snowday Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) A ja niestety nie polecam żadnych tanich podróbek , kupiłem tanie po ok 20zł za szt w auchan co prawda ściągają wode bardzo dobrze , wrecz idealnie , ale były tak głośne.... zmienilem je juz na oryginalne . Edytowane 31 Lipca 2017 przez snowday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) W MII, a obecnie MIII miałem/mam Valeo First Pyramid. Ogólnie jestem zadowolony. Jedyne co ostatnio zauważyłem to przy autostradowej jeździe i opadach deszczu wycieraczka od strony kierowcy nie zbierała jakiś 3 cm w dolnym rogu przy pozycji w pełni otwartej. W MII tego nie było. Tył też Valeo ale dedykowane, również ok. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 W MIII Valeo First przy prędkościach autostradowych przestaje przylegać do szyby po stronie kierowcy. Ostatnio przy wymianie szyby dostałem gratis parę TricoFlex. Są rewelacyjne i kosztują 65 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Ja po zakupie w auchan jakis za 30-40zł przeszedlem na oryginaly za ok 100zł i roznica jest - nie ma pisku gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Do mocowania typu "U" polecam z czystym sumieniem wycieraczki hybrydowe Denso. Mam w Toyocie i jest rewelacja. Rewelacyjny docisk nawet przy wysokich prędkościach. Następne w Megi będą właśnie hybrydowe o ile znajdę z właściwym mocowaniem gdyż na razie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Co to może byc że od strony kierowcy na długości ok 15 cm ( tak jakby u dołu pióra ) zaczęła mi wycieraczka przeskakiwać na szybie ? Jak jest mokra troche szyba to idzie dobrze ale jak jest juz prawie sucha to przeskakuje, od strony pasażera tak się nie zachowuje to pióro , czy to jakaś wada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Guma się starzeje i z czasem twardnieje. Ewentualnie kiepska jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryann Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Ja mam tak w nowej(miesiąc) Motgum. To nie starzenie więc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Starzenie się na pewno nie bo to oryginały miesiąc maja , ostatnio miałem szybę wymieniana i mam pytanko do osób co maja megan 3 coupe , bądź megane czy wycieraczka kierowcy dochodzi wam do miejsca gdzie na zdjęciu zaznaczyłem na czerwono ? Czy idą jeszcze dalej w lewo ? Edytowane 27 Lipca 2017 przez snowday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, maryann napisał: Ja mam tak w nowej(miesiąc) Motgum. To nie starzenie więc. Rozumiem, że miesiąc temu kupiłeś wycieraczki ale czy wiesz kiedy były wyprodukowane? Guma jest za twarda i dlatego przeskakuje. Może być zleżała, źle zwulkanizowana, niewłaściwie magazynowana lub wycieraczka ma wadę konstrukcyjną i guma źle się układa na powrocie. Najłatwiej to sprawdzić podmieniając po prostu na inną. Koszty niewielkie i najwyżej będziesz miał sztukę w zapasie Edytowane 27 Lipca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Czasami wycieraczki szaleją jeżeli stosuje się na szyby jakieś środki chemiczne lub po myciu samochodu niektórymi szamponami z woskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgadza się - tydzień po kupnie auta umyłem porządnie szybę i wycieraczki ścierają elegancko. Też sądziłem, że mam pióra do wymiany. Widocznie wcześniej szyba była czymś pryśnięta. Z innej beczki: kupowałem do MII kilka razy oryginalne pióra, wytrzymywały ok. 8-10 m-cy, a od prawie roku mam produkt Bosha i nadal jest dobrze. Koszt to zdaje się ok. 120 PLN. Oryginały ca. 90 PLN. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Proszę o poradę. Który zestaw lepszy? OE Renault czy Bosch AeroTwin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) Mając na względnie moje obecne doświadczenia, jednak postawiłbym na oryginały. Dobra cena, sądziłem że kosztują ok. 90 PLN (za tyle kupowałem do Megane II). Edytowane 15 Listopada 2017 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ja jestem zadowolony z oryginałów z allegro, bardzo ciche i dobrze zbierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi