ROBRAT Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Powitać wczoraj od godz 9 rano dostałem na testy M4 grndcupe 1.33 115ps samochód nowy w chwili przekazania 850km przebiegu. Wersia niby intens choć na błotnika znaczek limitet w skład wchodziło;nawigacja, system wolne ręce, grzane fotele resztę chyba standard a no i jeszcze pomiar odległości samochodu poprzedzającego (tu nie wiem czy to standard ?) Wrażenia w porównaniu z moją 3ką 1,2Tce 115ps hmm. Na +; silnik bardziej zrywniejszy przełożenie skrzyni jeśli dobrze rozumiem to dłuższe (mniej obr.silnika wyższa prędkość) jak to w systemie R-Ling więcej bajerów, co ucieszyło syna wygląd zewnętrzny zadowalający bagażnik całkiem spory. To chyba wszystko Na -; głośniejsza praca silnika charakterystyczny dźwięk chrobotania w okolicach lewej kratki, słupka Generalnie auto ok żonie bardzo wpadł w oko mi średnio, no cóż kto nie jeździł to polecam a no średnio spalanie na dystansie 300km wyszło 6,5L dystrybutora i z kompa... Nie zauważyłem różnicy jadąc w trybie eko a normalnym. Samochód zwrócony dzisiaj do ASO. To tyle moich spostrzeżeń jak na zwykłego użytkownika, może po nowym roku zacznę się interesować głębiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Ten bagażnik to chyba na minus miało być?, przecież on jest mniejszy niż w 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Przecież to grandcoupe i bagażnik ma bardzo duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Bagażnik ma duży, ale otwór mały. Też ją ujeżdżałem przez 24 godziny tylko z mocniejszym silnikiem i miałem problem żeby wózek dziecięcy włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Otwór jak w sedanie,ja już wózka nie planuje wozić jaka moc silnika 140ps?tam też słyszałeś te chrobotanie po lewej stronie? Bagażnik spory wizualnie większy niż w 3jce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Tak, miałem ten z silnikiem 140 konnym. Chrobotania nie słyszałem. Wcześniej jeździłem Kadjarem też z tym silnikiem. Wg. mnie Meganka lepiej się zbierała, mimo porównywalnej masy. Co do bagażnika owszem spory, ale oprócz wózka czasami też trzeba przewieźć coś większego i w kombi nie mam z tym problemu. Tutaj mimo, że bagażnik głęboki jest problem z większym gabarytem. Kiedyś w Lanosie hatchback wiozłem nawet wannę 170 cm i pasażera na przednim fotelu. Ale każdy bierze auto wg własnych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Kombi zawsze jest bardziej pakowne dlatego jest idealne dla przedstawicieli handlowych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Dnia 9.08.2019 o 16:01, tomgrandtour napisał: Ten bagażnik to chyba na minus miało być?, przecież on jest mniejszy niż w 3. Przecież w każdej wersji 4 ma większy bagażnik niż odpowiednik w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Nie zwróciłem uwagi że kolega napisał o grand coupe, przepraszam. Dla mnie bagażnik w M4 grandtour jest mniejszy niż w M3 bo jest niższy ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Przełóż podłogę w dolne położenie Zobaczysz róznicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Czy to zmieni/zwiększy prześwit i wymiary bagażnika?. Praktycznie zapytam inaczej, czy do M4 Grandtour wsunę skrzynię wysoką na 75cm i długą 140?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Nie. Otwór ma 68 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) W M3 grandtour można jeszcze zdjąć osłonę progu i to daje dodatkowe cm, czego w M4 już raczej nie zrobimy, dzięki za info.. Edytowane 1 Września 2019 przez tomgrandtour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Dnia 12.08.2019 o 17:46, lol19pl napisał: Przecież w każdej wersji 4 ma większy bagażnik niż odpowiednik w 3 Nie, kombi ma mniejszy i mniej funkcjonalny bagażnik od wersji III. Wymiary: III - 1100x994x505, max. długość 1850, 524 dm3 IV - 1109x950x(b.d.), max. długość 1754, 521 dm3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi