safetycar Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witam. Mam do was pytanie. Czy w Megane III Ph1 pod maską powinna byś jakaś uszczelka? Bo jechałem kiedyś w ulewie i od strony akumulatora były zacieki od wody. A żadnych śladów po kleju pod maską nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Wielu dołożyło sobie rynienkę od lewej strony komory silnika. Więcej tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safetycar Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 To rzeczywiście oszczędności. Na kilku kawałkach gumy i plastiku. Będę musiał kupić uszczelkę do drzwi i spróbuję jakoś ta maskę uszczelnić. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 @safetycar jak pomnożysz te "kilka kawałków gumy i plastiku" razy ilość wyprodukowanych egzemplarzy to wyjdą oszczędności i to potężne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safetycar Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 No zgadza się. Ale to są rzeczy, na których raczej nie można oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Wiem że to co napiszę jest bez znaczenia ale "nie ty będziesz mówił księgowym z reno na czym mogą a na czym nie mogą oszczędzać". Jak się okaże że gdzieś nie wkręcą jednej śrubki bo będzie taniej to tak zrobią bo ta śrubka z 2 centy x 200 tyś aut = 4000 dolców a to już jest duża oszczędność, jeszcze znajdą kilka takich rzeczy i się robią setki tysięcy ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Warto podkleić sobie uszczelkę też z przodu maski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 W ph III mam fabrycznie, grubszą. Przed chwilą dolewałem żonie płynu do spryskiwaczy i zwróciłem na nią uwagę. Niestety nie miałem ze sobą telefonu by zrobić zdjęcie. Może później dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 w PH III jest inna maska niż w PH I&II. Tam też jest uszczelka jak w Meg IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Potwierdzam. W PH 2 również nie ma tej uszczelki. Widocznie dopiero w PH 3 poszli po rozum do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 w ph3 dodali uszczelkę a odjęli inne lepsze rzeczy.... i tak w kółko. Uszczelkę prościej dokupić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkruk99 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 W dniu 3.07.2019 o 20:10, Juras386 napisał: Warto podkleić sobie uszczelkę też z przodu maski. Jaka uszczelke kupowales i czym kleiłes? Widziałem u siebie dziurki fabryczne na zatrzaski ale ciezko takie uszczelki znalezc...trzeba byloby z jakiejs innej serii wyciagnac;/ REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Uszczelka z Aliex.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi