emmo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Oczywiście, ale wg mnie same oryginalne pióra są do bani. W innym aucie zawsze tylko gumki zmieniam. VAG ma nawet w ASO zestaw naprawczy z gumką i zaślepką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A gdzie kupujesz gumki do Megany. Nigdy nie zmieniałem, ale widzę, że są nietypowe-znaczy takich nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jeszcze nigdzie nie kupiłem i nawet nie będę szukał. Zraziłem sie do oryginalnych piór w megane. Poszukam zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Dnia 26.01.2019 o 15:24, kede86 napisał: informuj jak z trwałością. Nadal polecam. Tak cichych wycieraczek jeszcze nie miałem. Ani ciut ciut nie marzą. Docisk extra do 100 km/h. Więcej na razie nie jechałem. Są zaj&!@#$e. Póki co, odpukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Panowie potrzebuje wycieraczek o których wymianie zapomnę na co najmniej pół roku, doraźnie mam jakieś z tesco hybrydy za kilkanaście złoty, ale mam problem tego typu, że powyżej 120km/h i więcej wycieraczki zaczynają mi "skakać" po szybie i ściągają z przerwami, i nie wiem czy to przez tanie wycieraczki czy ramiona trzeba wyregulować bo poniżej 120km/h sciągają idealnie nawet te za 15zł za obie . Powyżej tej prędkości niestety mi skaczą co mnie niezmiernie denerwuję dlatego chętnie kupię nawet za 200zł wycieraczki tylko czy to pomoże ? jak sprawdzić czy to wina wycieraczek czy ramion ? wymieniłem wycieraczki niedawno i powyzej 130/140 dalej skaczą, nie wiem pęd powietrza dociska je tak, że mają problem czy o co chodzi ?. Nie ukrywam cenię swój czas dlatego jeżdżę bliżej prędkości maksymalnej swojego auta ( po autostradach) niż typowo spokojnie wiec chciałbym mieć szybę czystą zawsze , a wydawać stówkę żeby się o tym przekonać jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 7 godzin temu, czik3n napisał: nie wiem pęd powietrza dociska je tak, że mają problem czy o co chodzi ? Właśnie nie dociska i dlatego podskakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Da radę to jakoś zrobić czy to już dłubanina na dłuższe popołudnie? bo nie wiem czy zlecać to mechanikowi, i niech się bawi czy samemu kombinować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ale co tu chcesz robić? Myślę, że to kwestia wycieraczek ale też fizyki nie oszukasz. W służbowym hybrydowe Denso (drogie wycieraczki) też przy 160 km/h nie działały idealnie. Oryginały Reno przy prędkościach autostradowych też nie działają idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) Chodzi mi o regulacje ramion bo to zaskakująco dziwne, że akurat przy około 120/130 zaczynają skakać, gdyby to była wina tylko wycieraczek to ok kupie markowe za tę przysłowiową stówę, ale wydaje mi się, że to nie pomoże bo ostatnio założyłem nowiutkie fakt z marketu ale 1 włączenie przy 130 na spryskach i kuuuuurde podskakują, a dla porównania biorę mazdę ojca i fakt auto większe inaczej płynie woda i przepływa powietrze, ale 180 lecę i ściągają idealnie więc sam już nie wiem czy to wycieraczki czy ramiona ;/. Przeżyłbym gdyby nie ściągała ta krótsza, ale właśnie to ta od kierowcy nie ściąga szczególnie z lewego dolnego rogu jest tragedia `bo nie zetrze tego, a przez pęd powietrza wszystko idzie mi do góry. Irytuje mnie to bardzo bo przy 140 autostradowych w deszczu jedzie się po prostu źle. Edytowane 6 Lutego 2019 przez czik3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Tak jest. Nie ma czegoś takiego jak regulacja docisku ramion. Powyginasz, będzie gorzej i będziesz nowych ramion szukał. Z ramionami nie ma co kombinować. Przy prędkości autostradowej właśnie oryginały też nie docierały mi lewego dolnego rogu od kierowcy. Widocznie tak jest i tyle. Nie ma co kombinować bo można sobie pogorszyć. Trochę wyżej znajdziesz temat gdzie kolega doginał ramiona i mu teraz pióra się nie obracają. No i nie porównuj Mazdy do Renault ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, pbet napisał: Chyba o mnie mowa. @pbetzacznijmy od początku. Zaczałem doginać bo właśnie nie obracały się a nie odwrotnie. Lekko ramie wygiąłem i teraz działa nawet na oryginalnych. Edytowane 6 Lutego 2019 przez emmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ok chłopaki to kwestie ramion odpuszczam, jakieś godne polecenia wycieraczki polecicie ? model producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 @czik3n Paweł brał ostatnio hybdrydowe Heynery i na chwilę obecną jest z nich zadowolony. Też przymierzam się do ich zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 @Silverek tę ? https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-2008-wycieraczki-heyner-hybrid-7760390496 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Nie wiem czy akurat od tego sprzedawcy, ale wycieraczki te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi