pbet Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 1 godzinę temu, dreq02 napisał: widzę, że fala hejtu leci spox Gdzie masz hejt? Cytat hejt hate; 1. obraźliwy i zwykle agresywny komentarz internetowy; 2. mówienie w sposób wrogi i agresywny na jakiś temat lub o jakiejś osobie @emmo no nie wiem, coś złego dzieje się z Twoimi ramionami/wycieraczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 U mnie wygląda jakby wycierało szybę tylko jedna stroną wycieraczki. I w górę i w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Czyli masz paski na szybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 U mnie jest tak : Jeżeli wycieraczka idzie do gory wyciera zewnętrzną stroną, ale jak wraca to też wyciera zewnętrzną(i dlatego skacze po szybie) . Nie przeskakuje na drugą stronę gumki. Bo normalnie jak idzie do góry to wyciera zewnętrzną stroną a na powrocie wyciera drugą stroną gumki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Ok kumam. Na każdym komplecie? Może masz wadliwy komplet. Takie ramię ciężko byłoby wygiąć w osi obrotowej. 2019-01-12 Nowe pióra zamontowane. Są ciche i fajnie wycierają. Pytanie tylko jak długo ale na nie odpowiedź poznam później. Edytowane 12 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dnia 11.12.2018 o 08:46, Silverek napisał: Jeśli chodzi o Visee to niestety nie mogę o nich powiedzieć dobrego słowa, miałem je zamontowane w Passacie B6 i po 3 miesiącach zaczęła się guma rozwarstwiać. Podobno ten typ tak ma i to jest niestety ich bolączka. Visee jednak nie polecam, bo po tygodniu wycieraczka zaczęła popiskiwać. Teraz po niecałym miesiącu jest to nie do wytrzymania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Po 2 tygodniach wycieraczki Heyner spisują się wyśmienicie. Za to Bosch Aerotwin, które kupiłem do służbowego co raz gorzej i nie polecam, a kosztowały 100 zł. Nigdy ich nie kupię do Reni. Wczoraj przy prędkości autostradowej dolna część wycieraczki od kierowcy przeskakiwała przy ruchu do zewnatrz. Do tego mażą od nowości na środku pióra kierowcy, a wczoraj jeszcze na dość szerokim pasie na dole od kierowcy i na górze od pasażera zostawały "słone ślady". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 @pbet informuj jak z trwałością. Moje oryginały nie przejechały jeszcze 3tys a już są do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 @kede86 ja swoje odesłałem na reklamację i mam otrzymać zwrot pieniędzy. Częściowo bo i tak jestem w plecy 13 zł za przesyłkę ale zawsze to coś. Jak masz już do wymiany to się nie zastanawiaj tylko bierz te Heyner'y. Aktualnie nie mamy chyba lepszej alternatywy. Zapowiadają się dobrze. Dużo lepiej niż OEM, a cena jest taka sama. Jest więc nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Oryginalne to bubel. Na dniach wstawię alca flat i zobaczę. Zawsze w innych autach używałem i było ok. A może jakiś patent na tylny spryskiwacz w kombi? Leje jak krowa na pastwisku i zwykle wycieraczka zgarnie płyn zanim na dół szyby dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ktoś kiedyś pisał o montażu zaworka zwrotnego po drodze żeby płyn nie uciekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ale chodzi bardziej o założenie jakiejś innej dyszy, żeby bardziej rozpryskiwała? Bo to co jest to jakieś nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zaworek zwrotny z tylu dużo pomaga ale i tak nie rozwiązuje problemu. Z zaworkiem płyn leci praktycznie od razu ale w dalszym ciągu leci delikatnym ciurkiem. Jest zbyt sucho. Dziwi mnie, że ciśnienie tam jest tak małe. W Toyocie Auris aż widać "moc" gdy się psują na szyby, a Reno jakby takie nieśmiałe. O mgłowej, umieszczonej centralnie dyszy z tyłu nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Wymiana gumek: https://www.drive2.ru/l/521348282790707879/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 @emmo chce Ci się w to bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi