Tomek000 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Dzień dobry, prosiłbym o ocenę czy cena podana w ogłoszeniu jest adekwatna do rzeczywistej wartości auta? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-iii-1-6-16v-110km-authentique-5d-oplacony-serwisowany-ID6BtK5G.html?fbclid=IwAR1a2saWle1_vsf8EQXIcN5fz6yUESLfTv8hseNYzmk7vg997zxjlCmAswU Edytowane 1 Maja 2019 przez Tomek000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Nie. Straszny golas. Nawet kierownica plastikowa, manualna klima, brak Alu. To jakiś samochód po wypożyczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Ale ta cena nie jest w cale taka zła. Oczywiście jeśli auto się podoba i akceptujesz poziom wyposażenia to do delikatnej negocjacji. Mój limited, rok starszy i z większym przebiegiem jest w świeżej polisie AC wyceniony niewiele niżej, a tu mamy nowsze auto z mniejszym przebiegiem i uboższym wyposażeniem. Coś za coś. p.s. zmień prefiks tematu, to ph III, a nie ph I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @pbet przecież ten wóz ma szyby na korby z tylu. Dramat. Dokładając trochę grosza można mieć już o wiele lepiej wyglądające i wyposażone auto. To ma wyposażenie na poziomie lanosa. Kto taki wóz kupi za parę lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) @Sarna1 wiem o tym dlatego napisałem, że jeśli kolega akceptuje poziom wyposażenia to za ten rocznik, ten przebieg i to wyposażenie to nie jest zła cena po delikatnych negocjacjach. Za Limited (bo nic wyżej z tym silnikiem nie znajdzie) w tym wieku i z tym przebiegiem musiałby zapłacić około 43-44 tysiące więc to "trochę grosza" to prawie dycha. Kto kupi za kilka lat? Wielu, bo to ostatni wypust pancernego 1.6 więc o sprzedaż nie ma się co martwić wg mnie. Edytowane 1 Maja 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 1 godzinę temu, Sarna1 napisał: Kto taki wóz kupi za parę lat ? Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @droopy to już nie chcesz mojego? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Zgadzam się z @Sarna1, szkoda tyle kasy wydać na "golasa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 I z tą pancernością silnika 1,6 to też bym nie przesadzał. Wystarczy poczytać forum ;). Patrzac na otomoto albo nawet naszą giełdę to za 38-43 tys kupuje się cukierka od 1 właściciela. Wiec po co w ogóle patrzeć na takie golasy po zachodnich wypożyczalniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Czasami chce się kupić jak najświeższe auto za jak najmniejszą kwotę i to może być tego przykład. @Sarna1 sam wiesz jak wyceniłeś swoje auto na giełdzie forum. Rocznik ten sam, lepsza wersja, przebieg ciut niższy ale silnik 1.2 Tce, a to jednak 1.6 (oprócz wersji usportowionych) jest najbardziej poszukiwany na rynku wtórnym w Megane III i trzyma wartość co widać po ogłoszeniach. 5 minut temu, Sarna1 napisał: I z tą pancernością silnika 1,6 to też bym nie przesadzał. Wystarczy poczytać forum ;). Jak wiesz czytam i z mojej obserwacji 1.6 ma mniej bolączek od 1.2 i 1.4 Tce (jeśli mówimy o benzynach). No ale nie ma co zaczynać kolejnej bezcelowej dyskusji o Tce vs K4M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Tak wiem ;) święty Grall Dla mnie ten samochód nie jest warty tych pieniędzy. Trzeba szukać co najmniej wersji limited, wtedy takie auto jest chociaż odrobine „na czasie”. @droopy to smutne ;) jest tyle fajnych aut na rynku a ty naprawdę chciałbyś za każdym razem dotykać plastikowej kierownicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Nic z tych rzeczy (co do świętości), a kierownicę można obszyć albo wymienić jeśli komuś przeszkadza. Limited to Max co było z 1.6 więc "co najmniej" niezbyt pasuje gdy nie można wyżej Mogły być jeszcze dodatki typu navi ale to w pakietach. No ale nie ma co. My tu gadu gadu, a autor nic. Trzeba poczekać na opis jego "priorytetów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Ten kluczyk chyba nie powinien się świecić? Poza tym nie pasuje mi tylny zderzak, jego kolor i spasowanie z prawej strony. O wyposażeniu nie ma co pisać, bo każdy widzi że go nie ma. Dokładając choćby felgi aluminiowe trzeba wyrzucić kolejne 2 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Kluczyk się swieci bo nie ma czujników ciśnienia ;) w oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 W takim razie to Renault Selection to jakaś ściema. Jak salon może sprzedać samochód z aktywnym błędem. Ostatnio też oglądałem Scenica niby Renault Selection a wymiany rozrządu nie zrobili i tak sprzedawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi