robisto Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Skuszony raczej pozytywnymi opiniami zakupiłem Heynery , niestety do niczego się nie nadają. Megane 2 PH 2, mocowanie na prosty bagnet, zatrzaskują się na ramionach ale mają spory ruch "obrotowy". Nie ma szans żeby ustawiły się do szyby pod kątem prostym więc skaczą sobie losowo a to idąc w dół a to czasem idąc do góry no i tłuką się przy zmianie kierunku ruchu. Identyczny problem przedstawia ten film. Jak u Was siedzą te adaptery na ramionach ? heyner.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Nie wiem skąd są takie opinie czerpane. Te wycieraczki można położyć obok wycieraczki do butów przed drzwiami do zgrubnego ich oczyszczania Kup normalne, pasujące do ph2 pióra, bo tam jest zmiana mocowania: Wycieraczki pióra RENAULT Talisman oryginał VALEO PRUSZKÓW - Allegro.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Niestety z wycieraczkami to loteria. Kupisz stare, zesztywniałe, skruszałe leżaki, nieprawidłowo przechowywane, wzrokowo tego nie ocenisz, a działać dobrze nie będzie. Mam obecnie Heynery Hybrid(są różne wersje, na filmie jest All Seasons) w dwóch autach od roku, a może nawet dłużej, działają całkiem sprawnie, ale zbliża się ich koniec. W Megane 3 mam bagnet, sieci sztywno, z tym że adapter kupowałem oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisto Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Też dokupiłem dodatkowy komplet adapterów, firmuje je Alca i są dokładnie tak samo luźne jak te które były w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 @robisto naprawdę warto bawić się w jakieś zmiennikiem skoro oryginalne, świetne wycieraczki do twoje wozu kosztują niedużo i zapewniają rok super pracy. Nigdy nie zawiodłem się na oryginałach Reno. Kupuje z Allegro raz w roku. Tanie i najlepsze. Zobacz ofertę: WYCIERACZKI ORYGINAŁ RENAULT MEGANE II OD 2006 r. https://allegro.pl/oferta/wycieraczki-oryginal-renault-megane-ii-od-2006-r-5552798195?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Takie jak najbardziej też. Ale nie jakieś "Henryki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 W poprzedniej miałem Bosch AeroTwin i były świetne. Teraz mam oryginalne i jakoś nie jestem z nich zadowolony. Zbierają całkiem dobrze (ale nie doskonale). Jak są mniejsze opady to strasznie "pierdzą". Mam je od lipca/sierpnia 2020. Na wiosnę wrócę do AeroTwinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Z nieco innej mańki: Fabryczne wycieraczki w Kadjarze pochodzą od firmy MITSUBA. Nie do kupienia. W ASO też ich nie mają. Poza tym kupując coś nie od Renault można się naciąć na wycieraczkę prawą o długości 400-430 mm, podczas gdy oryginalnie powinno być 480 mm. Wynika to chyba z tego, że przedliftowe egzemplarze miały krótsze pióra, ale pewności nie mam, bo mój jest z 2019 r. Niezły pasztet. Pióra od Mitsuby są w porządku: i jakościowo i wizualnie (hybrydowe). Szczególnie płaskie (bezszkieletowe) pióra innych producentów mają wstrętnie wystający element mocujący, który wygląda tragicznie i mało elegancko. Przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Faustus napisał: Nie do kupienia https://allegro.pl/oferta/oryginal-wycieraczki-przod-renault-kadjar-od-2017r-10512126389 Z dłuższym wycieraczką pasażera mają nr. 288903138R Te z krótszym piórem mają nr: 288901965R Edytowane 1 Września 2021 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi