Baszar Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Właśnie dzwoniłem tu w Niemczech do serwisu , gość sprawdził w komputerze i powiedział , że obecnie są już tylko dostępne u nich bez tej włókniny. To znaczy takie tylko zakładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Więc pewnie filtry z włókniną to jakieś "leżaki magazynowe", które od czasu do czasu się jeszcze trafiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Nie rozumiem, robić problem o kawałek włókniny na filtrze. Zmieniaj filtr raz do roku, a najlepiej dwa po pyłkowaniu na wiosnę razem z kabinowym i przed zimą. Koszty znikome tak naprawdę, a tu wielkie dywagacje nad kawałkiem materiału. Ja mam raz taki raz taki, a zmieniam co 10tyś więc przez ostatnie 1.5 roku wymieniłem już chyba z 5 filtrów. Na tym z włókniną i na tym bez, auto jedzie tak samo... po co robić dramy o taką pierdołę. To nie jest koszt 200zł tylko parę groszy, więc można by i co pół roku i co 5tyś zmieniać ... zdrowiej dla auta niż jazda z filtrem za 3 dyszki przez kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 4 minuty temu, czik3n napisał: Nie rozumiem, robić problem o kawałek włókniny na filtrze. Przecież tu nikt nie robi problemu. Po prostu wymieniamy się swoimi spostrzeżeniami, dyskutujemy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Bardziej chodzi mi o autora, próbę oddania filtra, sprawdzanie po vin... ehhhh to nie panewki, nie olej, i nie półosie by tak cudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Kolega przywiózł Forda z Niemiec .Pieczątek pełna książka a filtry czarne .Lata nie zmieniane sam gnój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Pieczątkom i wpisom w książce nie ma co wierzyć, podrobić coś takiego to banał. Najlepiej zweryfikować wszystko naocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Głównie to mi chodziło, czy czasem nie jakąś podróbę kupiłem- jak napisałem w temacie a , że taka dyskusja wynikła to nic złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Przed chwilą, Baszar napisał: że taka dyskusja wynikła to nic złego. Dokładnie. Warto rozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 5 godzin temu, czik3n napisał: To nie jest koszt 200zł tylko parę groszy Dobry filtr kosztuje ok. 40-50 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Mało ważne, że kosztuje 50zł... większość ludzi wymienia raz do roku, a w skali roku jest to koszt znikomy. Ja wymieniam na takie za +- 35zł, wszystko jest ok. Nie oszczędzam za to na kabinowym to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 A nawet troszeczkę taniej, bo od 35 zł za 165467751R ten nr to wersja z prefiltrem z włókniny ( orginał Renault, świeża produkcja 04.19 dostawca Purflux, żaden leżak magazynowy) Co ciekawe ten sam filtr w opakowaniu Purflux (A1313) jest droższy. Z tańszych akceptowalnych jakością to jedynie Febi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Żeby zamknąć już temat i jakby ktoś kiedyś miał podobny dylemat co ja, informuje że dzwoniłem do Renault Kielce-Tandem ,i tam mają filtry tylko z włókniną o nr.165467751R Dzwoniłem do dwóch serwisów w Niemczech ( dwa różne Landy) i tu mają tylko filtry bez włókniny o nr. ( który ja również zakupiłem) 165465086R Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi