796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 10 godzin temu, Dexter85 napisał: Jak myślisz ten by pasował. Zainwestuj raz a porządnie. Kup Vgate icar 2 lub 3 i na pewno zagada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Dokładnie jak mówi sylwekdm - icar2 będzie droższy o 20zł ale masz pewność, że będzie działał. Sam go posiadam i działa rewelacyjnie zarówno z telefonem jak i laptopem po BT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, conqest napisał: icar2 będzie droższy o 20zł Masz promkę tylko na dzisiaj z kuponem za 10 zł wyjdzie za 35 zł z darmową dostawą: Icar 2 Edytowane 14 Lipca 2022 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter85 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Po podłączeniu programem ddt4all wyszło że zamienione są wartości tam gdzie miały być kilometry pokazywało dni.i wartość do zmienienia nie była na pomarańczowym tle tylko na fioletowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compex19 Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Czy orientuje się ktoś jak usunąć komunikat o przeglądzie w Megane 4 ale po lifcie? Procedury podane wyżej nie działają. Ktoś miał jeszcze z tym styczność. Bo serwis Renault nie pomógł. Miła pani twierdziła że w żadnym modelu nie można zrobić tego z poziomu kierowcy tylko komputer. Ehh ktoś chyba musi się doszkolić. Na YouTube i innych forach jest mnóstwo informacji ale do Megane 3 i 4 przed liftem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Robi się to z poziomu kierownicy i nie ma żadnej kombinacji. Nie wiem jaki jest komunikat po Polsku ale powinno być coś jak "Odległość do przeglądu". Klikasz aż się to pokaże. Przytrzymujesz OK aż wejdziesz w to menu. I z reguły są dwa przeglądy (olejowy i zwykły) wybierasz który chcesz skasować i naciskasz znowu OK aż się dana wartość skasuje i pokaże pełen dystans czy czas do przeglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compex19 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) Dziękuję za zainteresowanie tematem. Niestety w moim przypadku coś jest nie tak. Nawet w instrukcji piszę żeby przytrzymać 10s aż zmieni się komunikat na opcje resetu serwisu. Trzymam i trzymam ok i nic się nie zmienia. Czy robię coś nie tak w Megane 3 nie było problemu, kolega ma 4 przed liftem i też problemu nie ma a ja tego zresetować nie mogę. Film Edytowane 16 Marca 2023 przez compex19 Dodanie filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Ok i nie skasujesz bo to nie to miejsce. Sorry nie do końca wiem jak to będzie dokładnie u ciebie ponieważ tutaj są trochę inne zegary. Ale nad przyciskiem ok masz przycisk i nim musisz przeklikać się w miejsce gdzie będzie dystans do przeglądu, zdaje się że na ikonce samochodu jest kasowanie ale czynię to tak odruchowo, że z pamięci jest mi ciężko to powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi