n1gdy Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Witam. Chciałbym kupić megane III i trafił mi się taki egezmplarz, proszę o pomoc w ocenieniu i napisaniu na co szczególnie zwrócić uwagę. Meganka jest z 2011 roku silnik 1.5 DCI 110 koni. Cena to 22 tys złotych. Proszę o pomoc. Jedyne co zauważyłem przy oglądaniu auta to że po odpaleniu czuć jakby paliwo z rury wydechowej - (może temu że stał trochę czasu ?) i że lewa tylna lampa w karoserii jest jakby połączona na styk z tą z bagażnika a prawa ma przerwę. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Jak dla mnie przebieg dużo większy, oceniam po zużyciu w porównaniu do mojej. Licznik założony od zwykłej wersji, powinien być analogowy GT z białą tarczą obrotomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Według Vin wychodzą cyfrowe zegary. Mam jeszcze takie pytanie czy po numerze Vin jak pojadę do salonu Renault to mogą mi dać historię auta w serwisach Renault ? Regulamin pkt. 5.13 - Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim - kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Przeważnie twierdzą, że mają tylko krajową bazę i często zasłaniają się danymi osobowymi, zależy jak trafisz. Wydruku nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Mają bazę napraw i obsługi w oktesie gwarancji.Eksplatacyjne ma dany salon lub sieć salonów. Jak bedziesz właścicielem to Ci udostepnią Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 W bazie jest zapisana każda wizyta i czynności wykonane kiedy auto pojawiało się w każdym ASO, polskim i zagranicznym. Chyba, że auto bywało u partnera Renault, "luźniej" związanego z importerem, za granicą zdarzają się takie serwisy. Tylko, po RODO są pewne problemy z udostępnieniem przyszłemu właścicielowi pojazdu. Wiem, że są problemy z uzyskaniem tych danych nawet po zakupie auta. Wiele zależy od osób pracujących na serwisie, interpretacji przepisów, dobrych chęci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Ośmioletni diesel z Holandii i przebieg 140 kkm? Śmiech. Tego typu auta mają przebiegi, a w Holandii szczególnie po 40 000 km rocznie. To auto ma grubo ponad 300 000 km. Kierownica również wymieniona. GT-Line miały kierownice łączone ze skóry perforowanej i gładkiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Kierownica ze zdjęcia powyżej jest z wersji GT, bo ma jeszcze tłoczenia pod kciuki. GT line w tym roczniku nie miała tłoczenia. Jeżeli przebieg jest prawidłowy (w co wątpię) to musiał nim jeździć co najmniej 150 kilogramowy listonosz i co chwilę wsiadał i wysiadał. Jeszcze w Megane nigdy nie widziałem tak zniszczonego fotela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 GT Line też miały tłoczone kierownice. Być może były różne kompletacje wyposażenia. W każdym bądź razie swego czasu byłem zainteresowany GT Line z Niemiec i miała na 100% oryginalną kierownicę z tłoczeniami pod kciuki. Poniżej jeszcze link do ogłoszenia o sprzedaży kolejnego GT Line i jeszcze jedno zdjęcie. https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-gt-line-navi-skora-ledy-fv-23-oryginal-lakier-ID6BUk2W.html#gallery-open Regulamin pkt. 5.13 - Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim - kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 @Phil_ips ale to jest wersja po liftingu i tam takie kierownice były montowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Kataryniarz ma rację. W Megane III phI było tak jak napisałem. Po lifcie wnętrza się trochę zmieniły, były czerwone wstawki, trochę inne liczniki, tłoczone kierownice itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) GT line - miały tłoczoną kierownicę siedzenie z gtline - mi przy przebiegu 105 zaczeło już pękać. Nie jest to co tutaj, ale do 150 tys nie wytrzyma. Naprawa boczku (z wymianą gąbki i skórą na boku) to 400 zł. U siebie wymienie jak będzie konieczność.Tutaj jest bardziej. Fotele fajne, dobrze trzymają ale w lato bardziej człowiek jest spocony. Co do wstawek - co wersja to inaczej, nawet gt nie mają zawsze tego samo. Ja mam gtline oryginał - jak chcesz coś wiedzieć to pisz. Kiedyś na forum był temat o rodzajach wyposażenia. mimo full wypasu ja np nie miałem kamery cofania. Aha - nakładki są z gt ponieważ w gtline nie występowały Edytowane 19 Czerwca 2019 przez dreq02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 U mnie pękł dopiero przy 150kkm i teraz przy 164kkm wygląda lepiej od tego z ogłoszenia. @dreq02 jakie nakładki? U mnie są aluminiowe na pedałach i progach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 i pewnie licznik masz ze wskazówką. Właśnie do ph2 były nakładki a w wersji 3 poskąpiły dziady jedne. I najgorsze, że żadne nie pasują bo hamulec w megane jest szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 @dreq02 poważnie nie masz nakładek na pedały w GT line? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi