djtm Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Cześć - przejrzałem działy gdzie założyć temat, jeśli wybrałem zły to proszę przenieście. Przesiadam się z Focusa na Megane 4 GC automat dci 110 2018. Pytanie do Was co się robi w Megane 4 "na start"? - czy jest jakiś dedykowany lub dobrze pasujący uchwyt na telefon? - ktoś z forum w Warszawie "ogarnia" komputerem Megany? Na forum Forda jest kolega który prywatnie za drobną odpłatnością aktywuje niewłączone fabrycznie funkcje, zmienia domyślne mapy silnika na mocniejsze (nie mylić z chiptuningiem - niektóre silniki forda mają w sobie kilka programów mocy i wystarczy tylko zmienić domyślny i prze-adaptować wtryski) - stąd pytam o taką osobę. - haka nie mogę założyć do końca gwarancji, więc jaki bagażnik rowerowy na dach? srebrne relingi są tylko ozdobne? - na coś zwrócić szczególną uwagę od początku eksploatacji? (olej co 10kkm już wiem). Dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Dnia 12.02.2020 o 20:53, djtm napisał: ktoś z forum w Warszawie "ogarnia" komputerem Megany? @ebt25 Ale to nie ford. Nie ma ukrytych trybów ani innych map silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Można odblokować przez ddt doświetlenie zakrętów. I tyle. Jeśli masz możliwość wyboru trybów - sport, Comfort itd - to zmieniasz nastawy potencjometra przepustnicy , ukladu hamulcowego i ujladu wspomagania kierownicy. I nie masz automatu - masz EDC czyli skrzynie zsutomatyzowaną . Po gwarancji można zrobić optymalizację silnika. Bezpieczne 130KM i 300Nm do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Dnia 12.02.2020 o 20:53, djtm napisał: - haka nie mogę założyć do końca gwarancji, Dlaczego nie możesz? Ja do ASO przywiozłem własny hak z dedykowaną wiązką. Założyli mi za 800 zł. Jeśli założysz poza ASO, też nie stracisz gwarancji, chyba, że usterka będzie związana z montażem haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtm Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Dziękuję za odpowiedzi. Z tym hakiem to jednak wytrzymam ostatnie kilka miesięcy gwarancji i założę za 150, a nie za 800. Jesli chodzi o ddt4all to zamówiłem juz trzeciego elma, może ten w końcu zagada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Następnym razem zamów pewnego vgate icar 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi